Bloggen

I min egen lilla bubbla

Av
den
16 augusti 2022

Hörni goa vänner, jag känner att jag måste säga Hej och allt är bra men jag är fullt upptagen!

EM i Fri-idrott stjäl min uppmärksamhet både på förmiddagar och kvällar.
Det här är tävlingar där även vi nordbor har möjlighet att hävda oss i motsats till OS och VM..

Idag har jag följt den urlöjliga (min egen åsikt) idrotten gång, 35 km knatade de runt i en totalt onaturlig kroppshållning…
Men, Sverige hade stora förhoppningar då allas vår Perseus nyligen tagit två brons i VM så självklart skulle jag se loppet.
Det gick inte så bra, Perseus fick andningsproblem och efter tappra insatser att fortsätta var han tvungen att bryta loppet….

Jag har också sett något som fick ögonen att tåras i 3000 meter hinder-loppet där en ung dansk grabb på nitton år snavade och föll över ett hinder och blev liggande på banan.
Efter honom kom en annan löpare från Andorra som helt sonika avbröt sitt lopp för att hjälpa den skadade killen av banan! När det var gjort sprang han vidare, kom förstås sist i mål men fick de högsta applåderna! En bedrift i sann OS-anda…

Förutom att jag denna vecka intensivt följer EM så lider jag ordentligt av värmen.

Jag simmar varje dag men det uppfriskande doppet hjälper ju bara för stunden…

Daniel vill också i vattnet, han visar tydligt :Bär ut mig i ån så jag får simma iland!
Jag vet att det snart är höst och blir kallt och ruggigt och regnigt och blåsigt men jag längtar ändå….människan (jag) är ju aldrig nöjd!

Jag ber därför att få återkomma om några dagar, som ursäkt för min frånvaro bjuder jag på en fin tavla

Nämligen en jättestor väv som hänger på Dalarnas Museum, Mossklyftan i Fulufjäll

På en närbild syns trådarna till den knutna väven gjord av Helena Hernmarck efter foto av P Roland Jonanson

Skog vaktar sång
i morgonsol
Grön blöder
Evigheten tid
Sandstenens
sorglösa
tårar

Tomas Ljung 2007

TAGS
27 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  16 augusti 2022

  Vi tycker att värmen är hemsk. Ca 28 grader och inatt var det 18 grader. Trots åska och 15 mm regn i natt är det lika kvalmigt idag. Skall jag bada får jag köra till badplatsen men då är jag lika varm igen.
  Hoppas på svalare väder.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   19 augusti 2022

   Vi är många som tycker att det räcker med värme nu, det är inte många som har bad på promenadavstånd som jag har. Ändå klagar jag…Nattikram från pörtet

 2. Svara

  LillaSyster

  16 augusti 2022

  Du vilken väv/tavla helt suverän =)
  Jag som gillar sol och värme känner lite som du….det räcker nu. Det behöver ladda ur och friskas upp. Sen kan vi ta lite
  måttlig sensommarvärme. Trodde jag smälte bort på jobbet igår. Simma lugnt och njut av TV -tiden. Har prinsen någon kyldyna, annars kan jag rekommendera denna för 79kr ända hem i brevlådan.
  https://www.apotea.se/trixie-kyldyna-40×30-cm-bla

 3. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  16 augusti 2022

  Vilken vacker tavla. ja värmen är otäck! Här håller jag mig i skuggan eller inne. När det sen regnar så står jag ute på gräsmattan med ansiktet mot himlen…..Friidrott ser jag inte på, har nog aldrig haft nått intresse av det. Men jag förstår dig. var och gav blod idag. Så en tur till Sverige för att handla. Nu sitter man här… varm, svettig, vallningar och genomtörstig…. Tur man har vatten….
  kram från mig i nabolandet.

