I ur och skur

När regnet faller så här års är det inget varmt sommarregn det handlar om…
Det blåser på tvären och det är ruggigt och kallt så då åker regnkläderna på när vi går morgonpromenaden

Efter asfaltering lämnade man en trist kant med vasst stort grus där Daniel envisas med att gå fast det gör ont i trampdynorna och han har hela vägen till förfogande..

Jag tycker om omväxling på promenaderna och vill helst gå en runda så jag slipper gå samma väg hem…men morgonens första promenad är numera standard, oavsett väder och vind, för då kan Daniel lubba lös och göra det han ska i egen takt!

Han läser noggrant tidningen för att ta reda på vad som hänt här sedan sist…
Själv har jag börjat uppskatta den monotona raksträckan fram och tillbaka, fina dagar är det många som spatserar här, rätt många går stavgång, en del joggar, andra cyklar, men trångt om utrymme är det aldrig.
När man ser samma vy varje dag blir man mer observant om även små skiftningar i naturen.

Ibland har vi tur och får sällskap på promenaden

De här två har verkligen fattat tycke för varandra

..inte bara under Bellas löpperiod!

Eftersom jag har så duktiga vänner så tänkte jag slänga ur mig en botanikfråga igen!

Vad är det här för tjusigt träd ?

Frukterna liknar äpplen men är ganska små och väldigt många, hänger nästan i klasar, och jag gör som vanligt, kliar mig i huvudet…och hoppas på svar!

4

23 Comments:

 1. Kan det vara paradisäpplen?
  De är väldigt små, inte goda att äta men funkar utmärkt att göra äppelgelé på.
  Googla på det och se om du tror det kan stämma.
  Kram från mig

  • Tack, visst har du rätt! Jag hade aldrig hört talas om dem men det hade många andra. Detta träd står vid kyrkogården så det är väl ingen där som tar hand om skörden, synd kan tyckas.

 2. Det är egentligen rätt roligt – du som har flytt storstan och bosatt dig på landet. Ändå är du lika “utbildad” vad gäller träd, växter och blommor – hahaha! Höll på att skriva -“lucky you” men avstår (inte) ;-)

  Så Daniel har en flickvän – såååå sött:-) Tycker du har fått många nya kompisar på nolltid – måste vara din trevliga personlighet:-)

  PS. Paradisäpplen trodde jag växte bara på varma breddgrader, men kanske hr Karin rätt i alla fall. Jag kan tyvärr inte var till någon hjälp… DS.

  • Nej då det växer här med, jag bor mellan Falun och Gävle, min granne har paradisäppelträd på sin tomt, och vi bor ju inte (tyvärr) på varmare breddgrader ;-)

 3. Jättesöt bild på dom kramande hundarna.

 4. Paradisäpplen, har du missat när Ernst använder det i sina pyssel =) Så söta det lilla kärleksparet är. Ha en bra tisdag!

  • Ernst?!?! Skulle jag titta på honom??? Nänä vet du vad, kommer aldrig att hända…han är bara för mycket, tihi

 5. Vackra paradisäpplen. Gott att ha en rutin för morgonen. På gott och ont antar jag… När det regnar kanske det inte blir så lång promenad? Kram!

 6. Mirjam Halvarsson

  Fina promenadstråk där hos dig och roligt att kunna variera dom, här har jag tre “vägar” att välja på men det får räcka för det finns alltid nyheter att läsa för sessan <3
  Morronpromenaden går alltid upp till grannen, backen upp är inte att leka med :) där får vi en glad pratstund, kaffe och hundgodis :)
  Minus 6 grader idag på morronen så nu åker både vantar och mössa på! Det är nackdelen den här årstiden, alla på- och avklädningar!
  Ett sånt där vackert äppelträd har vi på tomten och de äpplena gör jag både mos och dryck av, så himla gott :)
  Kram på're

  • Då får du flåsa direkt på morgonkvisten, tänk så bra för kondisen. Förutsatt att du inte stoppar i dig wienerbröd hos grannen, men om det bara är hundgodis så avstår du nog…Så paradisträdet växer även uppe hos dig, ja du bor ju i paradiset så… Kram

 7. En härlig promenadväg – och så mysigt att Daniel hittat en fin tjej!
  Svaret har du redan fått … ett vackert träd är det!
  Önskar dig en fin tisdag!
  Kram!

