Bloggen

Skavsår på näsan!

Av
den
18 augusti 2022

Nä nu får denna värme ge med sig, nu har jag fått skavsår på näsan av mina brillor som jag måste bära jämnt för att se min omvärld…
Svetten lackar och brillorna glider…suck

Ja jag vet, det är ett i-landsproblem, men irriterande ändå!

Ifjol regnade det över 50mm under detta dygn, vilket visade sig inte minst på åkern där en alldeles ny fågelsjö uppenbarade sig. Där plaskade sedan måsar, kråkor och andra fåglar i mängder.
I år är det hittills snustorrt.

Ibland ser det så här lovande ut på himlen, det åskar och blixtrar, trillar ner en handfull våta droppar och sen är det över…

Ni fattar säkert att det var tjo och tjim i pörtet sent igår kväll när Wilma Murto hoppade hem stavguldet, det var nästan så jag inte trodde mina ögon när hon höjde sitt pers. tre gånger!

Tänk om Wilma och Mondo skulle träffas och bli kära, vilka stavhoppargener skulle inte deras avkommor få! Hihi

Idag ringde det på dörren..

Daniel använde alla sina röstresurser när det stod en yngling från Anticimex utanför och ville komma in!
Han var väldigt hundvan, det blir man säkert i hans jobb, o så småningom gav sig Daniel o lomade iväg med svansen mellan benen…

Efter en inspektion på några vindar i huset konstaterade han att det fanns getingbon men han valde att spruta gift vid takstolarna där getingarna flyger in.

Titta, en huvudlös man!
Trots ansiktsmask blev grabben lite yrslig och blek och fick sätta sig ner med huvudet i knäet en stund men piggade på sig o drack ett stort glas vatten.
Vi har efter besprutningen hållit dörren stängd för att giftångorna ska dunsta..

Trött prins vilar sig efter dagens vaktuppdrag!

Det finns andra tokar än jag, till exempel den fina Ölandstoken som blommar som aldrig förr hos grannen!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  18 augusti 2022

  Tycker också att värmen är hemsk. Vi är inne hela dagen för där är svalt. Korta kissrundor på dagen och längre tidig morgon. Hoppas på svalka och regn så det blir grönt.
  Kramar från oss

 2. Svara

  LillaSyster

  18 augusti 2022

  Ojdå stackars kille, tur att han hade vett att sätta sig ner och ta det lugnt en stund. Varmt ute och iförd full mundering gör ju inte livet lättare precis. Och att sedan bli utskälld på kuppen =) Jag tror nog att du ler åt det…. det var säkert bara en Välkommen hit hälsning från prinsens sida.
  Förstår att det jublades så bra gjort! En tjej som påminner lite om vår Carro i sin karriär =)
  Här har åskat på avstånd ett litet stilla regn blev det – det känns lite friskare ute med betoning på lite. Men allt är bättre än inget. Ha en fin kväll!

 3. Svara

  Ditte

  18 augusti 2022

  Delar av landet har haft mycket regn och andra delar lite. Förstår att du kan önska regn och svalare.
  Vad roligt för den finska stavhoppartjejen! Stort grattis.
  Mycket em i fri idrott här också och en del simning.
  Så bra att det kom en person från anticimex så hoppas nu ni slipper getingarna.
  Och klart att Daniel vill ha koll.
  Kram

 4. Svara

  BP

  19 augusti 2022

  Japp, jag bloggade också om underbara Wilma Murto som tog ett så helt otippat guld. Vilken trevlig och sympatisk tjej (till utseendet). Men om du satsar på att para ihop Wilma med Mondo så skliljer dt några centimeter i höjd/längd. Tjejen är nämligen hela 1,82 m lång;-)
  Gissar att killen är en sommarfågel, då han blev aningen yr i skallen. Men tänk att det behövs gift för att ta kol på getingbon. Hur var det nu med miljövänliga åtgärder…
  Med tanke på vad västkusten har fått stå ut med hela sommaren så är jag faktiskt extra nöjd med vädret här i nollåttaland. Jag bär ju också glasögon. Lägg delar av en pappersnäsduk eller en liten bit hushållspapper under glasögonen. Då slipper du att de glider ner… och blir missfärgade…

  • Svara

   Paula

   20 augusti 2022

   Har hittat perfekta medlet, hudfärgad kirurgtejp som finns på rulle, behövs pyttelite. Nu måste jag bara försöka lufta såret ibland för det vätskar så illa..Att ta bort getingbon är inte det minsta miljövänligt, tyvärr, Men jag kan inte riskera hundens eller min hälsa då det är stora chanser att bli stucken. Oj, är hon så lång? O Mondo, hur lång är han? Å andra sidan finns det numera exempel på många par där hon är längre än han, o de är ju en ny ung generation så,,,,”ler”

 5. Svara

  LillaSyster

  19 augusti 2022

  PS, nyp åt näsklämmorna på glasögonen så att de sitter bättre, det är bara att stega in till vilken optiker som helst så hjälper de dig om du inte vågar att göra det själv.

 6. Svara

  Mirjam Halvarsson

  19 augusti 2022

  Så annorlunda det kan vara i landet, här har vi sannerligen fått regn så det räcker, i förrgår kom det 13 mm på en halvtimme! Getingar är en “bristvara” här i år, jag har sett EN! Inte för jag saknar dom men det är inte normalt, inte är det normalt att badbryggorna redan är uppdragna heller, badsäsongen är visst över 🙁 En mycket märklig sommar har det varit.
  Kram på’re

  • Svara

   Paula

   20 augusti 2022

   Vattenståndet är väldigt låg här, fortfarande, av det utlovade skyfallen bidde 5mm och ett par korta skurar. Lika förbenat hett, 25 grader nu klockan fem. Om jag ska orka heja fram Mondo ikväll så blir det nog ett dopp snart. Visst är tiden ur led….Kraaam

 7. Svara

  Karin

  19 augusti 2022

  Grattis till stavguldet! Och till getingsanering! Det borde jag också ta itu med.

  Jag längtar också efter regn. Det är torrare än någonsin i markerna. Ser ut att komma lite nu i helgen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 88
 • 596
 • 1 636 032
 • 5 093
 • 65 655
Sök här