Bloggen

Husarrest!

Av
den
25 juli 2014

0725d

Här ligger jag i sängen o viftar med tårna..

0725c

..med en arm som sväller i värme är alternativen inte så många..

När jag var i yngre tonåren var det min mammas främsta uppfostringsmetod, ibland kryddad med en o annan hurril om jag käftade emot..

Sen dess har jag inte gillat varken det ena eller det andra o att sitta i husarrest när man snart fyller sextio är ingen höjdare.

0725g

Men allt är inte pest o pina, Blinka är hemma i byn, husse får ha huvudansvaret tills värmen ger med sig o jag känner mig trygg att inte Blinka skadar min arm när hon tar glädjeskutt i sängen 😉
Men hon kommer o hälsar på mig varje dag eftersom Hasse är ledig ett tag nu.
Han hjälper mig med praktiska ting som jag inte klarar i min enarmade tillvaro även om jag vill fixa det mesta själv 😀

Prova hålla höger arm (om du är högerhänt) bakom ryggen, ta fram en ostbit från kylen o hyvla några skivor med bara vänster hand 8)
eller försök äta löskokta frukostägg med en sked vevandes runt runt i äggkoppen..

0725a

Det senare problemet löste jag genom att istället steka ägg o lägga dem på knäckeskivor, så mycket enklare att äta..

0725f

Burkar med vridlock är knepiga att öppna, i hjälpmedelsaffären på lasarettet köpte jag en bit klibbig plast.
Den placerar jag i knäet, ställer burken ovanpå, pressar ihop knäna samtigigt som jag med vänster hand vrider upp locket. Funkar för mig :thumbsup:

0725b

Stark i vänster arm blir jag, misshandlade tandborsten genom intensiv borstning tills den gick itu! Men att komma åt alla skrymslen med “fel” hand är svårt..

0725e

Nu återstår ett par dagar av äckelhetta innan vi får mera normal svensk sommar, o de ska jag nog greja även om påsen med tålamod ekar tom..
Jag kan ju alltid sitta på farstubron o snacka med mina fyrfota grannar.. 😉

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  britten

  25 juli 2014

  Kära du….jag tror jag vet hur du har det för som jag sa förr så gar jag en väninna som bröt höger axel för ett år sen drygt och jag har gått vid hennes sida….du kämpar på..Du gör det bra och jag är övertygad om att du ska belönas på ett bra sätt….håll ut min vän ä .. det finns ljus i tunneln s slut .

 2. Svara

  åsa

  25 juli 2014

  Jag tror att jag var världsmästare i att ha “utegångsförbud” när jag var tonåring och det där med en hurril, det känns igen!
  Har aldrig använt mig av varken det ena eller det andra på mina döttrar och de har vuxit upp till “rekordeliga kvinns” ändå 😉
  Lider med dig i värmen och visst ska det bli skönt framåt söndag då det tydligen ska bli svalare, eller åtminstone i början på nästa vecka.
  Bra att Hasse kan hjälpa dig, fast jag vet hur det är..”kan (helst) själv” 🙂
  Ha dé!/Kram

 3. Svara

  Doris Adamsdóttir

  25 juli 2014

  Uff, uff …
  Hur länge tror sjukhuspersonalen att du ska behöva lida till ?
  Sköt om dig, kram

 4. Svara

  BrittMarie

  25 juli 2014

  Oj, så jobbigt det låter 😯 Tur att du har sådan utsikt utanför farstubron! Det är inte alla förunnat. Vilken lagom storlek på en häst :thumbsup:
  Kram

 5. Svara

  E V A

  25 juli 2014

  Det här är då inte precis lätt som en plätt inte :thumbsdown:
  Härligt att Hasse kan hjälpa dig i alla fall 😉

  Minns hur det var när jag opererade mina handleder, en åt gången.
  Väldigt finurligt blev det att diska och sånt, men jag fixade det, sådär som du gör, med lösningar av det mesta :thumbsup:
  Ibland är det bra också, att som mig vara både höger & vänsterhänt, och om inte annat så tvingas man ju nästan att bli det i såna här situationer :ehh:

  Hoppas på snar bättring, även om jag vet att det tar den tid det tar.
  Stor Kram
  Eva

 6. Svara

  Charlotta

  25 juli 2014

  När tålamodspåsen ekar tom, så är det de där extra kornen på botten som skramlar. Du klarar det!
  Kramar!

 7. Svara

  Bia

  26 juli 2014

  Ja det blir skönt när den intensiva värmen klingar av, förhoppningsvis går svullnaden ner då! Tur att du är en kvinna med en massa jävlar-anamma, nu när tålamodet tryter… 🙂 Kram och omtanke!

