Bloggen

Nya program

Av
den
4 mars 2010

Det är väl tur att det börjar lite nya teveprogram så inte saknaden efter OS blir alltför påtaglig.
I två veckor intog vi våra middagar i tevesoffan, nu känns det konstigt att sitta och titta på varandra från var sitt hörn runt köksbordet igen!
Igår kväll började

Drömmen om Italien på TV4
Svenska par tävlar om att få starta ett Bed-and-Breakfast i en liten italiensk by. Men först måste det flerhundraåriga huset rustas…och det ska paren hjälpa till med under tio långa veckor.
Jag har sett liknande program på BBC förut, men då har det handlat om ett par åt gången som försöker etablera sig i ett nytt land.
Jag tycker det är lite kittlande att liksom kasta loss från sin invanda tillvaro för att ta chansen att göra något helt annat av sitt liv.
Vi var inte så drastiska direkt, men maken och jag gjorde ändå en ganska häftig resa då vi lämnade våra jobb i Stockholm och flyttade ut på landet för att driva värdshus och vandrarhem, något ingen av oss hade minsta erfarenhet av.
Nu blev inte vår dröm så långvarig, men den ledde ändå till att vi valde att fortsätta bo på landet och en återvändo till storstaden är helt uteslutet.
I programmet kommer paren att successivt röstas ut, och vem är det då som bestämmer vilka som får lämna, jo, det är ortsborna!
Det tycker jag är ett fantastiskt bra drag, det är ju trots allt byborna som ska leva som grannar med det par som vinner! Alltså har byborna som är 350 till antalet valt en jury på sju personer som fattar besluten.
Till saken hör ju självklart också språkförbristningar, ingen av deltagarna verkar kunna prata italienska…det problemet slapp ju vi, även om jag måste erkänna att inte heller dialekter alltid är så enkla att förstå…

Senare började programserien “Fuskbyggarna” som maken var intresserad av, han är ju i husbranchen även om han inte är snickare. Jag tror många kommer att få sig en tankeställare och aha-upplevelse genom att titta på hur illa det gått för andra. Och vem har inte blivit slagen av häpnad över hur hantverkare fungerar, eller inte fungerar…

Ute är det blåsigt men soligt, jag har konstaterat att kombinationen Paula/spark/hund-hundar är förenat med livsfara!
Snövallarna är flera meter höga vid vägkorsningarna och sikten är obefintlig. Vägskyltarna döljs helt av snömassorna, och vårt bostadsområde är genomskuret av småvägar till höger och vänster som man är tvungen att passera för att ta sig fram. När jag då närmar mig en vägkorsning har jag hund och spark före mig och ingen aning om huruvida det kommer bilar från något håll.
När jag tänker på hur en spark är byggd så inser jag att för mitt behov är den egentligen felkonstruerad. Jag behöver inte någon stol på sparken, jag skjutsar aldrig någon på den och har jag kassar med mig så hänger dom på styret.

Det finns en lösning på allt! Nya kicker-sparken, visst är den häftig!
Jag ska nog börja tro på tomten och önska mig en racerspark till nästa jul!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Malin

  4 mars 2010

  Wow vilken cool spark!!

  Jag såg oxå Bed and breakfastprogrammet igår. Jag beundrar oxå alla som vågar testa på ngt annat, jag är väldigt mesig själv. Jag skall fortsätta följa serien. Annars ser jag inte så mycket tv just nu, bara Annorlunda familjen o Let´s Dance då.. Ikväll skall vi se Luftslottet som sprängdes, men nu måste jag först ut o samla steg.

  Kram

 2. Svara

  Doris/doje

  4 mars 2010

  Det där programmet har jag sett ett avnitt av i dansk version, kan nog bli intressant 😉 .
  För allt i världen kör försiktigt när du är ute med sparken, låter ju LIVSFARLIGT 😯 !! Men den där racersparken var ju tuff 🙂 .
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 3. Svara

  Astrid

  4 mars 2010

  Ja du det var en häftig spark. Jag brukar se halv åtta hos mig också

 4. Svara

  Nilla

  5 mars 2010

  Jag såg båda programmen. Drömmen om Italien kan nog bli riktigt kul, och intressant. I Fuskbyggarna såg jag dessutom min pappas granne. Dock inte en av fuskarna, utan han som inspekterar husen, Jan Söderström. Det var lite roligt. Nå, kändes det bra att äta middag vid köksbordet igen 😉 Du vänjer dig nog. I dag skiner solen, härligt. Det blir nog en vår så småningom.
  Kram

 5. Svara

  Kicki

  5 mars 2010

  Häftig spark, men inget för mig. Vi har ju bara en spark och den skjutsar jag Berra på i utförsbackarna, hej vad det går undan 😉 . Hundarna rusar före som galningar.
  Jag såg också programmen du nämner, men vet inte om jag tänker följa Italiengänget. Jag tror att de kommer att bli så osams om hur huset ska göras om, man såg ju redan första programmet vilka otroligt olika personligheter och viljor.
  Svinkallt i morse, men nu är Berra ute och skottar på altanen, för att vi ska få fram en liten sittplats. Jag har bakat bullar på fm, så min rygg är kapett för resten av den här dan.
  Kramen

 6. Svara

  Mia

  5 mars 2010

  Yihaaaa!!! Sån spark vill jag också ha!!! Då kanske jag skulle strunta i bilen för att åka o handla *L*
  Jisses Paula, har inte satt igång tv:n efter OS:et…hur ska detta sluta…bloggen lider, vete 17 om inte FB börjar lida också…å jag är trött, så trött, så trött….
  Nåja, det blir väl bättre *L*

 7. Svara

  Paula

  5 mars 2010

  Häftigt åk! Var får man tag på den? Googlade men fick inte fram nåt 🙁
  Vi kommer att flytta till hus snart, i ett backigt område och nästa vinter kan jag köra den istället för att cykla.

