Bloggen

Syndafloden 2.0?

Av
den
15 augusti 2023

Nej så illa är det faktiskt inte, här behövs varken vattenskidor eller grodfötter…
Men ack så blött vi har det här i Dalarna, inte bara från ovan utan mest från nedan…
Här kommer en lite resumé med början lördag den 12:e
[foogallery id=”39855″]
På söndag var jag förstås nyfiken på hur läget såg ut, jag har lyssnat på radion och förstått att det finns många ställen som drabbats mycket värre än vi här i Falun
[foogallery id=”39872″]
Vi går från Slussen in till stan
[foogallery id=”39879″]
Igår måndag var läget under kontroll bara inte stora mängder regn faller närmaste dagarna
[foogallery id=”39885″]
Det var väl vad jag hunnit med de senaste dagarna! Vattenmassorna har hållit oss sysselsatta, kameran har konstant varit framme men har tack och lov inte blivit vattenskadad!
Alla foton är klickbara för att se dem större.
Jag tränar fortfarande på att lägga in bildgallerier i bloggen och är inte fullärd som du säkert ser.
Mer övning så blir det nog bra.
Fast gärna med andra motiv än översvämningsvatten…

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  15 augusti 2023

  Huvva så mycket vatten! Nu måste väl ändå grundvattennivån vara tillräcklig kan man tycka…. Jag gissar att det är bra för svamptillgången men kommer det mer regn så blir det väl galet där också! Kram på’re

  • Svara

   Paula

   16 augusti 2023

   Enligt uppgift i tidningen sjunker vattennivåerna nu, med 5cm /dygn. Haha, då lär det dröja innan man går där torrskodd! Kram

 2. Svara

  LillaSyster

  15 augusti 2023

  Stan är full av vatten som Robban Broberg sjöng- kan det varit sent 80-tal kanske tidigt 90 tal?
  Inte kul när det svämmar över.

  Här slog åskan ner för en stund sedan inte i vårt hus men det kändes i golvet uppe på andra våningen. Ca 2km bort fick räddningstjänsten släcka villabrand. Nu hoppas jag att Tor har härjat klart för en bra tid framöver.
  Hoppas att ni klarar er nu från mer nederbörd.

  • Svara

   Paula

   16 augusti 2023

   Men fy, jag är alltid lika fundersam om man ska springa runt o dra ur alla kontakter eller inte. Men antagligen är det bra att göra det, men åskan kan ju gå när man inte är hemma!

 3. Svara

  BP

  15 augusti 2023

  OMG!!! Inga roliga bilder alls, och de som drabbats med översvämmade källare med mera tycker jag väldigt synd om. Tajmingen ör dessutom urusel. Jag menar semestern är över och man försöker återgå till rutinerna med arbete och skola, och så får man en översvämning på köpet.
  Du kan vara glad att du bor en våning upp. Eller som min granne sa förra veckan: -Ja, vi ligger ju uppe på en backa, så vi kommer aldrig drabbas av en översvämning. Allt regn som faller rinner ju direkt ned till Täby Centrum. Ja, så kan man ju också se det;-)

 4. Svara

  Anna-Lena

  15 augusti 2023

  Det var som attan, så mycket vatten. Nog har detcregnat här också, men det har intecställt till några direkta problem
  Hade säsongens första “mormorstisdag ” idag. Störtregnade i Värnamo under en timme i eftermiddag . Igen.
  Men varmt och gott!
  Anser dock att denna sommar varit en riktig skitsommar. Har regnat nästan varje dag i 7 veckor. Innan dess var det torka i sex veckor!
  Ha det fint! Kram

  • Svara

   Paula

   16 augusti 2023

   Du låter faktiskt lite som min dotter, hon är heller inte nöjd med sommaren. När det var som varmast jobbade hon och när regnet kom var hon halvvägs in i semestern. Jag tycker vädret just nu är lagom, Ta en resa ner till solen vettja! Tror det fortfarande är bortåt 30 varma grader i sydEuropa. Då kanske du orkar med en kylig höst och kall vinter…
   Kram

