Bloggen

Man kan inte lyckas jämt….

Av
den
18 juli 2023

Det händer inte så mycket i mitt liv för tillfället, och det gör faktiskt ingenting.
Jag har inte långtråkigt en sekund, tycker tvärtom att jag inte hinner med att läsa allt jag vill, titta på alla serier jag vill, promenera så långt som jag vill…
På tal om det, jag har hittat en serie jag är fast i, visas på CMore som jag prenumererade på för att se Transplant som jag nu sett klart och inväntar en ny säsong av.
Serien jag upptäckt nu heter From en skräckis, påminner lite om Lost om nu någon minns den. Välspelad och spännande, blodig också minsann. Två säsonger finns att se, jag försöker begränsa mig till max två per kväll för att få dem att räcka längre…
Härom dagen gick vi en ny promenad till Myran i jakt på kossorna.

Några korumpor lyckades jag få syn på, långt bort under de enda träden i hagen…

I brist på kossor tänkte jag fota min prins, men det gick väl sådär..

Så fick jag se en vacker fjäril landa vid mina fötter!
Den lyckades fälla ihop vingarna i “rätt” ögonblick…

Inte gick det bättre att fota fåglarna som simmade omkring i vattnet heller, idag ville ingen vara med på bild..

Jo förresten, till sist lyckades jag fånga en ståtlig fjällko poserande framför ICA Maxi skylten, haha

Det är betydligt enklare att fota blommor…

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  18 juli 2023

  Sikta in dig på kossorna! De är lugna och fina. Om nu inte någon får för sig att göra en riktig “tjurrusning”.
  😀

 2. Svara

  Minton

  18 juli 2023

  Tycker du har lyckats bra med bilderna på djuren ?. Sällan de visas på detta sätt.
  Daniel ville gömma sej idag .
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   20 juli 2023

   Väldigt ostadigt väder denna vecka, typiskt fruntimmersveckan, håller mig nära hemmet. Daniel brukar tjura när jag vill fota honom.
   Kramar från oss

 3. Svara

  Anna-Lena

  19 juli 2023

  Haha! Fast rätt roliga bilder ! Blommor är klart enklare att ha med att höra. Om det inte blåser förstås. God onsdag!

 4. Svara

  Mia

  19 juli 2023

  Var inte djuren på humör för att bli fotade?? 🙂 Ja vi har ju alla våra sämre dagar, så även dom, haha! 🙂
  Alltså, den där serien, vete 17 om jag vågar se den! Trailern var lite skrämmande, huvva! Kram på’re

  • Svara

   Paula

   20 juli 2023

   Dottern vågar inte titta ensam på den så dom sitter o ugglar tillsammans barnbarnet och hon! jag har inga problem men visst är det ruggigt, men jag tycke smygande spänning är värre, där man inte ser men vet. Här ser man direkt vad som sker, mycket blod, men Mia det är ju inte på riktigt ! Kram

 5. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  19 juli 2023

  Du tror att det är min kropp som inte pallar att bada i poolen, men det är Rolles kropp som inte orkar med att sköta hemmet, handla, gå ut med Molton, göra allt i trädgården och så ovanpå det fixa till poolen på våren. Han kom t.ex, precis in efter att ha klippt 150 m dike utmed vägen med en handjagare. Han började igår och nu tog han det sista, sen har han parken kvar men då kan han iaf ta sin åkgräsklippare. Men diket är ett jättejobb så han passade på nu när det var lite molnigt och bara 19 grader.
  Vore poolen bara fylld och alla aggregat igång så skulle jag lätt kunna ta mig i…
  KRAM-Susie

  • Svara

   Paula

   19 juli 2023

   Förlåt Susie, jag tänkte inte längre än näsan är lång (kort)! Självklart har din make nog med allt annat som ska skötas. Men kan ni inte ta hjälp med något av allt som ska göras? Skolledig ungdom som inte kostar så mycket? Som antingen kan hjälpa till med trädgården och tomten eller hjälpa till med poolen. Det skulle ju vara så skönt för dig att plumsa i!
   Varmaste kramar!

 6. Svara

  LillaSyster

  19 juli 2023

  Att fota djur är inte det lättaste . Men bilderna är fina även om du önskat att de skulle posera från sin allra bästa sida.

 7. Svara

  Anna i Portugal

  19 juli 2023

  Så härligt att du trots motivens brist på hygglighet ändå publicerar bilderna. Befriande verkligen.

 8. Svara

  Ditte

  19 juli 2023

  Skönt att du tar dagarna som de kommer och trivs med just det. Tycker du fick till viss humor i dina bilder och många gånger är det roligare att se än det som är perfekt. Och vad är det? Tycker det mesta ligger i betraktarens ögon.
  Varm kram

 9. Svara

  Karin

  19 juli 2023

  Den där bilden på fågeln som visar stjärten uppfattade jag först som en utter, eller liknande som stack upp nosen ur vattning! Det tog ett tag innan jag lyckades se den på rätt sätt. Härliga “misslyckade” bilder!

 10. Svara

  Hanneles bokparadis

  19 juli 2023

  fjällkon framför ICA Maxi påminner om Ryssland där kossorna gick fria lite överallt nära vägar och betade

 11. Svara

  Susjos

  19 juli 2023

  En ko framför ICA Maxi, jösses…!! Man kan tro att du bor på vischan….och ja, det är ju nästan så 😉
  Svar : ja svägerskan planterar mer och mer blommor på landet! Å det är hon som får vattna dem när hon är där, och vi vattnar när vi är där. Hon kan jobba från stugan, och är ju i pensionsåldern nu, så hon har tid att vara mer på landet än vi som inte kan jobba hemifrån!
  Ha det gott!
  Kram

 12. Svara

  BP

  19 juli 2023

  I brist på annat så kan du ju fortsätta fota kossorna. Inte speciellt upphetsande, men en av kossorna verkade vara dräktig, så snart får du kanske ta på ungt bloggfoder;-)
  Tycker bilden på fågeln som dyker är en höjdare, ja inte bokstavligen då;-)
  Rent allmänt är det ju roligare att fota växter så länge det inte blåser. Själv har jag ytterst sällan lyckats med att fota djur…
  Precis som du har jag inte tråkigt alls, och från och med imorgon har jag fullt upp även på mornar på tider som jag i vanliga fall inte ens är vaken;-)

  PS. Visst gillade du “Ett fall för Vera”?! En ny serie med fyra avsnitt börjar nästa tisdag. DS.

  • Svara

   Paula

   20 juli 2023

   Självklart ska jag ta mig an Vera! Men kanske blir det först då jag kan se alla avsnitt på raken. Få se när jag är klar med skräckserien som jag inte kan slita mig ifrån nu, inte heller mina flickor som sitter tillsammans för dom vågar inte sitta ensamma o titta…
   Hörde på nyheterna om första fotbollsmatcherna. Kul segrar för hemmanationerna. Och Sverige går in i leken på söndag…du ser vad jag läst mig till. Och det är mest för att inte vara helt väck när du berättar i bloggen, haha

 13. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  20 juli 2023

  Det är inte alltid lätt att vara djurfotograf men du har lyckats så många gånger förr så något misslyckande kan vara ok 😀
  Lost har jag sett och gillat. Men slutet var lite oklart och det var säkert meningen. Skräckserier är egentligen inte min grej men den fångade mig i alla fall. Cmore har jag inte och kan inte kolla in From. Men det finns så många andra serier och nu tittar jag på allt möjligt på flera kanaler 😀
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 77
 • 235
 • 1 654 722
 • 5 125
 • 66 106
Sök här