Bloggen

Hundutmaning från Catja

Av
den
28 februari 2007

Fick en utmaning från Catja
som handlar om min lilla Loppan!

-Var är hunden född?
Hon är född i Dala-Järna den 5 september 2001, heter Fleur de Lune och är av rasen Petit Basset Griffon Vendeen

-Hur många halsband och koppel har hunden?
Hon har ett halsband och ett rullkoppel, de används bara när vi ska åka iväg eller gå ner på byn…

-Hur ser hundens förhållande till vatten ut?
Hon är ingen vattenfantast, nöjer sig ofta med att vada ut i sjön tills vattnet når magen. Men med lite lockande kan man visst få henne att simma också!

-Har hunden några “kläder” (täcken eller liknande)?
Nej, den stackars jycken är helt naken förutom sin tjocka päls!

-Har hunden något speciellt kännetecken som skiljer den från andra hundar av samma ras/färg?
Japp, hon är det minst välvårdade exemplaret som vi sett! Till skillnad från dom välborstade stadshundarna är detta en riktig skogshund som är ute i ur och skur, och som ogillar borstning!

-Hur reagerade resten av flocken (tvåbenta och fyrbenta) när den nya hunden flyttade in?
Första mötet med rottweilern Larissa gick bra, det var hon som senare fick uppgiften att uppfostra Loppan! Absolut inte den bästa lösningen! Vi skaffade henne för att vi jobbade så mycket och tyckte att Larissa skulle ha sällskap. Så skulle vi aldrig göra igen, hundar måste få människotid! Tidsbristen orsakade många problem med henne, hon blev understimulerad och ägnade sin tid till att tugga sönder det mesta i hemmet! Allt från madrasser och kuddar till böcker och mattor…

-Vad är/skulle vara den bästa belöningen hunden kunde få?
I en drömvärld skulle hon nog vilja jaga rådjur hela dygnet runt, annars går det bra med ett stort maffigt älgben!

-Vad är det bästa hunden vet?
Att jaga! Säljaren påstod att föräldrarna inte hade någon jaktinstinkt, och det gick vi på, men fick en jycke med världens största jaktintresse! Hon är en rådjurshund men jagar det mesta!
Dessutom älskar hon kopplade promenader, så fort halsbandet kommer fram blir hon extatisk! Mycket skojigare än att springa lös hemma på tomten o i skogen!

-Vad är det värsta hunden vet?
Att åka till veterinären! Hon har hälsoproblem i form av en medfödd fallenhet för hjärnhinneinflammation. Då får hon hög feber o mår tjyvens, behöver både cortison och antibiotika. Hon har legat på Strömsholm på utredning och det var inte roligt, varken för henne eller för oss!

-Har hunden någon alldeles speciell egenhet?
Hon är en mycket speciell dam! Hon är mycket självständig, men med åren har hon också blivit mer och mer tillgiven. Men när hon kommer och vill kela, då känns det som en ynnest! Om hon vill ha tag på något så kan hon bli 2 meter lång, i synnerhet om det ligger en lammstek på köksbänken…

Något hyss som hunden pysslar med?
Ja, läs ovan! Och så är hon speciell på så vis att när man kallar på henne springer hon åt andra hållet! Alltid, varje gång! När vi vill få in henne så öppnar jag dörren, tittar på henne utan att säga ett ord, väntar lite medan hon funderar, o håller dörren öppen tills hon kommit in! Inget tvång fungerar med henne!

-Var sover hunden på natten?
Vilken fråga! I vår säng förstås, tillsammans med andra jyckar och katter!

-Vad får hunden för foder?
Grunden är ett torrfoder som alltid finns tillgängligt. Till middag blir det matrester och hemmakokt hundmat på kött/ris o i undantagsfall burkmat. Loppans aptit går i perioder, ibland äter hon som en häst, ibland bara som en liten mus.

-Hur reagerar hunden när den får några dagars vila?
Förstår inte frågan? Vila det innebär att hunden är sjuk!

-Vad tror du skulle vara hundens drömtillvaro?
Hon har nog äntligen fått en ganska drömlik tillvaro när hon har en stor tomt o en oändlig skog att springa runt i. Idealet hade väl varit om en jägare hade haft henne som jaktkompis, men så blev det nu inte..

UTMANAR: Kicki och Jolly, Pialill och Kickan, Nilla och Joy samt Helena och Sigge, förutom alla andra som vill!

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Nilla

  28 februari 2007

  Det här var en kul utmaning. Ska ta itu med den. Leta lite kort och fundera. Kul att du utmanade Joy, hon kan behöva kom fram i rampljuset lite. Det är ju mest dom små rackarna som syns.
  Härliga bilder på Loppan, snöbollsbilden känner jag igen från mina små.
  Kram

 2. Svara

  Sigge

  28 februari 2007

  Så där jag antog utmaningen och nu är alla frågor besvarade.
  Finns i min blogg.
  Snöar massor här också och matte bara gnäller om vår.

 3. Svara

  Pialill

  28 februari 2007

  Hej Paula.
  Okej, antar utmaningen eftersom den var speciell. Ska dricka lite kaffe så ska jag sätta igång. 🙂
  Kram……

 4. Svara

  Kicki

  28 februari 2007

  God kväll!
  det var inte måttligt vad med uppgifter du gett mig, men nu är det klart och finns att beskåda på min hemsida i dagboken, puh!
  Kramen

 5. Svara

  leilad

  28 februari 2007

  Hej, din lilla loppan? Jag tycker att den rasen är stor jag 🙂 mot min i allafall. Längre kropp och tyngre. Hon är jättefin. Visst är det en jakthund du har. Min kompis har alltid haft den rasen för jakt på rådjur, det är nog inte konstigt hon vill jaga. Hon är nog lycklig som får vara skitig, tovig och springa i skogen. Ge henne en puss från mig/kram leila

 6. Svara

  solgudinna

  28 februari 2007

  Hej
  Idag gick det bättre. Det blev böcker.
  Kul utmaning, härliga bilder. (den med snöpälsen)stackars hund, hon behöver en overall 🙂

 7. Svara

  Gunvor

  1 mars 2007

  Vad roligt att läsa om Loppan. Och vilket härligt hundliv hon lever. Jag tycker mycket om hundar. Saknar dotterns golden, Rocky, som jag berättat om förut! Han finns inte längre! Det gick ändå bra för hela familjen att skiljas från honom. Det var nåt som måste ske förr eller senare! Och jag tror inte det blir nån ny heller. Inte på länge än. Så jag får väl snusa på andra som jag träffar istället.

 8. Svara

  Catja

  1 mars 2007

  Vad härligt med alla “Loppebilder” 🙂

  Ang. resan…prova att bli första helgen och se vad du tycker. Varför inte? Kan också vara bra att längta hem riktigt mycket ibland… 😉

  Kram och lycka till gumman!
  /Catja

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 201
 • 363
 • 1 626 595
 • 5 069
 • 65 363
Sök här