Bloggen

Inte ens en rubrik lyckas jag kreera fram!

Av
den
22 november 2011

När jag läser gamla inlägg från bland annat fem år tillbaka märker jag hur mönstret håller i sig.
November månad är en mardröm för mig, den tunga gråa världen dränerar hela mig på energi och jag blir melankolisk och ganska deprimerad.
Jag påverkas nog mer av avsaknaden av sol och dagsljus än jag själv förstått för jag anser mig inte vara särskilt väderkänslig.

I ett deperat försök att hitta ljusglimtar åkte ljusslingan upp redan i helgen! Vi är i år först i kvarteret att hänga upp julpynt, det har nog aldrig inträffat förr!

Även julkransen har kommit på plats..

Vi hade faktiskt ett par riktigt soliga dagar förra veckan

Tur att jag hade bildbevis i kameran för de dagarna hade jag redan förträngt..

Nu blev jag genast piggare och tänker att det säkert kommer flera sådana dagar framöver..

Gårdagens glädjeämne hade legat i kylen hela helgen och nu fick jag äntligen sätta tänderna i den!

Idag ska lilla fröken Blinka få följa med Hasse till Kopparberg där han ska jobba.
Detta mest för att hon ska få lite variation i tillvaron, och då passar det bra idag då Hasse bara har tre besök.
Själv ska jag ta mig en rejäl bloggrunda, jag har varit dålig på att besöka mina kompisar, det blir så när man är lite smådeppig.

Nä nu får jag rycka upp mig annars har jag snart inga besökare kvar här längre!

Vad vore väl livet utan underbara glada kvinnor i alla åldrar som bjussar på sig själva!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  AprilSus

  22 november 2011

  November kan verkligen vara en mörk deppar månad för många, även för mig. Men vi har ju haft rätt många soliga dagar här på det sydsvenska höglandet och det med det milda vädret har fått mig att må ovanlig bra. Vissa dagar känner jag mig riktigt glad även om jag är trött pågrund av dålig sömn, som desvärre håller i sig.

  Det var väldigt vackar bilder du bjöd på. Efter att jag fått njuta av dem och lite kaffe, så kanske jag orkar mig ner i källaren? Här hos mig finns inte antydan till att den här veckan avslutas med 1:a advent. Kanske dax att ta tag i den biten också, trots total brist på julkänsla? Skulle gärna hoppa över julen för egen del, men det kanske inte ungarna skulle uppskatta? 😉

  Ha det så gott du nu kan i höst mörkret.
  Kramis!

 2. Svara

  Sigge Svamphund

  22 november 2011

  När november är så här mild och snöfri då är den helt ok enlöigt matte.
  Julen den ska avskaffas per omgående.
  Kanske att ljusstakarna kommer upp i fönstren, men det är tveksamt.

 3. Svara

  Mia

  22 november 2011

  Haha, härlig bild på damerna! 🙂
  Ja, härliga höstbilder också, för vinterbilder är det ju inte, så vackert… Hoppas du kan hålla fast vid de positiva tankarna resten av november, med hjälp av ljusen och kanske lite adventsfeeling???
  Svar: Min mamma flyttade från oss när vi var små och pappa klarade inte av att ha oss, så därför blev vi utplacerade, på varsitt håll…Mamma letade jag upp sen i tonåren och vi har kontakt, min syster och jag har alltid försökt hålla kontakten, hon bor i Söderhamn numera, och jag är väl mer mamma till henne än vad vår riktiga mamma är, de kommer inte så bra överens… 🙁

 4. Svara

  Gun

  22 november 2011

  Ja november är hemsk, även om vi här längst ner i landet haft en fin höst utan regn och rusk, men jag tycker det är svårt att få upp ögonen, dom svider och så går i alla fall jag omkring och gäspar hela dagen. Själv har jag mitt första barnbarn på väg om en dryg vecka, men troligare är att det blir runt lucia, usch va jag är nervös….

 5. Svara

  Menageriet

  22 november 2011

  En rubrik som hade passat vore: Ett gott skratt förlänger livet!” :mrgreen:
  Ja, det gäller att hitta ljusningen och tjusningen i november. Men snart är den slut och då blir allt ljust och glatt. Eller hur?
  Härliga bilder på sjön och visst är det lätt att glömma. Sista bilden var ju bäst! 😆
  Ha det så gott!

 6. Svara

  Snigel

  22 november 2011

  Vilken vacker bild med bron som speglar sig i vattnet!

  Hösten är en humörsänkare för de flesta, men den går ju över! Snart har ni snö på backen, och då lyser det upp tillvaron (lite grann). Håll ut!

