Bloggen

Ja ja jag vet…

Av
den
2 mars 2010

Ja jag vet, OS är slut för den här gången, och till och med dottern börjar tjata om att jag ska blogga…
Min semester är alltså över, för det är så jag ser det, som att jag varit på två veckors semester! Under många år jobbade vi intensivt som egenföretagare och hade aldrig möjlighet att följa sändningarna, därför tar jag nu vara på den möjligheten!
Mest känner jag mig som en urlakad disktrasa, det har varit en känslomässig berg-och-dalbana som nog ingen som inte är sportfanatiker kan begripa!
Det blev mycket smolk i glädjebägaren sedd ur finnens synvinkel, självklart har jag glatt mig åt de svenska framgångarna, men även en viss avundsjuka, uppgivenhet och frustration har smugit sig in.
Facit blev ju att spelen för Norges och Sveriges del gick lysande medan Finland och Ryssland (!) gjorde urusla tävlingar. Rysslands president har uppmanat hela OS-delegationen att ta sitt ansvar och avgå!

Så gör nu inte den finska presidentskan, Tarja Halonen, hon njöt av de få finska medaljerna.
Maken är trots Sveriges strålande insatser inte nöjd, det blev ju ingen hockey-medalj….haha

Än är dock inte vintersäsongen helt över, några trevliga helgtävlingar återstår att njuta av.
Annars har det varit ytterst händelsfattigt i pörtet, jag har inte märkt så mycket av snöstormar och annat elände.
Visserligen kom vi inte upp på parkeringen med bilen igår, men efter några timmar var plogbilen här och så var det problemet löst.
Så många människor som klagat i många år på vilka dåliga och obefintliga vintrar vi har numera, lika många har nu gnällt och klagat när vi äntligen fått en snörik och vacker vintersäsong!
Vem vet hur länge det dröjer till nästa gång,,,,om det blir en nästa gång—så gör som jag: NJUT!!
Nu har jag ett trevligt bekymmer framför mig, att läsa ikapp hos alla mina flitiga bloggkompisar som fortsatt livet som vanligt de olympiska spelen till trots!
Det kommer att ta lite tid, men jag kommer förbi, var så säker!
Seså, UT OCH NJUT AV MARSSOLEN NU, det ska jag och Blinka göra!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  2 mars 2010

  Kan tänka mig, att du sett blogguppehållet som “semester” och att du njutit i fulla drag utav skidor på tv!
  Snö har vi ju, i massor!
  Men, som du skrev, man kan inte veta, det kanske blir en snöfattig vinter nästa år och då gnäller vi väl över det…
  Ha dé!/Kram

 2. Svara

  Ditt och Datt (Menageriet)

  2 mars 2010

  Nej, men se PAULA! Har Du tinat fram i vårsolen? 😎 😆
  Snön är inget problem för mig, men här är det ingen som skottar och då blir det problem. Vi har Sveriges lataste vaktmästare!! 👿
  Jag förstår om Du vill ta en bloggpaus och titta på OS, vi andra tycker bara synd om oss själva som måste vänta på Dina fina inlägg. 😉
  Här skiner solen också idag och det är ju skönt mellan varven, men det kommer nog en tid när vi börjar klaga på den också. Vi måste ju ha något att klaga över, eftersom våra liv är så perfekta annars, eller hur?
  Hoppas att turen med Blinka var skön! Var är Loppan?
  Hur går det med Din simning? Får Du simma i nån varmbassäng?
  Ja, det var många funderingar! *Fniss*
  Ha det nu så skönt i solen och vila upp Dig ordentligt nu, för på söndag är det väl Vasaloppet, vá?
  Kram

 3. Svara

  Doris/doje

  2 mars 2010

  HURRA för att du äntligen är tebaks 😉 .
  Var ni super-nöjda med 50-tummaren ?
  Tycker att det var en fiffig grej som du hittade på FB, hoppas att den funkar för mig också, fattade precis att jag nog får ta och skriva en ny blogg för att det ska funka men det får vänta liite, har nämligen ont i ryggen så det är inte för nuftigt att sitta för länge vid datorn 🙁 …
  Sköt om dig !
  Kramar,Doris

 4. Svara

  Malin

  2 mars 2010

  Äntligen är du åter i bloggvärlden!!! 😀
  Jag har uppskattat OS men 2 v räcker tycker jag, även om det varit ett oväntat gynnsamt OS f Sverige.
  Vintern däremot har varit för mycket vinter i år, snöstorm idag o igår, skotta skotta skotta blää.

