Bloggen

Svärmande sländor bland näckrosor

Av
den
4 juni 2018

Herrejöss så skönt det fläktade utomhus idag!
Jag har nästan blivit knäpp av att inte kunna sova på nätterna i värmen..
Igår kväll skippade jag täcket, o det gör jag inte lättvindigt, jag vill liksom ha någon tyngd på mig när jag ska sova. Som barn hade jag jättetungt gammalt täcke och jag har inte någonsin riktigt förlikat mig med de moderna fluffiga täckena som inte väger något alls!
Men det gick ju bara inte att trassla in sig i täcket, när man hela tiden fick vifta med fötter eller armar för att få lite svalka.
Så bort med täcket o fram med ett lakan och under det låg jag som jag var skapt…

I morse var jag ännu tröttare än vanligt, och jag snoozade många gånger. Till slut kliade det så mycket på min mage så jag var tvungen att kliva upp.
Vid en titt i spegeln såg jag att någon/några nattgäster behagat använda min runda mage som ett smörgåsbord, jag hade flera bett alldeles nära varandra…

Tröstade mig med säsongens första svenska jordgubbar, a´la naturell även de, o gissa om de smakade. Jag förstår mig inte på den kemiska reaktion som solen åstadkommer men det som fått växa i mycket sol smakar mycket sötare och godare.

Nere vid sjön har näckrosorna börjat blomma, dessa var ännu i knopp

Attans att man inte kan ta sig närmare för att fota!

Det växer både gula och vita näckrosor sida vid sida utan att träta..

Medan jag försökte zooma in näckrosor surrade det runt öronen av helikopetrar, alltså sländor som lekte ovanför vattenytan.
Att försöka få dem på bild var ju helt omöjligt

Synd att de var så svårfångade för de är ju så fina med sina glänsande vingar, men jag får nog ge upp!

Plockar en bukett sommarblommor på hemvägen, bäst att passa på för snart är allt överblommat!

Jag har varit och tagit prov på mitt urat-värde på vårdcentralen, dvs. det som ska berätta om jag har gikt eller ej. Fast jag vet ju att jag har det, men jag kunde inte få medicin förrän jag hade haft minst tre giktanfall under ett och samma år, den kostar ju pengar, medicinen!
Ja, jag häpnade åter över mycket annat också under detta besök som var under all mänsklig värdighet men jag ska återkomma till det när jag landat i det jag fick veta ur mina journaler, saker som doktorn hasplade ur sig ovetande om att Falu lasarett inte delgivit mig resultat av min magnetröntgen efter vad man trodde var njursten.
Önskar jag kunde skratta åt eländet…

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  4 juni 2018

  Några näckrosor har jag inte sett än i år och fasen vet om jag kommer att se några heller.
  Jag vill också gärna ha ett täcke på mig när jag sover men det har ju inte gått alls de senaste veckorna. Jag börjar natten med att sova bredvid täcket och under natten så drar jag tydligen på mig det för när jag vaknar så har jag täcke ändå. Vi sover med takfläkten igång och både vädringsfönster och en glipa öppet på fönstret också så framåt morgonen är det riktigt behagligt i sovrummet. Sen bara att börja om igen… Men nu har det blivit kyligare. 19º är det varmaste jag sett på termometern idag och det blåser som själve den!
  Kan inte ni läsa journalen på “Mina vårdkontakter” på 1177? Vi kan göra det så C har gått igenom allt som skrivits om honom under tiden han var sjuk. Man får ju inte reda på allt…
  Låter illa att du inte kan skratta åt det men när det gäller hälsan så är det sällan man kan skratta åt den… :\
  Kramen.

 2. Svara

  BP

  5 juni 2018

  Ditt inlägg börjar ju i dur men slutar helt klart i moll. Blir aningen orolig här måste jag medge… Hoppas innerligt att det inte är ett “sådant” besked.

  Härliga bilder från “landet”:-)

  De kommande dagarna kommer du ju få lite respit från värmen och jag är nästan säker på att du plockar fram ditt gamla vanliga täcken igen. På SMHI sa de ju att det skulle till och med snöa hos dig… Oooops!
  Ja, jag älskar ju värmen under dagtid, men på natten vill jag ha det kallt. Inte det lättaste, men nu är det faktiskt bra 17 grader i sovrummet – perfekt:-)

  Gäsp och sov gott!

  PS. Har rensat i listan av alla skyltare. Bara för din skull alltså;-) DS.

 3. Svara

  Anki

  5 juni 2018

  Ja, värmen har varit förskräcklig – skönt att det är betydligt svalare idag – hoppas på regn också för nu är det läskigt torrt!
  Vackert där vid sjön med både näckrosor och trollsländor – nästan omöjligt att lyckas fånga dem med kameran, men du fick ju ändå ett par bilder på dem 🙂
  Vacker blombukett – ja, det är bäst att passa på!

  Nu till det andra – det låter faktiskt oroande det du skriver – läkarbesöket verkar inte speciellt lyckat och varför kan man inte få medicin om man inte haft tre anfall inom ett år? Pengar! Jisses – mänskligt lidande då – är det inte läkarens plikt att hjälpa sina patienter?!? Hoppas att det inte är något allvarligt som uppdagades vid magnetröntgen …
  Kram

 4. Svara

  "LillaSyster"

  5 juni 2018

  Näe jag blir alldeles förskräckt av de sista raderna….. det bara måste bli en uppryckning i vården av hur man behandlar sin “kunder” – man kanske skulle se dem som det och behandla alla med värdighet och respekt.
  Men dina bilder så fina! Cool bild på trollsländan. Jag har en blå jungfruslända eller det är flera, men man ser dem sällan samtidigt – de cirklar här över mina näckrosor som inte blommar ännu – har inte ens sett en knopp. ( det måste vara flera för jag så när en blev fågelmat, men jag har sett fler efter det) Kram på dig och njut av den fina sommarbuketten – vilda blommor när de är som allra finast.

