Ingefärsmarinerad tonfisk
Gårdagens middag blev en höjdare, varför jag självklart delar med mig av receptet!
Utbudet av fisk och skaldjur här på vischan är inte så brett, så jag blev väldigt glad då jag hittade dessa i frysdisken på Willys
Marinad till 500 g tonfisk
1 msk soja
3 msk pressad citron
1 msk färsk riven ingefära
2 msk kallpressad rapsolja
1 dl finhackad färsk lök
Fisken ska inte marineras mer än en timme, vänd efter halva tiden.
Torka av fisken och stek sedan i riktigt het panna i en gnutta olja, 1 minut per sida
Som tillbehör serverade jag ingefärs- och chilifrästa wokgrönsaker, vietnamesiska var det visst, men man tar ju de man tycker bäst om.
Oxfilé släng dig i väggen, tonfiskfilé är minst lika gott, fettsnålt magert, nyttigt ja helt enkelt fantastiskt gott!
För oss blir det en repris idag, vi tog i när vi trodde att inte 250 gram skulle räcka till oss två….
Rekommenderas å det varmaste!
Synnöve
Så gott det där såg ut….
Synd vi inte har Willys här då.. Eller i Charlottenberg.
Tonfisk är gott.
Ska i alla fall ta receptet och spara det.
Allt bra hos dig?
Här är det lugnt.
Kram från nabokäringa
Astrid
Jag det såg riktigt gott ut .Jag tycker om tonfisk. Här blev det laxöring fiskad av min svåger och till det Hortlaxröra och potatis
Ja termos använder vi på våra turer och vi har fått månag av dom du skriver om men aldrig testat
Dom ser ju praktisk ut
Lite som den behållare jag tog mjölk i ,tack och lov hade jag en plastpåse runt den för den var inte tät alls
Mia
Mums vad gott!!! 😛
Turkulainen
Ja, tonfisk är gott. Svarade dock nyligen på en enkät om ekologisk mat, där dom bl.a. frågade vad jag tycker om fisk som importerats till vårt land från mer eller mindre avlägsna utländer. Ja vad ska man svara? Jag tycker att tonfisk, pangasius etc. är gott!
Motsatsen är då lokalt fångad fisk. Tyvärr håller den ju på att ta slut! Torsken har visst försvunnit från Östersjön? Det finns bara gäddor, gäddor och gäddor. Vi får ty oss till alla dessa fiskodlingar. Här i Åbolands skärgård finns det ganska många, och inte är ju de särskilt miljövänliga. Även om finländska fiskforskare på senare tid förbättrat bl.a. fiskfodret så att det inte förorenar så mycket.
I Åbolands skärgård finns inte en enda yrkesfiskare kvar. Det säger en hel del.
Tack för tipset med ingefära i marinaden! Ska prova. Det har jag inte kommit att tänka på, men annars har jag haft i stort sett samma marinad som du.
Trevlig midsommar!
Kicki
Jag har aldrig ätit tonfisk annat än den på burk i nån smörgåstårta eller sallad. Jag vet inte ens om jag vågar prova. Strutsfilé har jag däremot ätit och det var otroligt gott. Påminde om rådjur.
Jag åker till stockholm i morgon tillsammans med barnbarnet Emelie. Berra får stanna hemma,stackarn. Men vi vågar inte riskera att han blir smittad, även om syrran blivit bättre i sin förkylning.
Nog hinner du få bada, vi är ju inte vi midsommar än. Hur ofta badar man innan dess på en normal sommar?
Kramen
Doris
Låter gott, har aldrig provar detta men låter inte olikt valköttet … ?
Grattis på namnsdagen 😉
Kram !
TT
Jag köpte också tonfisken på Willys i Ludvika! 😉
Tack för tipset om vad jag ska göra med dem, de ligger i frysen i stugan.
Fundrade på om man kan grilla dem också…
Ninni
Tack för tipset! Ska se var jag kan hitta tonfisk…