  • Svara

   Paula

   19 augusti 2022

   Duktig du är som ger blod, jag gjorde det så länge jag fick, men alla mediciner jag tar gjorde att jag inte fick ge längre. Grattis till Warholm ikväll, suverän! Kram

 4. Svara

  Gun+Wiik+Pils+

  16 augusti 2022

  Ja nätterna är värst, jag svettas även vintertid med öppet fönster, har en fläkt på full rulle, men blir så störd av ljudet, så jag stänger av den, för att vakna en timme senare, svettig. Ja, ja I landsproblem…
  Den där vävnaden var helt fantastisk, så jäkla vacker..

  • Svara

   Paula

   19 augusti 2022

   Ja fläktarna är inte ljudlösa, jag har inte provat ha på den på natten. Tycker det blir skapligt svalt om man har dörren öppen nattetid. Ha en skön helg!

 5. Svara

  Mirjam Halvarsson

  16 augusti 2022

  Usch stackars dig….vi har inte haft den där äckliga värmen här utan alldeles normal sommartemp som vissa här tycker är kallt! Efter några heta somrar så kanske det blir så??
  Tyvärr så är inte friidrott systers favorit att se på tv, så jag får nöja mig med att läsa resultaten i tidningen 🙂
  Kram på’re

  • Svara

   Paula

   19 augusti 2022

   Skandal att du inte kan se friidrotten! Men det där får ni lösa, jag tycker du kan ha en mindre tv i köket eller ditt sovrum…Ikväll två finska medaljer, imorgon guld för Mondo! Kram

 6. Svara

  bpz3

  16 augusti 2022

  Delar faktiskt din bubbla, men kan inte förmå mig att titta på sändningarna på morgonen och eftermiddagen. Hade det regnat och varit rentav dåligt väder hade jag också varit klistrad framför rutan, men inte när det är så härligt ute. Ja, jag vet ju att du inte gillar värmen, medan jag blomstrar;-)
  Såg precis Almgren persa och komma fyra på 5 000 meter. Fantastiskt bra jobbat. Om nu bara Montler är bäst när det gäller för en gångs skull så…
  Broderiet är helt fantastiskt. Trodde först att det var ett foto.

  Njut nu av EM:-)

  • Svara

   Paula

   19 augusti 2022

   Ligger lite efter här, Montler tog ju faktiskt silver! Finsk afton idag, trodde väl aldrig på två medaljer ikväll. Fortfarande äckelvarmt här, men nu är både jag och hunden nyduschade inför natten.

 7. Svara

  Kicki Fredlund

  16 augusti 2022

  Otroligt att kunna väva en så “levande” tavla.
  Snygga glasögon du har, som dessutom matchar baddräkten.
  Kram

  • Svara

   Paula

   19 augusti 2022

   Haha, tack, ja visst matchar dom, dock helt oplanerat. Mina andra glasögon har blivit så repiga så det stör så nu har jag bara dessa som fungerar. De har metallbågar och ger därför skavsår när jag svettas. Ajaj,

 8. Svara

  Äventyret framtiden

  16 augusti 2022

  Ta du välbehövlig idrottsledighet Paula!
  Om du kunde så skulle du ha tv-n på bryggkanten och själv ligga i spat men det är ju förstås ett önsketänkande,
  säger Karin som trivs med den värme vi har här.
  kram på dig och lilla Daniel

  • Svara

   Paula

   19 augusti 2022

   Jag fortsätter känna mig lite splittrad, men det gör inte så mycket, jag noterar alla tv-tider och dessemellan gör jag det jag måste, hundrastning, inhandling, matlagning. Nu är sista spurten påbörjad, snart är det roliga slut. Tittar in på din blogg igen imorgon, när jag är lite mer utvilad efter kvällens drabbningar som resulterade i både guld och silver

 9. Svara

  Ditte

  16 augusti 2022

  Förstår dig! Vi försöker hinna med fri idrott och sen är det ju simning. Fantastisk prestation av Sarah Sjöström idag. Hon är ju otrolig. Och stort grattis till Tobias Montler som ju fick sitt silver.
  Skönt ändå med ett dopp äve om det bara hjälper för stunden.
  Tittade extra på tavlan.
  Imponerande!
  Ja, varmt! Pust säger jag även idag från terrassen i kväll med +32 grader klockan 23. Har fläkt ute.
  Men vi har ac. inomhus. Hjälper mycket.
  Kram!

