Bloggen

Iakttagelser i nya pörtet

Av
den
8 juli 2009

I morse vid fikabordet:
Maken läser om vädret: “Värmeböljan från Ryssland verkar vara utbytt mot iskallt väder från Polen”
Kan vi inte införa importrestriktioner på vädret??

Den här kompisen kommer att förorsaka vår död eller en brand eller något annat otyg!
Som bekant så flyttar vi ofta, och har därmed även haft en antal olika sorters spisar och spisplattor.
En sak gemensamt har dock alla haft, knappen längst till höger tänder plattan längst ner till höger
Så icke här!
Gissa hur det går när jag ska koka ägg på mornarna…
Dessutom, helt inkonsekvent så vrider man reglaget till stora plattan åt vänster istället för höger, annars sätter man igång den på ettan, värmen går alltså “åt fel håll”.
Detta är en helt ny spis, är det jag som blivit knäpp, har ni en spis med reglage som denna?

På toaletten har vi ett smärre problem…man måste vara halv akrobat för att nå toapappersrullen när man sitter på toan! Hållaren sitter på väggen på vänster sida om stolen, men en bit bakom, så armarna räcker inte till! Först skrattade Hasse åt mig men sen upptäckte han att det gällde även honom med långa armar…

Loppan vill flytta in hos grannen på nedervåningen!
Trots att vi nu bott här i veckor så stannar hon utanför hans dörr varje gång vi ska gå in….och ser lika förhoppningsfull ut varje gång inför möjligheten att slippa klättra uppför ännu en trappa…

Det var några funderingar från nya pörtet, det har åskat här större delen av dagen och datorn har stått avstängd.
Okej då, jag visar väl ett par bilder till om ni inte diggade spisbilden:

Vi är på väg upp till Grotfallets skidstadion och väljer att gå stigen i skogen

“Kommer ni inte snart då?” undrar Blinka, men det går ju brant uppför..

Så här ser det ut på en skidstadion under lågsäsong!

Nej tack vi tar inte draghundsspåret!

0,8 km, det blir väl alldeles lagom!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Lena

  8 juli 2009

  Go kväll vännen,
  Håller fullständigt med dig. Det borde råda importförbud på väder. Just nu varnar vädergubbarna för att Gotland slänger över sin storm över till oss ikväll eller imorgon. Inte roligt med 15 s/m, åska och regn. Men det behöver ju inte passera oss.
  Gissa vad det är för vecka nästa vecka? Tjohooo min första semestervecka av 4. Snacka om att man ska njuta. I år blir det ännu mer en njutning eftersom sonen har blivit medbjuden på en kryssning 4 dagar och nätter vilket då innebär barnledigt för mig. Jisses detta har jag inte varit sedan maken gick bort. Då du ska jag lyxa mig och slarva lite och bara njuta av att kunna göra vad jag vill utan att behöva ta hänsyn till en tjurig tonåring. Missförstå mig rätt men ibland känns det som att man behöver ta det lite ledigt.
  Kramis

 2. Svara

  annette

  8 juli 2009

  Jag tycker vi själva skall få välja vart ifrån vi vill importera vädret, vi skulle då importera lite lagom varmt sommarväder om dagarna och regn om nätterna eller!?
  Åska och blixtarar skulle inte jag importera någon gång!
  Vackra bilder med MASSOR av blommor får jag njuta av, men faktiskt så ser jag fram emot att få se bilder från nya pörtet när det blir vinter och snö på skidatadion;)
  Nya spisen får mej nästan att bli tacksam för en hyresvärd som inte gör någonting, byter inte ens ut min garagedörr som inte går att låsa!!

  Hoppas Du slipper oskar och blixten imorgon dom gör ingen nytta!

  Kramar!

  annette

 3. Svara

  Anki N

  8 juli 2009

  De där om vädret, ville jag inte höra…brrr. Läste nyss i tidningen att de haft skyfall o översvämningar på Öland..de e nära det 6 mil bara. Hoppas de vädret glömde oss. Än så länge lugnt.

  Spisar ja vi har en sån där utan knappar, en häll de var rätt knivigt de med i början oh så fick man byta ut varenda kastrull..dumt men sant. Du får tänka aviigt..hihi.

  Dass hållare, ja de kan de sätta hur dumt som helst…förlåt dasspappershållare!!!
  Sätt rullen på golvet!!!

  Fina bilder oh fina vilda växter, ja de e klart man ska plocka när man inte kan se dem innifrån som vi, jag älskar att ha blommor på bodet, blir säkert fler som slinker in.

  Kramiz Anki N som ska sova nu……….

 4. Svara

  Christina

  9 juli 2009

  Ni verkar vara på många upptäcktfärder,men upptäcktsfärder är roligt.Jag kan tala om att vi har bott här i huset i 3,5 år och våran spis har funktioner som jag fortfarande inte begripit mig på.Ingen bruksanvisning har jag heller.Men så länge plattorna blir varma så är jag nöjd,för vem vet om 5 år till kanske jag knäckt koden.
  På Måndag så åker vi ju upp till dina trakter.Beger väl oss härifrån vid 6-tiden på morgonen och det är ca:44 mil upp.Borde väl vara framme på eftermiddagen nån gång.
  Tänker göra massor av utflykter för det alla säger om Dalarna är att det är vackert.Var där i tonåren och åkte slalom,men då uppskattade man ju inte riktigt samma saker som man gör idag.
  Kram