 7. Svara

  Astrid

  22 november 2011

  Jag läste lite tokigt, läste att du skulle på en groggrunda
  jag kände hur ögonen hakade upp sig och liksom backade
  Ja jag är också lat på att blogga nu men sedan FB kom så luftar man ju det mesta

 8. Svara

  btitten

  22 november 2011

  Oj va fina bilder. Trodde nästan det var från holmttäsk….jo vi har det gott i tällberg i 2 dygn

 9. Svara

  messan

  22 november 2011

  Nu är det dags igen för advent och julen närmar sig. Jag är så glad för det allt ljus som lyser upp i vår tillvaro i just den mörka månaden. Tänk att allt känns så mycket lättare då och som ett extra plus så älskar jag allt som hör julen till.
  Kramar från messan

 10. Svara

  Malin

  22 november 2011

  Här har hösten varit upp och ner. I september då ösregnade det och det slogs regnrekord. Oktober var hyfsat normal och November har varit ovanligt varm. Jag går fortfarande omkring i höstjackan. Vi har haft fina soliga dagar och faktiskt så tvärt om mot vad jag brukar tycka, så känns det skönt att snön inte blev så tidig i år. Jag har tyckt att de senaste vintrarna varit allt för långa.

  Men detta mörker gör mig sååå trött, jag sover minst en timme mer per natt om hösten än om våren. Så visst tar mörkret på en.

 11. Svara

  lisa

  22 november 2011

  Fick mig ett riktigt skrattanfall av dina fina kompisar. Man får också glädjas av dom fina soliga dagar som varit. Kram från Lisa. 🙂

 12. Svara

  BrittMarie

  22 november 2011

  Vilken fin julkrans! Nu har ni pyntat fint kring ert hus. Jag fick mig ett gott skratt när jag såg din sista bild på damerna. Jag kan se dem framför mig sittandes i vårt väntrum. Jag skulle bra gärna vilja låna bilden och skicka i mail till mina arbetskamrater. De som jobbar med mammografi. Går det bra?
  Kram

 13. Svara

  annette

  23 november 2011

  November är en månad som jag skulle kunna stryka ur alamanackan, jag påverkas oerhört mycket av mörker och mår “pecka” mest hela tiden, ser ju inte dagsljus på hela veclorna och helgerna är det ju ren tur om solen lyser ngt.
  Blev därför glad över Dina bilder där Du visar att bakom mörkret så finns det det blå himmel ibland i alla fall!
  Första advent i helgen, skippar det i år och väntar till nästa helg, för då kommer min fönsterputsare så därefter åker “stakar” och annat upp;)
  Ha det så gott!

  Kramar!

  annette

 14. Svara

  Ragnvi

  23 november 2011

  Morning i Pörtet! Jag kommer nog alltid att kika in här….! Och jag själv har lite svårt med bloggandet periodvis…
  Så himla fin krans du har! Hittade du den på marknaden? Här har inget kommit upp än…och jag brukar verkligen vara först!

  Höstdepp….man ska inte förringa sina känslor, dina är lika viktiga som nån annans! Alla har vi vårt…..Jag kan inte skriva så mycket här….men inte är det roligt inte alla gånger….men jag mår i allafall lite bättre nu!
  Kramen!
  Ragnvi

 15. Svara

  Nilla

  23 november 2011

  Visst har du dina läsare kvar Paula. Du bloggar ju i alla fall…..till skillnad mot mig. Jag förstår inte hur jag han med “förr”, då bloggade jag varje dag, läste andra bloggar och kommenterade, arbetade varje dag, och hade tydligen något att skriva om också. Nej, jag vet inte vad som har hänt, trötthet är väl en del, sen är det ju en del med pappa. Jaja, det kanske blir bättre tider…någon gång. Men till dig tittar jag in då och då, i alla fall.
  Kram på dig

 16. Svara

  Christer Barregren

  23 november 2011

  Ta D-vitamin som kosttillskott. Det finns inget effektivare sätt att bota vinterdepression!

 17. Svara

  anki

  23 november 2011

  Äch inte slipper du mina besök varjefall, har jag ränt här i så många år så får du stå ut med mig i många år till – även om min egna blogg just nu sover någon skönhetsömn 😕
  Var vore väl bloggvärlden i all sin glans om inte Paula fanns?

  Härliga bilder, sol…ja jo några dagar har vi nog haft men vi har haft mycket dimma. Men idag har de varit klart o fint o 6 grader varmt, har varit i Köpingen med mamma en tur på VC, hon har fått lite högt blodtryck gumman o de tycker hon är onödigt, ja att gå till doktorn alltså – hon har inte tid säger hon. Undrar vad hon gör om dagarna..haha..de e roliga de gamla o fullt upptagna utan att göra något. 😆

  Hoppas solen skiner på dig snart igen o snö…ja snö vill väl du ha. Hoppas du får massor så slipper vi här nere i landet – jag vill ingen ha 🙂

  Kramiz Anki

 18. Svara

  Kicki

  24 november 2011

  Välkommen i gänget! Då syftar jag på nedstämdheten i november. Jag brukar inte känna av det mer än att månaden är trist. Men i år är det mer än så. Jag känner mig helt handlingsförlamad. Har inte ens vait inne på din blogg på hela veckan, och då är det illa 🙁
  Men det ska väl gå över, så nån form av pigghet komer tillbaks.
  Har du gjort dörrkransen själv? Enkel och fin 🙂
  Kramen

 19. Svara

  Carina

  28 november 2011

  😉 Du är så proffsig att ta bilder i vår vackra natur, snällt att du delar med dig av dem till oss som inte har samma möjlighet. Kuliga tutt- tanter på slutet.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 314
 • 380
 • 1 635 185
 • 5 092
 • 65 629
Sök här