 5. Svara

  Minton

  15 augusti 2023

  Inte kul med dessa mängder vatten. Har tänkt på er när de visat på TV från olika platser i Dalarna.
  Denna sommar har inte varit bra med torka och hetta nu regn i mängder.
  Du är väl rädd om prinsen så han inye flyter iväg.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   16 augusti 2023

   Jag befarar att vi får vänja oss så sakteliga vid den här typen av väderlek. Dåliga snöfattiga vintrar och märkliga somrar. Inget jag ser fram emot, tycker årstiderna ska vara tydliga, vill inte ha det som söderut med en regn- och en solperiod.Nå, vi kan inte påverka det, tycker synd om dem som kommer efter oss, de får inget roligt klimat att leva i. Kram och nospuss till Minton. Jag håller hårt i prinsen och han vägrar gå i vattenpölar..

 6. Svara

  Anna-Lena

  15 augusti 2023

  Oj, mycket vatten är det. Undrar just hur de kommande veckorna blir? Ingen mer nederbörd, förhoppningsvis.

 7. Svara

  Ditte

  15 augusti 2023

  Verkligen enorma mängder vatten- Har sett en del på tv bl.a från Rättvik där vi j var förra 5-6 augusti. Men skyfallen kom efter det.
  Fin dokumentation! Och fint att också se bilderna i större storlek.
  Hoppas nu innerligt att det torkar upp.
  “Torr” kram

  • Svara

   Paula

   16 augusti 2023

   Nu sjunker vattennivåerna, men bara med ynka 5cm per dygn enligt tidningen. Men jag såg skillnad idag vid Slussen, halva boulebanan var torrlagd! Men i terräng som skog är det också väldigt blött, ingen idé att leta svamp innan det torkar upp.Tack för torra kramen, skickar tillbaka en knappt halvfuktig!

 8. Svara

  Susjos

  15 augusti 2023

  Ja, jösses hur det ser ut i Falun! Är med i gruppen “Gamla och nya Falubilder” på Facebook och har sett liknande bilder från Falun! Hoppas det inte blir för stora skador!
  Snyggt fotat av dej!
  Kram!

 9. Svara

  Anki

  16 augusti 2023

  Ojojoj … såå mycket vatten! Det har regnat en del även här, men inte tillnärmelsevis så mycket som hos dig! Synd om alla som drabbats av översvämningarna.
  Kram

 10. Svara

  Anna i Portugal

  16 augusti 2023

  Tråkigt med översvämningarna, men det blev fina bilder av det. Kul att du dokumenterar det! Jag tycker det blev jättebra med gallerierna, roligt att du vill lära dig det 🙂

 11. Svara

  BrittMarie Bengtsson

  16 augusti 2023

  Oj vad mycket vatten! Fint att du dokumenterar mwd jättefina bilder!

  • Svara

   Paula

   16 augusti 2023

   Ja nu hoppas jag att inte hösten blir regnig, då lär jag nog köpa en gummiflotte. Såg ett foto på den långa Rättviksbryggan i Siljan, den låg också under vatten. Men nu sjunker vattennivån här, dock går det sakta. Roligt att höra ifrån dig, har du kommit igång med bloggen också?

 12. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  16 augusti 2023

  Visserligen är det vackert med vattenspeglingar men det är svårt att gilla hur det har svämmat över och ställt till så mycket. Vattnet sjunker förhoppningsvis men lämnar säkert efter sig mycket elände och kostnader. Fint dokumenterat av dig och Daniel.
  Kram

 13. Svara

  KajsaLisa

  16 augusti 2023

  Oj det kallar jag syndaflod, kul att du gav dig ut och fotade, du fick till spännande bilder.

 14. Svara

  Karin

  16 augusti 2023

  Verkligen syndaflodsaktigt! Och är det inte 40 dagar och 40 nätter snart, som det ska vara? Jag bor på en höjd så jag behöver inte oroa mig för fylld källare eller annat elände, för usch vad hopplöst det ser ut för de stackare som drabbas!

  Vår sjö har ovanligt högt vattenstånd, förstås, och idag när jag öst den vattenfyllda båten kunde jag dra upp den två meter till. Jag tycker nog att det räcker nu …

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 159
 • 189
 • 1 654 993
 • 5 128
 • 66 118
Sök här