 5. Svara

  Mia

  5 juni 2018

  Nu blir jag förbannad!!!! Vad i hela h*****e är det för läkare????? Jag har inte ord för vad jag tänker…… *grrrrr och morr*
  Så över till resten av bilderna, som är underbara som vanligt, naturen är fantastisk och bryr sig inte om vare sig art eller färg när det gäller att leva tillsammans.
  Kram på’re

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 juni 2018

  Jag läste med glädje om alla näckrosor, sländor och goda jordgubbar, kände hur det kliade på min egen mage när jag kom till dina bett men blev riktigt bekymrad och orolig när jag kom till sista avsnittet. Jag hoppas att du har någon att prata med och samtidigt vill jag att det inte ska vara något väldigt svårt att hantera. Urdåligt av din första läkare att inte prata med dig om röntgenresultat innan det hamnar i journalen. De flesta går ju in och läser sin journal och då behövs ett riktigt samtal innan man kanske missuppfattar. Nu skickar jag dig massor av styrkekramar och du ska veta att jag kommer att tänka mycket på dig och önska att jag kunde hjälpa.
  Varm kram <3

 7. Svara

  Karin Eklund

  5 juni 2018

  Vad gäller täcket och tyngden så är vi lika Paula. Jag bara måste ha en extra tyngd på mig när jag sover, så först täcket och sedan dubbelt sängtäcke på det. Vinter, vår och höst, sommarn gäller ett lakan ungefär. Orsaken till tyngden för min del är att jag ligger stilla och sover då; annars far jag på som en skottspole över hela dubbelsängen och Uffe brukar få skuffa undan mig med jämna mellanrum. Jag sover och vet inte om min framfart. Med tyngd på mig så får också Uffe sova.
  Så ljuvliga bilder du har tagit av den ljuva försommaren. Ja, snart är allt utblommat och högsommarblommorna kommer innan midsommar verkar det som. Så är det i år, tydligen. Här väntar vi också på himlavattnet. Jag vattnar men det är inte samma sak.
  Nu hoppas jag att snart få veta vad som inte är bra…jag blev riktigt orolig jag också och vad gäller patientbehandling finns mycket att säga ännu. Ibland fattar man absolut ingenting när det gäller sjukvården. Styrkekram!

 8. Svara

  Ditte

  5 juni 2018

  Börjar bakifrån….Har de hos dig på VC inte hört talas om “patientsäkerhet”. Det verkar inte så. DEt finns rutiner öfr hur besked ska lämnas. De har nog missat det också. Illa! Hoppas nu att det inte är besked i den tristare riktiningen.

  Visst har det varit varmt! Jag har en fläkt att ta till. Rekommenderas. Men nu får du nog respit några dagar i och med det kyligare vädret. I Stockholm hade vi i morse +9 och med en kylig vind. Riktigt skönt tycker jag. Men värmen är på väg tillbaka.
  Några näckrosor har jag ännu inte sett men det är nog dags för spaning snart. Njuter av dina fina bilder så länge.
  Hoppas nu att betten lägger sig och att de bitande inkräktarna avlägsnar sig.
  Kram!

 9. Svara

  FREEDOMtravel

  6 juni 2018

  Jag har också haft svårt att sova, men i natt var det lite svalare. Vackra näckrosor!

 10. Svara

  Kicki

  6 juni 2018

  Jag säger som övriga, vad är det du inte fått veta och varför, Ska man bli orolig?
  Men det där med sländor och näckrosor var trevligt, Sländorna var som små helikoptrar.
  Såg förresten ett naturprogram i går kväll om bl.a. trollsländan. Den har den unika förmågan att kunna använda sina vingpar åt alla håll och kanter utan att båda vingarna är synkade med varandra.
  Kram

 11. Svara

  Herr Nilssons Fru

  6 juni 2018

  Ja de har varit lite svettigt en tid både dag och nattid, men de e gott. Frysa är värre.
  Fina foto du fångat, även om inte allt är lätt att fång så blir dina bilder bra o nog tycker jag du fångat vad du skulle.
  Eftersom jag aldrig hört talas om Urat värde eller gikt, fick jag googla o läsa lite.
  Hoppas du inte har det, även om du tror det. Eller att du åtminstone kan lindra det.
  Fötter är ju totalt hopplöst att få problem med, man behöver de ju så väl.
  Alla sjukdomar är ju trista men fötter extra känsliga.
  Har en arbetskamrat som brännskada sina fötter för en tid sedan. Tog lång tid innan han kunde använda dem igen.
  Jag ska iväg till stora staden om någon vecka på utredning efter att man konstaterat vid en hälsoundersökning att jag har jättehöga Ferritin värden. Uch o fy för alla dessa sjukdomar.
  Annas hoppas jag att allt övrig är bra med dig.
  Kramiz

 12. Svara

  BrittMarie

  6 juni 2018

  Så märkligt att man inte kan få medicin förrän efter tre giktanfall. När du fått svar på proven borde de väl i alla fall vara övertygade om vad det är. Ändå knepigare att du inte har fått riktig information om din MR. Hoppas verkligen att det ordnar sig till det bästa med allt!!
  Dina bilder på näckrosor och sländor är som vanligt fantastiska. Ha det bra framöver!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 630
 • 1 581 067
 • 4 994
 • 64 379
Sök här