 8. Svara

  Gun Wiik Pils

  26 juli 2014

  👿 Först så trodde jag att det var din mage på bilden! Jisses va svullen armen är, borde inte det ha lagt sig nu? Förstår verkligen din frustation, allting blir ju hinder man skall ta sig över varje dag, bara att klä sig och som du säger att borsta tänderna. Vilken tur ändå att Hasse och du har en sån bra relation att han kan bistå dig nu, det är ju guld värt.

 9. Svara

  Ragnvi

  26 juli 2014

  Nu kan det bara bli bättre Paula! I alla fall så småningom….Och glad blir jag av att läsa att Hasse hjälper dig!
  Tänker på dig varje dag och skickar massor av styrkekramar!
  Ragnvi

 10. Svara

  Mia

  26 juli 2014

  Förstår mycket väl att den där påsen börjar bli tom…..men märkligt nog så anpassar man sig, åtminstone till en viss gräns. Bra att du får hjälp och att du kan få träffa söta Blinka utan att vara ängslig över din arm….hon saknar dig säkert lika mycket, som du saknar henne och då kan glädjeskutten bli förödande! Håller tummen nu att allt ska gå framåt, att vädret normaliserar sig, detta är outhärdligt för många, hur ska det då inte vara för dig!!!!!!!!!!
  Kram på dig :love: :love:

 11. Svara

  "LillaSyster"

  26 juli 2014

  Det är inte lätt att vara utan högerarmen. Men jag tycker att du är superduper duktig! Bara att hantera datorn med en arm och fixa med kort – du är otrolig! Skönt att du får träffa Blinka lite om dagarna i alla fall. Ja du hettan verkar försvinna nu, regn och åska väntas. Idag på morgonen hade vi dimma, men nu börja solen ta sig igenom. Ja du får kämpa på! Jag hejar på dig! 🙂 Kram kram

 12. Svara

  Menageriet

  26 juli 2014

  Tycker verkligen synd om Dig! Jag tycker också att jag har husarrest, men jag har ju inga krämpor, så egentligen skall jag inge gnälla. Nu hade det satt bra med lite snö och kyla, för på vintern kan man ändå klä på sig.
  Tur att “hemtjänsten” fungerar i alla fall! :thumbsup:
  Roligt att Blinka är hemma igen, även om det bara är i byn än så länge. Hur går det förresten med Torsten? Har han blivit bra?
  Nu får vi hoppas att det blir lite kallare så man kan känna sig som en människa igen?
  Ha det gott i “husarresten” och kram på Dig och nospussar till menageriet Ditt! 🙂

 13. Svara

  Kicki

  26 juli 2014

  Usch vad jobbigt du har det nu.
  Din ställning påminner om den jag gick med i 7 veckor när jag opererade höger axel 2003. Men den var som en ställning som vilade på höfterna och armen bars i 90 graders vinkel och utåt. Ja, fy fasen det var inte kul, så jag förstår precis hur du har det.
  Kramen/Kicki

 14. Svara

  "LillaSyster"

  26 juli 2014

  Här har hallonen som var kvar torkat upp :thumbsdown: Jag borde ha varit ute med vattenslangen….. Ja, ja hon som älskar hallon mest av alla fick ju 1½ liter av mig, jag har ätit direkt ute på landet- för då tycker jag att de är som bäst. Visst hade det varit bra att ha några i frysen till vintern :ohno: Nästa år kanske! Imorgon blir det nog regn och lite blixt och dunder kanske. Sedan kanske det går lättare att sova igen? Du ha det gott! Kram

 15. Svara

  TT

  26 juli 2014

  Jag tycker verkligen synd om dej… den armen i den här värmen!! Tur att Hasse är ledig och kan ta Blinka men jag tror jag skulle bli galen om jag satt i din sits… måte du bli bra snart, kram!

 16. Svara

  Raija

  27 juli 2014

  Tur att det finns lite hjälpmedel att inskaffa när man blir handikappad. Och tur att du får lite praktisk hjälp.

  Så du har en häst utanför huset 🙂 och hoppas han är social så du kan prata lite med honom.

 17. Svara

  Anki

  27 juli 2014

  Ja, du… inte lätt med vare sig det ena eller andra om man bara har en arm / hand… tur det finns hjälpmedel och så bra att Hasse är ledig och kan ställa upp!
  Du får fortsätta försöka ta det lugnt… och fortsätta krya på dig!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 573
 • 590
 • 1 641 854
 • 5 101
 • 65 753
Sök här