 8. Jag hade tänkt briljera med mina eminenta kunskaper om träd, men ser att du redan fått svar. Svärföräldrarna hade ett sånt i trädgården i Skellefteå, väldigt fint träd det där! Svärmor gjorde nåt med äpplena, men jag minns inte vad… Nån sorts kompott eller gelé kanske?

  Mysig med sällskap på promenaderna emellanåt :-)

 9. Svar har du redan fått om äppelsorten, annars hade jag skrivit samma sak.
  Så trevligt för både Daniel och dig att få promenadsällskap emellanåt.
  Bra att uppskattar din morgonväg, trots att det inte är en runda,
  Skogen i Tjärnan, där vi oftast går är så bra just för att den har flera rundor.
  Kram/Kicki

 10. Du har ju verkligen bytt upp dig vad naturen och promenadvägar heter . Lite skillnad mot Fredriksberg

  • Bytt upp mig vet jag inte, men det är trevligt med omväxling. Förr var det myrar, skog och berg, nu är det åkrar, hagar och skog. Ha det bra!

 11. Jag tror att Daniel är smart nog att förstå att det stänker mindre upp på magen om han går på sidan om den blöta asfalten. Jag var tacksam när Kasper gjorde samma val och det gjorde han oftast. Han ville inte blöta ner sig i onödan och jag slapp torka lika mycket från magen när vi kom hem :D Vad roligt att ni fick sällskap av den söta Bella med matte. Härligt med vovvekärlek :D
  Jag hade ingen aning om vad det var för träd men nu fick jag också lära mig något.
  Kram

  • Aha, du har en sån teori, ja varför inte. Absolut gillar han inte att bli blöt, fast det är värst när det kommer uppifrån! Men han väljer bort vattenpölar vilket är tacksamt då han har så korta ben…Ja paradisträdet växer även uppåt norr, Mia som bor i Vindeln har ett, en del trodde ju att det bara växte på sydligare breddgrader.
   Gårdagens nollgradiga temperatur har stigit till 14 idag! Hänger inte med i svängarna. Kram

 12. Tror också på Paradisäpplen. Vackra blommor på våren och så småäpplen. Har dock ingen erfarenhet av dem.
  Känner riktigt lugnet under din promenad. Härligt både med och utan annat sällskap än Daniel. Fina bilder på voffsing-en/arna.
  Åkt hem idag helt slut efter allt gnoende. Bilen så proppfull så absolut inget mer gick in. Lite chockade imorse när snön började ösa ner. Tyfors hade mest, ingen snö efter Filipstad. Gråväder och nio grader varmt hemma. Kallt inne, eldat som en tok, himla härligt.
  Ha en fortsatt fin och lite varmare vecka.

  • Ja nu får ni vila upp er och ta det lite lugnt. Otur hade ni med vädret, att det just den dagen skulle bli skitväder. Idag är det ju åter jättevarmt för årstiden, vi har 14 grader.
   Hoppas ni har det varmt och gott både inne och ute

 13. Dib fråga har du fått svar på. För egen del hade jag gissat på dem men detta med “natur” är ett förbättringsområde hos mig.
  Skönt , kan jag tänka mig med en morgonpromenad som har sin vanliga gilla gång. Men ändå med variationer.
  Kanske ska du ta med lite köttbullar och spegtti som Daniel kan bjuda Bella på. Så söta dem är tillsammans.
  Tack för promenaden och de fina bilderna.
  Kram

  • Ja det var ett gulligt förslag, som Lady och Lufsen. Fast jag misstänker att Lufsen alias Daniel skulle roffa åt sig alla köttbullar. Han är på sträng diet och ständigt hungrig! Ska bli spännande att kolla vikten hos veterinären imorgon…
   Kram

 14. Kärleksparet är så söta. Asfalten är kanske hård att gå på.
  Kramar från oss

  • Ja tänk att han fixade sig en flickvän även här, nu har han glömt Rosie i Fredriksberg… Nospuss till Minton, hoppas det torkar upp snart så han slipper vara kissnödig hihi

Kommentera