Bloggen

I min städiver…

Av
den
9 februari 2021

Ja gnugga dig i ögonen, det händer inte ofta att finnkäringen drabbas av städiver!

När man har en liten flock pälsklingar så innebär det onekligen extra arbete med att hålla rent.
Daniel har numera börjat lägga sig så nära katterna som möjligt utan att ligga i samma binge!

När katterna flyttar på sig så dröjer det inte länge innan Daniel också har bytt plats!

Men som sagt, mattor och möbler blir onekliga pälsklädda de också.
Det finns ingen dammsugare som biter på håren som satt sig fast i vardagsrumsmattan, ändå har jag en sprillans ny dammsugare!

Därför har jag använt mig av

en mycket effektiv hjälp, en sweeper med borst av gummi som effektiv lossar håren så jag kan få upp dem med dammsugaren.
Det kräver en del styrka och hoppsan, så gick det så här! Skaftet brast!

Helt oreparabelt blev det och jag fick använda nedre delen av borstskaftet, istället för att kröka rygg var det mest praktiskt i fyrfota ställning så nu har jag knäborstat mattjäveln!

Obs. Ny sweeper är beställd!!

En av alla saker jag uppskattar med den här vita vackra vintern är att

vovven håller sig ren och fin

Daniel går inte på vägen utan dit näsan pekar..

..och dit dofterna drar

Sen får han ruska sig fri från snön…

Vi gick förbi isrinken och där var det aktivitet, i bakgrunden Säfssjön där tyvärr ingen plogat upp någon bana på isen där man enkelt kunde promenera eller åka spark.

Hejdå vinkade vi åt julbocken som nu får vila upp sig lite i skymundan efter att troget stått på sin post sedan långt innan jul!

TAGS

10 februari 2021

21 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Halvarsson

  9 februari 2021

  Oj, så den gick av?? Hmm, hoppas du får din nya snart nog för det där är en superbra manick! Jag har både den med långt skaft och en med kort.
  Men att nu njuter Daniel för fullt 😀 min sessa kommer sig inte upp i snön, det är för höga plogkanter här, jag kanske borde lyfta upp henne???
  Vad synd att det inte är plogat på sjön men isen kanske inte är tillräckligt tjock??
  Kram till er i Pörtet <3

  • Svara

   Paula

   11 februari 2021

   Det är inte lätt att vara kortbent dessa dagar, här är både hund o matte drabbade… Sweeper med kort skaft? Vad använder du den till? Jag tycker din sessa kan hålla sig på plogade vägar ett tag så hon håller sig i skinnet, “ler”
   Nog är isen tjock men fritidsbyn har väl fullt upp på sitt berg med alla aktiviteter och några andra entusiaster som hade lust att ploga sjön finns nog inte. Kramen, nu läser jag en prognos att det ska bli lite mildare väder, känns positivt!
   Kramn

 2. Svara

  Ditte

  9 februari 2021

  Kan tänka mig att det kan vara knepigt att få upp både hund och katthår i mattor, men du har/hade ju en bra “manick” . Att den sedan inte helt höll var trist men bra att en ny är på väg.
  Förstår att både du och Daniel uppskattar denna vita vinter. Ja, många andra också kan jag tänka mig. Och för anläggningarna i din by också. Antar att många kommer nu till sportloven .
  Hoppas de gör en bana på sjön så att den kan nyttjas för både spark och skridskor.
  Tack för den vackra turen och de lika vackra bilderna.
  kram

 3. Svara

  bpz3

  9 februari 2021

  Hur f*n lyckades du med att bryta av metallskaftet som dessutom har så läckra färger?! Det verkar finnas oanade krafter i finnkärringen verkar det så.
  Men hjälp verkar vara på väg. Måste säga att du har många mattor med tanke på dina pälsklingar. Kanske dags att göra sig av med några – mattor alltså, inte pälsklingarna;-)

  PS. Äntligen är er julbock ett minne blott. Önskade jag kunde säga samma sak om vår julgran på innergården… DS.

  • Svara

   Paula

   11 februari 2021

   Det kanske var ett medfött fel i produkten eller så har jag använt den för flitigt när jag gnott? Många mattor, tycker du det? En i vardagsrummet förutom en klösa-klor-matta under en fåtölj, en plastmatta i köket, en gångmatta i sovrum och en i hallen. Betänk att jag har svinkalla golv. Det finns faktiskt golvvärme installerad men man har urkopplat den då kostnaden visat sig bli orimligt hög. Jag betalar nu dubbel elkostnad mot i höstas, inte helt oväntat men denna vinter är ju kallare än genomsnittet.

 4. Svara

  LillaSyster

  9 februari 2021

  Städiver…..jo jag tittade två gånger om jag läste rätt =) jag vet ju att du tycker att det finns mycket roligare saker att göra än att städa. Jag har haft ute snabeldraken idag, för mig funkar det bra för jag har ju plastmatta och laminatgolv. Gulleplutten då…..så rolig de är, söker sig till varandra. Ha det gott i det nystädade pörtet!