 5. Svara

  Nilla

  9 juli 2009

  Det var en märklig spis, det må jag säga. det gäller att se upp, med andra ord. Men stackars Loppan, tänker hon verkligen flytta in hos grannen. Ni får väl bära henne upp för trappan, då 🙂
  Även om det är tok med spisen och toapappershållaren, så har ni i alla fall en vacker omgivning.
  Kram

 6. Svara

  Famos/Menageriet

  9 juli 2009

  😀 Du kanske får samma vackra hårfärg som jag, när du använt den spisen ett tag? 😀 Jag har samma gråa färg som träningkompisens hund Gandalf, en Blue Merle färgad Collie. 😉
  Min spis, en Gorenje, har också reglagen placerade sådär och det har jag inte haft några problem med. Kommer inte ihåg hur den gamla var. Förstår inte riktigt beskrivningen för den stora plattan? Själv har jag en keramikglashäll, men 3 av mina reglage går åt båda hållen och vrider jag åt höger, så sätter jag på 1:an. Gör inte Du det också? Fattade som det på beskrivningen, men jag har små händer och svårt för att fatta. 😀
  Vilka perfekta promader Ni har i omgivningen och vackra! Det blir väl draghundsspåret till vintern då?
  Peppar, peppar! Vi har klarat oss ganska bra här uppe i N:a Bohuslän från både regn och åska och ingen är gladare än jag, för åskan är jag rädd för. Men det är väl inte slut än, antar jag?
  Det får bli inomhusaktiviteter de gånger vi inte kan vara ute.
  Hoppas att det inte regnar allt för mycket hos Dig och ha det så gott!

 7. Svara

  Kicki

  9 juli 2009

  Ja, det var en märkvärdigt avig spis. Men du som kan skriva med både höger och vänster hand samtidigt ska väl fixa det där utan problem 😉 .
  Har ni lupiner kvar? Eller är det ett tag sen du tog bilden? Här har de blommat över nu.
  Lilla Loppan, hon är nog lite lat tror jag.
  Otroligt sorgligt med kissen. Jag fattar inte vad som tagit åt veterinären, han har inte varit sån förr. Du får hitta på nån ny i Ludvikatrakten, för det finns väl fler.
  Nu ska jag klä in mig i regnsäkra kläder och gå ut med hundarna innan det mörknar helt. Har du märkt hur fort kvällarna mörknar. Var är sommaren?
  Kramen!

 8. Svara

  Caroline

  9 juli 2009

  Lustig spis ni har, hoppas ni lär er den snart.
  Här har vi semester allhihopa och en härjig valp som bara växer och växer… 🙂
  Snart ser han nog ut som en riktig schnauzer, skägget är på gång nämligen… 🙂
  Ska försäka fota honom i helgen.

  /Caroline

 9. Svara

  Ninni

  9 juli 2009

  Nä, nån sån spis har inte vi trots att den också är ny. Men jag börjar tröttna på att lära mig nya ugnar (ja, de flesta har varit gamla) stup i ett. Har fortfarande inte kommit underfund med den nya här och har svårt att få till sockerkakorna som tidigare. Kan inte komma underfund med om jag ska sänka värmen lite eller ställa sockerkakorna ett snäpp högre upp… blir inte bra hur än jag gör.
  Hur kan man sätta toarullen snett bakom en toa??? Ni får köpa en ställning att ha på golvet bredvid toan om det inte finns nån bra vägg att ha toarullen på.
  Jag tycker inte om att vara med på bild…. därför finns jag med som en liten fläck bara 😀 (svar på din kommentar i min senaste blogg)
  Och regnet det bara öser ner…
  Kram/Carina.

 10. Svara

  BrittMarie

  9 juli 2009

  Neej, så tråkigt med lilla katten. Jag kan bara inte föreställa mig hur det skulle kännas att mista sin katt. För inte så länge sedan hade ni ju två. I alla fall har ni era pigga hundar.
  Sonens hund Goliath fick blodiga diaréer och låg på djursjukus med dropp. Vi fick väl aldrig riktigt någon förklaring vad det var. Nu har de rest till bröllopsplatsen, och det går lite trögt med maten (för hunden) men ska nog ordna sig. Ha, ha, vill du se kort på svärmorn :nerd:
  Kram

 11. Svara

  Lena

  9 juli 2009

  Go kväll vännen,
  Jag tror minsann att jag kommer att ta en tripp till Göteborg och strosa upp och ner på Avenyn. Slinka in på en bar och ta en “refräschare”. Andas in metropolen Göteborg och bara njuta. Men vi får se, kanske blir det en tur till metropolen Stockholm.
  Ha en underbar fredag!
  Kramis

 12. Svara

  Pialotta

  9 juli 2009

  Magisk spis ni har.. verkar ju hur konstigt som helst Paula.. kan ni inte snacka med leveratören om återköp eller ni kanske bara ska vänja er vid nymodigheten. Jag har en gammal hederlig spis här som man verkligen inte behöver tänka till för att vrida rätt.
  Ni verkar bo så skönt med naturen nära så härligt, men väderleken den kan vi inte göra så mycket åt.. visserligen är det märkligt som den leker kurra gömma med oss.. Än slank den dit o än slank den dit;-)
  Ha de fint nu i dina marker.. tur du är en bokfantast så du vet vad du ska göra när det droppar.
  Kramar

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 143
 • 440
 • 1 628 012
 • 5 074
 • 65 433
Sök här