 8. Svara

  leila

  5 mars 2010

  Måste kännas lite tråkigt att os är slut för en sportfantast som du 🙂 och jag kan tro att det var extra kul att se i år då ni hade den nya tv att titta på. vilken häftig spark. är det så där de ser ut i mordern tappning :mrgreen: kram kram

 9. Svara

  Ragnvi

  6 mars 2010

  Morning i Pörtet! Sicken spark! Kan riktigt se dig framför mig…fniss!
  Såg också programmen du skriver om..ska försöka hänga med där! Men nog saknar jag OS…
  Kramen!
  Ragnvi

 10. Svara

  Christina

  6 mars 2010

  Jag spenderar väldigt lite tid framför teven nu fö tiden och det beror helt enkelt på tidsbrist.Jag är hemma sent efter jobbet och går då hellre in på den lilla tid som jag har över för att mjölka mina kossor 😆
  Men två program som jag inte missar är Det okända och Solsida.
  Ha en bra helg!

 11. Svara

  BrittMarie

  6 mars 2010

  Det var mig en modern spark. Jag skulle nog hellre vilja ha en klassisk i trä, som man kan skjutsa någon på. Helst också en bjällra fram, som jag hade när bästisen och jag skjutsade varann fram och tillbaka på Drottninggatan i Grästorp som barn. Nuförtiden har jag knappt sett en spark. Kanske för att de inte känns igen längre??
  Kram

 12. Svara

  Kersti

  6 mars 2010

  Vi har äntligen 😉 börjat kunna se på tv igen. Men skämt å sido är det faktiskt ingen större skillnad. Jag såg ingen os inte en enda minut och jag ser nästan ingenting på tv nu efteråt heller. Det finns så mycket annat att pyssla med så jag hinner liksom inte med. Idag var det riktig dagsmeja här. Strålande vackert väder så man fick en föraning om vår.
  Racersparken blir kanon. Kram

 13. Svara

  åsa

  6 mars 2010

  Häftig spark, men jag håller mig till den “traditionella” i trä (eftersom jag har en sån)..
  Maken saknar också OS, men han överlever nog, det finns ju som sagt var nya serier att kolla på och “fuskbyggarna” tyckte han var bra (jag titttade på mitt favoritprogram Grey´s anatomi) tur, att vi har två tv:n..
  Ha dé!/Kram

 14. Svara

  Marketta

  6 mars 2010

  Visst var den häftig den sparken, fast jag föredrar nog den traditionella 😉 .

  Det där hotellprogrammet var inget som väckte mitt intresse, men däremot det om fuskbyggarna. Det är bra att dom inser att dom kan inte hålla på hur som helst, att dom vet att det kan finnas nån som kollar på dom.

  Kramizzar
  Marketta

 15. Svara

  Gunvor

  7 mars 2010

  Har inte börjat se några nya program för jag kommer ändå att missa flera omgångar när vi är borta. Vi ska bo på samma hotell som sist fast nu i eget litet hus som hör till hotellet.
  Vet du jag tycker det är skönt att OS är slut. Det blev jobbigt att sitta och stirra hela kvällarna och bli upphetsad över allt som hände.
  Nu ska det bli skönt med lite sommar. Just nu är Helena och Ellie här hemma så nu njuter jag må du tro. Hon är ju för härlig. Går gör hon också det lilla trollet som är bara 10månader. Mormors unge är det. Hon vill vara mest hos mormor.Hihi.
  Och du vilken häftig spark.
  Ha det gött i pörtet!Kram!

 16. Svara

  Ulla

  7 mars 2010

  Jag hade tänkt se Drömmen om Italien, men jag glömde av det. Jag gör ett nytt försök i veckan som kommer. Den nya sparken ser ju görhäftig ut

 17. Svara

  Mickan

  7 mars 2010

  Fuskbyggarna ser jag på… Bedrövligt att folk ska behöva drabbas av det… Usch. :/

  Sv: Tack så mycket. 🙂 Och visst var han söt. Hihi.

 18. Svara

  Corina

  7 mars 2010

  Jag är inte som alla andra, men man vet aldrig kanske blir det något mera vårlikt bara våren anmäler sin ankomst 😉
  De där såporna får vara för min del …..orkar inte med ett helt program 🙂 Då tar jag hellre till datorn eller en god bok alternativt en riktigt trevlig krminalhistoria istället 😎
  Tack för besöket på min blogg, alltid trevligt !

 19. Svara

  Ninni

  8 mars 2010

  Vilken häftig spark!!! 😮 En sån vore väl häftig här på lillvägen i Storsved? Men jag brukar faktiskt sitta på min spark och vila så jag får nog fortsätta med min gamla spark ändå.
  Klart jag inte missar saltön och fuskbyggarna var intressant också.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 86
 • 497
 • 1 652 508
 • 5 119
 • 66 012
Sök här