 10. Svara

  Anki

  17 augusti 2022

  Lever också i en slags bubbla … ett år sen Lasse dog idag
  Kram

  • Svara

   Paula

   17 augusti 2022

   Vilken ledsam dag, förstår att det känns tungt, och skickar en varm kram

 11. Svara

  Kina Hellquist

  17 augusti 2022

  Ojojoj, jag tror att vi alla lever i en bubbla just nu, en värmebubbla! Försöker hålla mig inomhus så mycket som möjligt tills fram emot kvällningen då det är jätteskönt på min altan. Igår hade jag en tid på akademiska, så jag var tvungen att sitta på bussen (5 mil), gå från stationen till sjukhuset, och sedan tillbaks samma väg. Trodde jag skulle sluta som en blöt pöl! Men det gjorde jag inte!
  Vad gäller friidrotten så har det gått mig helt förbi! Nää då, jag vet ju att det pågår, men mitt intresse är svalt!
  Ha det så gott Paula! Kram!

  • Svara

   Paula

   20 augusti 2022

   Hoppas allt var väl med dig efter besöket på lasarettet! Blöta pölar har vi många av nu, både av svett och värme samt av regndroppar. De utlovade skyfallen uteblev hos oss, 5 ynka mm har vi fått, och värmen består, 25 i skrivande stund. Nu kikar jag in hos dig! Kram

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  17 augusti 2022

  Vilken fin hjälp han gav den fallna dansken och han var väl värd applåderna. Jag har inte sett tävlingarna men hade jag tittat så hade jag nog fastnat.
  Jag längtar också till hösten men här har jag i alla fall svala morgnar och inte någon jättehetta dagtid. Det har varit en bra sommar på så sätt och jag har tänkt många gånger att jag är glad att jag bor där jag bor. Skönt att du kan bada i alla fall och få en stunds skön svalka. Stackars Daniel behöver också samma svalka. Jag är inte aktiv varje dag på min blogg och därför tänker jag inte så mycket på om andra är borta någon dag. Man kan ju inte alltid vara kreativ. Det är kul att du skriver när du känner att du har tid och lust och kanske är det varje dag i vanliga fall 😀
  Kram

 13. Svara

  Susjos

  17 augusti 2022

  Tänk att här hemma har vi också sett på fri-idrott idag, för där står vår fläkt, orkar banne mej inte göra många knop i värmen. Kul med silver till längdhopps killen!
  Svar: Ja, varför nya koncept på jympan, det undrar faktiskt jag också, puh!
  Ha det fint!
  Kram

 14. Svara

  Anna-Lena

  17 augusti 2022

  Gott att ta lite paus ibland. Känner det också, med några dagar utan modem.

 15. Svara

  Ruth i Virginia

  17 augusti 2022

  Lite engelska;

  “As a rule, ;man is a fool.
  When it’s hot, he wants it cool.
  When it’s cool, he wants it hot;
  he always wants what he has not.”

  • Svara

   Paula

   20 augusti 2022

   Så mitt i prick Ruth! Tack för raderna som jag återgett i bloggen!

 16. Svara

  Karin

  18 augusti 2022

  Riktigt sportsligt av den där killen från Andorra! Jag råkade också se just det loppet och blev verkligen imponerad.

  Vilken fantastisk tavla och fin dikt!

 17. Svara

  Ninni

  27 augusti 2022

  Men nu, drygt en vecka senare, tror jag väl ändå att det är bara höstrusk framför oss. Jag har i alla fall dristat mig till att flytta tillbaka upp till mitt sovrum efter att ha sovit i gästrummet i källaren i två månader. Jag har sovit riktigt gott där nere. Tyst, svalt och skönt. Katterna har fått sova där också, gick inte att stänga ut dem, så nu får jag sanera ordentligt därnere nån dag då orken och lusten dyker upp.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 373
 • 305
 • 1 621 347
 • 4 625
 • 59 356
Sök här