Bloggen

Inte på topp…

Av
den
16 november 2022

Så här års brukar jag inte hitta många glädjeämnen i tillvaron, och i år är inget undantag.

Trots att himlen är knallblå ibland och visar en blek måne klockan elva på förmiddagen så tycker jag det är tungt att andas..

Och trots den vackra glimten av kvällssol klockan 16 så känns mörkret kompakt…
Jag är helt enkelt höstdeppig, en alltför välbekant känsla som är lika tuff att gå igenom varje höst.

Ryggen protesterar högljutt, och nu har jag dammat av den gamla “spikmattan” (yantramatta) och ska testa om den kan ge lite tillfällig lindring.

Tack och lov för jycken som tvingar ut mig minst tre gånger per dag…Vi hjälps åt grannen och jag, när den ena har ärenden i stan så rastar den andra hundarna tillsammans.

Vem kan motstå de här gullpluttarna som sitter och väntar medan jag är inne på lilla biblioteket och byter ut min lånebok.

Jag är fortfarande jätteglad över att datorn fungerar som den ska, men man får ju inte vara glad så länge, nu är det mobilen som strular…
Ena stunden är den fulladdad och nästa ögonblick är laddningen slut!
Det gör att mobilen inte är ett dugg pålitlig, det kan lika gärna hända när jag är på stan som när jag sitter här hemma!
Både igår och idag har det skett, tidigare var det bara någon enstaka gång, suck….

Det lutar åt att jag snart måste byta ut mobilen, jag köpte den begagnad med ett års garanti till ett bra pris, men att försöka reparera den är knappast värt att satsa på.

Men, det drabbar ju ingen fattig, om ett par år blir jag så här rik!

Som bäst mår jag i alla fall när jag läser, målar eller tittar på intressanta tv-program.
Jag berättar imorgon mer om det, nu väntar en skön promenad då vi ska gå och hämta tall- och granris att pryda den grå vardagen med

Senaste tavlan gillar jag skarpt, den ska få hedersplats på väggen!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  16 november 2022

  Hör med barnbarnen, de kanske har en bättre begagnad mobil till övers eller ska byta upp sig? Nytt batteri till din tfn kanske finns till överkomligt pris?
  Tråkigt med ryggen, vad är det den vill ha vila, träning eller stretch? Cool tavla.
  Kram

  • Svara

   Paula

   18 november 2022

   barn och barnbarn har senaste modellerna men har inte kvar några åldre. Håller andan och hoppas att batteriet håller, två dagar har gått nu utan att den strejkat. Nästa vecka går jag till mobilaffären o hör med dem. Har legat på spikmattan ett par gånger, imorse vaknade jag utan smärta i ryggen! Jippi, ska nog fortsätta med den, stretchning gör jag också, både sittande och liggande. Helgkram från pörtet

 2. Svara

  LillaSyster

  16 november 2022

  Batteriexperten.se
  Batterikungen.se

 3. Svara

  Anna-Lena

  16 november 2022

  Grattis till den löneökningen. Hoppas att du snart känner dej piggare och spikmattan hjälper.
  Stor kram!

  • Svara

   Paula

   18 november 2022

   Tack, nu har jag blivit förkyld också, annars är ryggen lite bättre, tror spikmattan kanske gör någon nytta. Ont gör det iaf att ligga på den….men jag biter ihop! Kram

 4. Svara

  Minton

  16 november 2022

  Hösten är inte den bästa årstiden och i år har det varit mörkt och grått i evigheter.
  När mobilen inte fungerar känns det oroligt. Hoppas det går att lösa på ett billigt sätt.
  Wow vilken löneförhöjning du kommer att få tycker det är bedrövligt att man inte kan få ordentlig pension efter alla år man arbetat. Vovvarna är så söta och bra att ni kan hjälpas åt .
  Har också en granne som går ut men Minton och jag hjälpte henne tidigare när Nicho levde.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   18 november 2022

   Ja vi är många äldre, speciellt kvinnor som har låg pension. Tror inte de yngre skulle kunna snåla och gneta som vi får göra…
   Men vi är glada ändå, o så har vi våra svansviftare! Kram

 5. Svara

  Mia

  16 november 2022

  Kram fina Paula…..men det hjälper väl knappast. Slälv väntar jag på att få börja sätta upp adventspyntet, mest för att ha nåt att göra i dessa tråkdagar. Jo jag gör väl lite annat också men det finns ingen entusiasm och engagemang i det jag gör. Positivt idag är att Artemis efter en riktigt dålig dag igår, börjar likna sitt gamla goda jag! Och jag håller med dig, hundarna är glädjeämnen <3
  Kram på're

