Bloggen

Ingen röd tråd..

Av
den
16 juni 2010

Det här inlägget saknar helt en röd tråd… det blir lite ditten och lite datten
Men först måste jag få återknyta till föregående inlägg som handlade om fåglar.
Idag läste jag nämligen i vår lokaltidning en helt fantastisk fågelhistoria.
Det handlar om berguvar

En gammal man som strax fyller 80 år och som bor i Mockfjärd här i Dalarna har under de senaste fem åren tagit hand om ett bergugglepar som häckar på hans tomt. Honans första man dog i en transformatorolycka och den andra blev överkörd. Den nuvarande hanen i familjen är blind på ett öga o kan därför inte jaga mat till sig själv och familjen, därför får den gamle mannen sköta mathållningen medan honan ruvar och föder upp ungarna. Resten av året jagar honan själv medan hanen varje dag flyger hem för att få mat!
Denne man har under 50 års tid rehabiliterat skadade fåglar och satt ut inte mindre än 10800 fågelholkar!

Min mun ser också ut som en fågelholk medan jag fascinerat läser historien….
Där kan man snacka om engagemang, vilken eldsjäl!

Annars då? Ja det händer inte så mycket i pörtet, snart är också mina bassängbad slut, endast ett besök återstår innan sommaruppehållet. Sen är det promenader som gäller, om inte vattentemperaturerna i sjön höjs avsevärt!
Igår tog vi en promenad på joggingspåret, korta sträckan på 2,5 km. Maken var oförskämd nog att klocka tiden, det tog 40 minuter!!!
Alltså, nog vet jag att man inte får bättre kondition av att sprattla i bassängen, men jag har ju hoppats att rörligheten i lederna skulle förbättras. Men ack, vad ont jag får i slutryggen och höger höft…
Joggingspåret är ganska kuperat och täckt med ett tjockt lager bark som kanske ger rätt studs åt dem som springer, för en fet finnkäring kändes det mest som att trampa omkring i gungfly..

Dotterns bröllopsplaner framskrider, men tro inte jag får veta nåt! Ja lite grann kanske, men det mesta tänker hon hemlighålla fram till dagen D! En sak kan jag konstatera, det blir så långt ifrån ett konventionellt bröllop man kan komma, och kul ska det bli den 4 september!

Avslutar det här tramsiga inlägget med några fina foton så du som läser i alla fall får se något vackert!

I helgen tog vi en promenad bland hästhagarna i det vackra Björnhyttan

Det fantastiskt söta fölet gäckade mig och gick o gömde sig bakom träden när jag närmade mig med kameran

Men lite nyfiken blir man ju allt…

Till sist får jag komma riktigt nära och beundra den fluffiga bebismanen!

I hagen bredvid gick ett annat föl, ett år gammalt, avkomma till Opal Viking, berättade den stolte mannen som gav dem nyslaget hö att mumsa på.

Tjilivippan för idag!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Sigge Svamphund

  16 juni 2010

  Skickar genast all äcklig sol till dej.
  Här behövs mer regn för alla mina kantarellvalpar och annan svamp som snart kommer.
  Matte påstår att hästmonstervalpen är söt, jag vet att den bara längtar efter att få sätta tänderna i nämsta hund

 2. Svara

  Synne

  16 juni 2010

  Hej på er i pörtet.
  Ser att allt är bra. Ja förutom simning och kondis….
  Simningen hann jag aldrig börja med, så den är ju på sätt och vis redan slut….
  Kondis ja,,, Brukar gå på kondis, ska erkännas. Men MIN kondis går ingen stans…
  Den är med andra ord usel….

  Söta hästapållar du fotat. Visst är hästbäbisar söta…
  Skulle gärna haft en hästbäbis här. Som fick växa upp och bli en stor häst…
  Men det går inte.

  Är nyfiken på det där bröllopet måste jag säga. Vart och hur de ska gifta sig…
  Hoppas ni får komma haha….

  Nu ska jag sätta mig och ta en tankepaus. Ta fram Grubblaren en stund…
  Har honom med i handväskan hihi.
  När jag är hos tandläkaren sitter jag med honom i handen haha….

  Lite tufft hemma just nu.
  Styvsonen…
  Skriver en mail..
  Kramen från granntanta :mrgreen:

 3. Svara

  åsa

  16 juni 2010

  Läste också om mannen i FK och blev väldigt fascinerad utav antalet fågelholkar han satt upp!
  Otroligt vilket anagagemang, man blir alldeles…
  Ett så fint foto utav det lilla fölet, det var fantastiskt tycker jag!
  Bröllopet, det kommer nog att gå i “musikens tecken” tror jag och troligtvis “hårdrocktema”, men det är ju min tanke…
  Ha dé!/Kram

 4. Svara

  Mia

  16 juni 2010

  fantastiska bilder som vanligt, men ännu mer fantastisk är ju berättelsen om ugglemannen! Wow, säger jag!! 😯
  Blir spännande med bröllopet kan jag tänka! Kul med folk som vågar lite annorlunda *L*

 5. Svara

  Mia

  17 juni 2010

  Håller tummen…hoppas det går fint! =)

 6. Svara

  Malin

  17 juni 2010

  Motion ja…måste bli lite mer effektiv på den fronten 🙄

  Ugglestoryn ÄR underbar, håller med dig om att han är en underbar eldsjäl!!

  Jag tycker det låter jättespännande m bröllopsplanerna, vi hoppas ju få höra mer i höst!