 5. Svara

  Minton

  9 februari 2021

  Nu fick jag en chock. Städat och lyckats knäcka skaftet på mirakel borsten. Utan den klarar jag mej inte. Gillar också snön för nu är Minton ren när vi varit ute.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   11 februari 2021

   Det är skönt att slippa torka och borsta hund innan man går in. Den tiden kommer med snösmältningen igen, nu slipper jag lervällingen när tjälen går ur jorden när jag flyttat in till byn! Kram till Minton o matte

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  9 februari 2021

  Här finns det tydligen muskelkraft och det är ju bra. Men kanske inte om städredskapen inte klarar av den styrkan 😉 Hundhår har jag slitit mycket med under många år och nu är det faktiskt ganska skönt att slippa den ansträngningen.
  Vad söt Daniel är som vill vara nära flocken men inte alltför nära. Men snart kanske de ligger i en härlig pälshög alla tre 😀
  Ni verkar ha lika fin vinter som vi har här. Visst kan det få bli lite varmare men inte så att det går över nollan på termometern. Inte under februari i alla fall.
  Kram

  • Svara

   Paula

   11 februari 2021

   Mildare väder utlovat från imorgon. Nätterna får gärna fortsätta vara kalla, då ligger jag ändå under duntäcket, men på dagarna är det drygt när det är 15 kalla grader.Inte ens sparken glider ju då. Förstår att du uppskattar att slippa en massa hår efter hund. Har ännu inte hittat optimala lösningar heller, trots att jag bytt till en ny dammsugare så får den inte upp håren på mattorna. Hoppas du njuter av en solig dag, jag blev tyvärr sittande för länge framför längdåkningen…
   Kram

 7. Svara

  ElisabetR

  9 februari 2021

  Vilken bra grej till katt och hundhår. Var fick du tag i den? Man kanske kan rekommendera till sina djurvänner.
  Vinter och snö är nog bäst, allt blir vitt, rent och fint. Såhär i början iaf, sen blir det ju annat när det töar, men det har ju sin charm. Alla årstider och väder har ju nått man kan njuta av eller störa sig på :).
  Så nu njuter vi av den otroliga blåa himlen och vita snön, härligt. Vi har fått ytterligare en dm.

  • Svara

   Paula

   11 februari 2021

   Det låter som att du är nöjd med snömängden nu, “ler”. Det får gärna komma lite smått vitt puder så snön håller sig ren och vit, men mera behöver vi inte. Blir bara så jobbigt när det ska smälta undan. Visst skickade jag länken till sidan? Om inte får du den här inte http://sweeperbrush.se

   • Svara

    ElisabetR

    12 februari 2021

    Tack för länken. Den kommer allt till användning 😉

 8. Svara

  Anki

  10 februari 2021

  Världens starkaste Paula!
  Mysiga bilder på de fyrbenta – både ute och inne.
  Kan du skicka lite städiver hit? Den skulle behövas, för jag har totalt tappat bort min …
  Ha en fin onsdag!
  Kram

  • Svara

   Paula

   11 februari 2021

   Städivern är så flyktig så den försvann i ett moln! Undrar när den kommer tillbaka…

 9. Svara

  Anna-Lena

  10 februari 2021

  Men rent blev det. Och du gick lite styrketräning. Vad händerclm du lägger ut mattornavi snön? Här det bort några hår… Har Inte kommit till skott med snötvättvpå våra mattor ännu..men det borde göras.
  Fina bilder på ivrig liten hund. Fryser inte gång om tassarna? Och fint väder, blå himmel, tycks ni alltid ha. Kram!

  • Svara

   Paula

   11 februari 2021

   Tack för förslaget, mattorna blir ljuvligt fräscha om man piskar dem i snön, men håren rår de inte på. Nu har jag lagt undan alla trasmattor som låg kors o tvärs här hemma, livrädd att halka och snava på dem! Annars är de tacksamma att piska när man vill bli av med aggressioner! Det verkar inte som att Daniel fryser om tassarna, det gjorde min förra hund, det var så tydligt då hon hoppade omkring på tre tassar…

 10. Svara

  Ama de casa

  10 februari 2021

  Oj! Du städar lite väl våldsamt tror jag… 😉
  Ser härligt ut där med snön! Fast som sagt, den gör sig bäst på bild tycker jag 😀

  Ha en fin liten lördag!

 11. Svara

  Kicki

  10 februari 2021

  Sicket skit att den gick av, man ska passa sig för alltför stor städiver. Hundhåren är ett elände, mina hundar har ju så kort päls att håren biter sig fast i både kläder, möbler och mattor, men de hund och katthår som du har syns nog mer.
  Kram

 12. Svara

  Tove Olberg

  10 februari 2021

  Vad kan inte städiver åstadkomma, finskan blir stark och tar i så sweepern går av! Härliga färger på manicken. Vinterbilderna är tjusiga!

 13. Svara

  Karin

  10 februari 2021

  Knäsanering, minsann – det imponerar!

  Vad mysigt att Daniel vill hålla sig så nära katterna.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 330
 • 450
 • 1 638 497
 • 5 097
 • 65 701
Sök här