  • Svara

   Paula

   18 november 2022

   Absolut hjälper kramar, massor!
   Hoppas Artemis är sig själv igen och slipper ont i munnen! Stackarn! Får du kika in i munnen på henne?
   Min granne pyntar både för sig och för mig, jisses vad mycket tomtar och ljus. Och granen redan klädd och på plats. Hon säger att det ska vara kvar till februari, då gillar man julen! Till advent ska nog min stackars ljusstake få se annat än källarmörkret. Din stjärna i fönstret är så himla vacker. Det blir julmarknad den 11 december i byn, det ser jag fram emot, för stämningen. Kram

   • Svara

    Mia

    18 november 2022

    Artemis är till 99% sig själv nu och på måndag blir det återbesök till tant doktor, det ska nog gå bra 🙂 Vet du, min julstjärna köpte jag på loppis (hurra för loppisar) för 10 kronor! Jag har sagt att jag pyntar mindre för vart år men det vete 17 om jag inte ljög, i alla fall i år känns det viktigt för mig att försöka lite extra av nån anledning. Kanske situationen i Sverige och övriga världen gör att jag vill känna trygghet och tradition kan ju vara en sorts trygghet. Ta du fram din adventsstake, då blir den glad (och du med) 😉 Kram fina du!

 6. Svara

  Äventyret framtiden

  16 november 2022

  Livet är en berg och dalbana och hösten är svår för många, jag vet.
  Snart är november förbi och i mitten av december och lite till så ljusnar det igen.
  Bra att du har Daniel och dina böcker!
  Allt gott önskas!
  Kram från gränden!

 7. Svara

  BP

  16 november 2022

  Tavlan är ju helt suverän. Så duktig du är:-)
  Ja, den här årstiden borde vara förbjuden alternativt att man hoppar över eländet. Svårt att hitta några ljusglimtar. Håller helt med dig. Å VM i fotboll som ju börjar på söndag hjälper ju inte dig heller. Fast den hjälper mig – förhoppningsvis;-)

  Vad gäller din mobil så byt batteri. Det gjorde jag med min gamla IPhone 5 minst två gånger och den blev ju över 10 år gammal. Elektronikpryttlar ska bara funka, basta!!!

  PS. Den lönen räcker inte ens till en burk öl – ooooops… DS.

 8. Svara

  Ditte

  16 november 2022

  Trist med ryggen och hoppas att spikmattan kan var till viss hjälp. Har ju via egna rygg och höftbesvär lärt mig att en måste veta vad det onda bror på för att det ska fungera att få till en bättring. Och svårt är det ju ändå.
  Vet att mörkret och den här årstiden är dyster och så också för dig.
  Fint att du har Daniel som sällskap, böckerna, målningen , naturen och dina flickor.
  Vad gäller mobilen så fick jag förklarat att det inte har mer än 3-4 års levnadstid. Så kanske kan du byta det Får du ett bra pris så kan det ju absolut vara värt det.
  Tavlan tycker jag mycket om . Kontraster och på olika sätt.
  Många tankar och varm kram

 9. Svara

  Kicki

  17 november 2022

  Trist att inte mobilen fungerar som den ska. Vi är ju så otroligt beroende av våra “nallar”.
  Så bra att ni grannar kan ställa upp för varandra med hundarna.
  Det är det som oroar mig mest inför en valpkull, att jag inte har någon backup om det händer något. Berra mår inte bra och hans demens eskalerar.
  Ha det gott!
  Kram

  • Svara

   Paula

   18 november 2022

   Det lät inte bra med Berras hälsa! Jag har ju förstått att han blivit tröttare och han har ju en hel del hälsoproblem men det är onödigt trist om demensen också ska slå till.
   Jag är säker på att du får hjälp med valparna vid behov, så många fina människor som du har i din bekantskapskrets, de allra flesta dessutom vana hundägare! Bara att du hojtar till så kommer nog hjälpen, var inte orolig.
   Ska kika in hos dig, har du fått bekräftat dräktigheten?
   Varm kram till dig o Berra

 10. Svara

  Justina

  18 november 2022

  Ja tänk nu är det mörkt igen Saknar promenaderna med Teddy Blir så glad att titta på dina vovvar istället Julpynta är inte att tänka på då jag numera bor i ett rum Inte kul att sitta på ett äldreboende Varit sjuk ett år idag

  • Svara

   Paula

   18 november 2022

   Jag förstår att det känns trist i ditt rum, jag har ju också bara ett rum och kök men är ju inte som du förtjust i julen. Men visst kommer ni att ha adventsljus och mys även där på boendet! Det kan ju aldrig bli som hemma men nog hoppas jag att lite julpynt och ljus ska skänka även dig lite glädje i jul
   Varm kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 16
 • 437
 • 1 579 557
 • 4 991
 • 64 331
Sök här