  Men visst några soliga härliga vårvinterdagar vill jag fortfarande ha, med skidåkning o korvgrillning i stugan. Vi brukar normalt vara några dgr av sportlovet i stugan men pga grym kyla först o sen snöstorm så skippade vi det.

  Kramiz

 5. Svara

  Ninni

  2 mars 2010

  Jag lovar dig… jag gnäller inte över den vinter vi har. Länge sen jag hade så lite värk som jag haft denna vinter då det ju varit högtryck och nästan inget blåsväder alls denna vinter och då mår jag bra. Att det sen är kallt så jag knappt vill sticka näsan utanför dörren gör ingenting alls för snart kommer våren och med den kommer pollenperioderna som sträcker sig över större delen av sommaren så jag njuter nu, det kan du lita på.
  Det ar synd att inte Tre Kronor tog någon medalj men det fanns så många andra duktiga svenskar som fixade medaljer så jag unnar Finland bronset i hockey trots att det känner på.
  Ha det gött i vintervädret!
  Kram.

 6. Svara

  Ditt och Datt (Menageriet)

  3 mars 2010

  Kolla fimen på min hundblogg!
  Nu behöver du inte kliva i snödrivorna när Du rastar hundarna. 😆
  Tack för påhälsningen och ha det så gott!

 7. Svara

  Kicki

  3 mars 2010

  Stackare, slut på semestern och åter till påtvingat bloggande 😥 .
  Men nu blir det till att hålla i, vi är ju en försvarlig skock som saknar dig när du fastnar vid TVn.
  Visst är vintern vacker, speciellt nu när solen tittat fram och kylan gett med sig. Men undran är ju hur länge vi ska få vänta på snöfritt innan dessa kopiösa mängder har fått tina bort.
  Ja, du såg på min blogg vad som hänt med taket. Dessvärre går inte felet att fixa förrän till våren när all snö är borta. Det är en gammal skada som är felaktigt lagad, eller så har det varit fel hela tiden i skarven mellan gamla och nya hustaken.
  Kramen

 8. Svara

  Monica

  3 mars 2010

  Jag är inte alls lika OS-tokig som du, men även jag har kollat en hel del skidor.

  Visst är det kul med en riktig vinter men det är väl så att vi ska klaga vi Svenskar och det kan ju aldrig vara “lagom” av någonting…;-)

 9. Svara

  Nilla

  4 mars 2010

  Välkommen åter 🙂 Du blev allt snopen när du kikade in hos mig, va? Egentligen hade jag tänkt vänta ett år med att skaffa ny vovve. Men du vet, “plötsligt händer det” han bara fanns där. Det blev kärlek vid första ögonkastet. Och nu bor han här. Så det kan gå 😉
  Ha det gott Kram

 10. Svara

  Ingegerd

  4 mars 2010

  Vi hade en ljuvligt skön solig förmiddag i går, men i dag biter vinden i ansiktet så tårarna rinner. Här är åtminstone ganska ren snö, hundarna har ju hållt sig rena denna vinter. 🙂 Men vid tö blir det jobbigt för dom med snöbollar stora som grapefrukter på benen! Får inte Loppan följa med på hundpromenaden, eller…?
  Det var rätt kul med OS! Curlingdamerna var strålande, fast jag fattar inte reglerna ett dugg! 🙄

 11. Svara

  TT

  5 mars 2010

  Jodå, hockey mellan Sverige – Finland är en högtidsstund för mej. Förr när syrran levde pratade vi i telefon minst 10 gånger under varje match, haha.
  Så nöjd är jag över den finska medaljen i alla fall!!
  Annars var det ju lite klent men jag fick glädjas med sambon och alla norska segrar.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 293
 • 380
 • 1 635 164
 • 5 092
 • 65 627
Sök här