Bloggen

Sommarsolstånd

Av
den
20 juni 2011

Eftersom jag är en riktig satkäring och glädjedödare så kan jag ju upplysa er om att det redan imorgon den 21 är sommarsolstånd! Klockan 17.16 närmare bestämt, hur nu tiden på dygnet spelar någon roll..

Så oavsett att vi firar midsommar först på fredag så är det från och med imorgon nedräkning och vi går mot mörkare kvällar…

Då väntar mysiga kvällar bland älvor och troll nere vid ån….tur man inte är spökrädd!

Naturen blomstrar som rena djungeln, ser ni Till salu-skylten bland lupinerna? Svulstigt och överdådigt försöker växterna tävla sinsemellan om vilka som kan bli störst och vackrast!

Man skulle rentav behöva en machete när man går ut på promenad, detta gilla Blinka INTE, när gräset på stigen växer över huvudet på henne!

Nä nu ska jag ta min lilla hund och gå ut, passa på innan mörkret faller, tssss

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  20 juni 2011

  Ack ja, det är inget annat att vänta…men om ett halvår vänder det igen;-))
  Det är så vackert ute, vi hinner njuta än några månader och hoppas på en fin höst också….
  Kram på dig!

 2. Svara

  Astrid

  20 juni 2011

  Jag älskar alla årstider men mest den här tiden före midsommar när alla blommor tittar fram och även hösten

 3. Svara

  BrittMarie

  20 juni 2011

  Misströsta inte Paula lilla. Visserligen är det sommarsolståndet snart, men jag tror nog snart du är i plurret igen. Det ser verkligen spöklikt ut vid er å. Går det att bada där?
  Du undrar om vår son: Jo han har bott och jobbat i Oslo i mer än 10 år. Vi har ibland önskat att han flyttade närmre hem, men det är ju inte vi som bestämmer. Man kan ändå konstatera att det finns de som bor kvar i Sverige, men ändå bor många fler mil längre bort. Barnbarnet beräknas komma i september. Undrar om man förväntas börja sticka?
  Kram

 4. Svara

  Boman

  20 juni 2011

  Vad sägs om en lie? Lite längre skaft och lättare att komma åt med. Annars har häxor som jag alltid en skära att ta till. Den köpte vi i Finland, för fanns ingen riktig att få tag på.

 5. Svara

  Ragnvi

  21 juni 2011

  Morning i Pörtet! Så trolskt hos dig! Han trivs nog..trädgårdstrollet! För övrigt bor du så underbart!
  Tonfisk…har aldrig ätit “färsk”…men vill gärna prova, bara jag slipper ingefäran…fast jag har inte ätit färsk sådan heller tror jag, fniss! Fick väldans avsmak på IKEA i Uppsala en gång, läste fel…trodde det stod pepparinbakad fläskkotlett…det stod pepparkaksinbakad…tvi vale! Vi gick därifrån hungriga…
  Ljuvliga foton hos dig! Stolen under trädet med ån i bakgrunden…mmm!
  Spännande med ert nya barnbarn!
  Jo…liten Max o mamman bor redan återigen i Gävle, pappan blir kvar i Bollnäs…såå tråkigt tycker vi men…ingen lägenhet har mamman än heller utan bor inhyst hos en väninna…måste väl lösa sig snart hoppas jag! Men dom har ju såå bråttom med allt…Huvudsaken Max mår bra!
  Kramen!
  Ragnvi

 6. Svara

  TT

  21 juni 2011

  Jag älskar de mörka varma kvällarna så mej gör det inget och vi åker ju ofta mot norr så vi får uppleva ljusa nätter mycket längre i alla fall.
  Jag ska inte ha semester förrän 20 juli och då blir det 3,5 vecka och det känns som det är bra med tanke på aprilvädret vi har. Kram!

 7. Svara

  Ninni

  21 juni 2011

  Ja nu är den här, dagen som sambon tjatar om bara det blir vår och jag njuter av att det blir ljusare och ljusare kvällar. “Snart är det midsommar och då vänder det” säger han stup i kvarten.
  Visst är det väl underbart med lupiner? Och de kommer upp alldeles av sig själva och sprider sig och behöver inte vattnas eller skötas om på något sätt. Härligt, tycker jag, som inte är så mycket för att rensa ogräs.
  Jobbigt för Blinka att inte se omgivningarna. Det är inte så lätt att vara liten.
  Midsommarkram.

 8. Svara

  Paula

  21 juni 2011

  Ja, inget annat att vänta sej….midsommarafton firas på fredag här i Finland. Då jag var lite så var det likadant som du minns det:)
  Hoppas du hade en fin promenad! Kram

 9. Svara

  ejmis

  21 juni 2011

  Sensommaren och hösten är också mysiga när man får tända ljus och mysa.
  Jag har tur som gillar ALLA våra fyra årstider. =)

 10. Svara

  annette

  21 juni 2011

  Japp, så nu när klockan är 18.29 så är det över alltså, ja det får väl gå det med även om det gick oerhört fort till detta datum
  Prövade Din marinad till tonfisken igår, blev gudomligt gott, tack för tipset!

  Din bild på stolarna i mörkret med dimman i bakgrunden, den gillar jag väldigt mycket!

  Kramen!

  annette

 11. Svara

  Astrid

  22 juni 2011

  När det gäller kråkan så är det den som känner igen oss, mig och maken.Ingen annan kan närma sig då försvinner hon ljudlöst
  Kommer hon inte nära så vet jag att det är någon mer i skogen
  Vet du att en kråka är lika kelig som en hund och väldigt hemkär
  När hon lärde sig flyga så mötte hon alltid med ett krax är vi kom hem och flög upp på min axel
  Jag tycker att det är en gåva att nu ha en vild kompis jag vet att det finns många kråkhatare men det skiter jag i

 12. Svara

  Marketta

  25 juni 2011

  Det är ju exakt det jag försöker upplysa alla överlyckliga midsommarfirare om. Midsommar är väl inget att fira, det är ju då allt går mot mörkare tider. Att det är kallt och snö, gör väl inte mig så speciellt mycket. Men mörkret tycker jag är jobbigt. Man blir så instängd i den här lilla byhållan då. Man kan inte gå sina skogsstigar som man har vant sig vid på sommaren, utan man får hålla sig till byn.

  Annars så har vi inte gjort nåt speciellt idag, varit en sväng till Malingsbo som alla andra år. Sen var jag ju givetvis och tränade lite med Lizzie på förmiddagen.

  Ha en trevlig fortsättning på midsommaren.

  Kramizzar
  Marketta

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 499
 • 1 641 026
 • 5 101
 • 65 745
Sök här