  Fina bilder på hästarna, o fölet – underbart söt! 🙂

 7. Svara

  Doris

  18 juni 2010

  Så roligt att läsa om mannen som tar hand om Berguvarna ( och andra fåglar ) och underbart söta bilder på det lilla fölet 🙂 .
  Du är ju ingen “fet finnkärring”, bara en mogen dam 😉 , var värre här, var helt enkelt övermogen, XXXL, det är att vara fet du 😳 !!
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 8. Svara

  maria

  18 juni 2010

  Vilka fina bilder och vilket gulligt föl 😛
  Berguven är vacker. Jag gilla oxå fåglar precis som min dotter..
  Vilken man som har tagit hand om fåglar i alla år..

  Ha en bra dag !
  Kram

 9. Svara

  Anki N

  18 juni 2010

  Ingen röd tråd – hur många gånger har man det..*ler*
  Så får man inte skrämma föl!! Men oj så sött de var, ja alla babisar är söta utom fåglar. Så de ska bli bröllop, vad kul!! Jag går oxå o väntar på att någon av mina ungar ska slå till o fria till flickorna, men men.

  Japp idag är de myggfritt, de gillar mina hästar. De är inte kul att vara häst i myggsvärmar, de e då ett som är sant. Igår kväll sprutade jag dom vid 21.30 o efter 23 brukar myggen somna. Så jag hoppas de hjälpte lite.

  Trevlig helg till Er….
  Kramiz Anki N

 10. Svara

  Nilla

  18 juni 2010

  Vilket engagemang, att ta hand om så många fåglar, tur att det finns eldsjälar. Så vackra hästar och föl. Det föddes ju ett vackert litet stoföl hos min syster i förra veckan när vi var nere på Österlen.
  Så spännande med dotterns bröllop. Undrar vad hon hittar på. Du ser väl till att ladda kameran och ta massor med bilder. Under tiden som vi väntar på bröllopet med stort B får vi väl hålla till goda med det som blir i morgon 😉
  Kram

 11. Svara

  Gun

  18 juni 2010

  Hör jag ordet berguv tänker jag tillbaka så där 20 år! Jobbade inom barnsjukvården och en av läkarna frågade mig om jag hade en gammal frys, neej det hade jag inte, men nyfiken som jag var ville jag veta till vad han skulle ha den till+ Jo, han skulle ha möss i den, jag trodde att han gjorde nån forskning men det visade sig att han och några entusiaster födde upp berguvar som dom sen släppte ut eftersom dom var utrotningshotade…….

 12. Svara

  Ia

  20 juni 2010

  Det låter nästan som Skrap-Olle som var den siste som bodde permanent i vårt lilla torp. Vi har hur många holkar som helst även om de nu börjar bli lite slitna men jag har lovat mig själv att jag ska i alla fall snickra ihop några nya holkar i år 😛

 13. Svara

  leila

  20 juni 2010

  tänk vilka eldsjälar det finns 😛 så fina bilder du bjuder på här Paula. Vill också fota föl

  kram på dig

 14. Svara

  Susanne P

  20 juni 2010

  Det var en härlig historia om en verklig djurvänn!
  Ha en bra dag!

 15. Svara

  Ninni

  20 juni 2010

  Åh, vilka härliga hästbilder!
  Du har då fått läsa en solskenshistoria. I vår lokaltidning har det stått om en man i H-svall som samlat på fåglar och tagit på sig för mycket så när inspektion, veterinär och polis kom dit så var det så vidrigt så de kunde knappt vistas där fåglarna var för det luktade så av amoniak. Vidrigt! Hur kan nån göra så. Det var både småfåglar och stora rovfåglar som räddades därifrån.
  Förstår du får ont av att gå och jag vet precis hur det känns. Jag kan inte gå lång sträcka innan jag håller på att gå av trots att jag badat i flera år. Men det är ju delvis därför jag badar också för det är det enda stället jag kan röra mig riktigt på.
  Jag får bada ett par veckor till iaf.
  Kram.

 16. Svara

  Marketta

  20 juni 2010

  Skall din dotter gifta sig den 4 september 😯 . Det har vi ju också gjort 🙂 . Fast 1999. Fotografen tyckte att vi kunde byta till den 9/9-99, för hon tyckte det skulle vara häftigt, men man kan ju inte gifta sig mitt i veckan. Min kusins yngsta dotter fyllde ett år samma dag som vi gifte oss, så hon fick en stor kör som sjöng åt henne på sin första födelsedag.

  Kramizzar
  Marketta

 17. Svara

  Punatukka

  21 juni 2010

  Jag kan bli sååå avundsjuk på människor som som “fågelmannen”…som brinner för något och håller fast år ut och år in! Själv tröttnar jag ganska fort på “saker” utom att vara medlem i Kvinnojouren! Det KAN jag bara inte släppa för där behövs verkligen både pengar o insatser! Tycker inte alls att bloggen är tramsig,,,tvärtom, du fick ju med både spänning (bröllopet) och igenkänning ( vattengympan) Visserligen tyckte jag att det var skönt men man FÅR ont, den saken är klar och nån elitgymnast blir ingen av oss,eller hur,tsss!Ett par cykelturer och lite klättrande på stolar när jag städade skåp räckte för att jag nu haltar som en skadeskjuten kråka 😆 Ha det nu gott alla pörtebor,kram o puss på gullnosarna *L*

 18. Svara

  BrittMarie

  22 juni 2010

  Grattis på namnsdagen Paula! Ha de så bra i pörtet.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 269
 • 354
 • 1 626 654
 • 5 069
 • 65 363
Sök här