Läst Matrecept och kökstips

Jag har läst..

Av
den
11 januari 2013

Om jag var din hemmafru av Lotta Lundgren

Lotta Lundgren är stjärncopywritern som hoppade av reklambranschen för att skriva om mat, prata om mat och laga mat på heltid. Våren 2010 kunde man bland annat se henne som programledare i SVT:s TV-serie Landet Brunsås. “Jag är en lat kvinna som älskar beröm, två utmärkta egenskaper när man skapar recept. Det ska gå någorlunda snabbt, det ska vara enkelt, ingrediensförteckningen ska vara kort och det ska vara så gott att man vill äta det en gång i veckan. Jag är inte fostrad i ett restaurangkök och det märks. Mitt ideal är mat som smakar väldigt mycket mer än den kostat i termer av tid, ansträngning och pengar. Mat som får en torsdag att smaka som en lördag.”

En pratsam hemmafru, en försvunnen vigselring, en österrikisk sexolog, ett borttrollat fläskberg, futurister på krigsstigen, rotfrukter i motljus, frigörande övningar, dansmaskiner och kölhalning, matlagning i högklackat och sextiofem enkla recept som får din vardag att smaka som en lördag.

Lotta Lundgren gör din matlagning roligare, din vardagsmat godare och underhåller dig med småprat, skrönor och ren skär lögn tills varenda tallrik är tom.

[youtube]http://youtu.be/3Bnwpyu-V9s[/youtube]

Här tar vi helt nya grepp inom kokkonstens bokutgivning!
Lotta klär upp sig till tänderna, fotona är rent ut sagt konstverk av de galnare slaget, det är ett sant nöje att bläddra i boken.
Att den innehåller matrecept är nästan lite ovidkommande, och faktiskt det minst uppseendeväckande!
Nu får alla gubbkockar stå i skamvrån när Lotta med blodröda läppar vällustigt kråmar sig med en fet fläsksvål!
Ända sedan jag såg henne i “Historieätarna” har jag ansett henne vara något av geni, och det grepp hon här tar om läsaren gör inte saken sämre.
Hennes presentation av rätterna är något över det vanliga eller vad säger ni om Citronlinguine med forellrom och pilgrimsmusslor:
“Det här receptet är ett ekande hånskratt åt tallriksmodellen, Livsmedelsverkets näringsrekommendationer, säkerhetsbältet, cykelhjälmen, fluortanten, kolesterolgubben. Det här är femhundra gram gräddig sansualismus på en tallrik, ett oblygt förförelsenummer i den högre skolan, en måltid som ofelbart slutar med att man har soffan full med matgäster i uppknäppta brallor, pustande och stånkande.”
Jag utmanar inte ödet med just det receptet.

Älskar du någon så köp denna bok som en gåva, hon eller han kommer att vara dig evigt tacksam och den kommer att stå på översta skrythyllan i hemmet.
Livsnjutning när den är som allra bäst, utan pekpinnar!

Mitt betyg baserar sig mer på upplevelsen än på matrecepten och då blir det en klockren
****
P.S Du kan ju alltid köpa Bonniers snustorra kokbok för matreceptens skull!

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  11 januari 2013

  Gillar inte snustorra recept, så jag trycker på “gilla här ;-)))
  Bamsekram!!!

 2. Svara

  Loka

  12 januari 2013

  🙄 Okej nu är jag förvirrad.
  Är det en roman som handlar om matlagning eller en renodlad kokbok? Hursomhelst så lät det onekligen intressant. Förändringar i invanda mönster kan verkligen sätta färg på tillvaron. Varför ska matlagning vara tråkigt? varför måste den utföras på ett statiskt sätt?

  Nyfiken blev jag nu.

  Kram på dig!

 3. Svara

  Ninni

  12 januari 2013

  Verkar vara en kul bok att läsa.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 303
 • 354
 • 1 626 688
 • 5 070
 • 65 365
Sök här