Bloggen

Vem behöver gymkort?

Av
den
10 januari 2013

Aldrig har jag då skådat att så många gett nyårslöfte om att börja träna!
Kollar man Facebook-statusarna så är det just nu mest uppdateringar om löprundor och gympass, jag har då aldrig sett på maken. Det måste vara knökfullt på gymmen alla tider på dygnet!
Det är bra att ha goda föresatser, beach 2013 närmar sig med stormsteg, men jag skulle allt vilja kika in på gymmet en vacker vårdag i maj för att se om det ännu finns några inbitna rävar kvar!

Här i byn finns inget gym, ganska synd, jag skulle gärna testa lite övningar om jag fick hjälp att välja sådana min kropp klarar av.
Men, jag har ju sparken, o dessa dagar är det ett gympass att ta sig fram i skoterspåren.

Det har blaskat och fryst på i omgångar så medarna sjunker ner och jag får gå och knuffa sparken framför mig.

Och det är precis det jag mäktar med, jag får faktiskt upp flåset!

Mulet och frostnupet har det varit, men idag har jag inte varit utanför dörren!
Bägge jyckarna fick följa med Hasse till Örebro eftersom jag hade tvättstuga.
Så dagens motion har helt handlat om trappklättring, upp och ner till tvättstugan, upp och ner med katter under armen, alltid något!

Som tur är tar arbetsveckan slut nu, igår kom maken hem framåt elva för att idag åter starta bilen klockan tolv. Mer än fyra dagar i veckan i det tempot funkar inte.
Vad som däremot funkar bra är att ha kollohunden Aston med som arbetskompis. Han har skött sig exemplariskt!
Så är han också saknad av sin husse och matte som nu påbörjat sin långa resa hem från Thailand.
I helgen ska vi mötas upp någonstans halvvägs till Stockholm, det blir väl Västerås, för avlämning av ett stycke hund.

Eftersom mina kattbilder är slut får jag avsluta med en egen katt

Ett bildbevis på att det inte bara är Torsten och Blinka som trivs tillsammans, även Astrid lägger sig gärna och gosar hos Blinka i soffan!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  TT

  10 januari 2013

  Då kan ni stanna till i Surahammar och ta en fika då!!

  Finns det inte en sjukgymnast i byn som kan tänkas ha ett litet gym?

 2. Svara

  Ninni

  10 januari 2013

  Visst är det bra att folk vill träna men varför göra ett nyårslöfte utav det? Jag ger aldrig några nyårslöften för såna är ju mest till för att brytas tycker jag det verkar som. Jag trampar 30 minuter på motionscykeln minst fyra dagar i veckan men hoppar över tisdan då jag ska in och gympa i varmbadet i 40 minuter. Sen blir det lite vardagsmotion med snabeldraken och lite klättrande för att nå upp i skåpen och så. 🙂
  Vilka härliga bilder! Det finns en hel del vackert att fotografer på vintern också.
  Kramen.

 3. Svara

  Kersti

  10 januari 2013

  Fantastiskt vackra vinterbilder. Jag ger inte heller några storslagna nyårslöften. Det är som du säger det håller inte i alla fall. Förändringar måste mogna inifrån och inte komma bara för att det är nyår, men det är klart att det finns kanske någon där det sammanfaller, det är väl den som är kvar på gymmet vid midsommar. 😉 Kram

 4. Svara

  Astrid

  10 januari 2013

  Ja det är väl efter julmaten del flesta kommer på att det ska både bantas och tränas
  Vet du jag har fortfarande inte plockat fram sparken, den står så tokigt till
  Inte har jag några nyårslöften precis heller
  jo jag ska sköta mig bättre med bloggandet
  jag vet ju hur kul det är att gå tillbaka och kolla vad som hände året tidigare

 5. Svara

  soffie

  10 januari 2013

  wow va vackra bilder.. svar: Den boken är absolut inte flamsig den är väldigt allvarlig så läs den jag lovar du blir inte besviken!

 6. Svara

  AprilSus

  10 januari 2013

  Vilka fantastiskt vackra bilder!

  Här gymmas det inte heller, iallafall inte jag. Skulle kanske behövas men jag har inte råd och jag har fullt upp med att klara av de dagliga hemaktiviteterna. 😉 Just nu skriker kroppen av att det blivit lite väl mycket upp och ner på pallen när jag målat. Jag tränade tidigare hos sjukgymnasten och från början kändes det helt okej, men med tiden satte värken stopp för fortsatt träning. 🙁

  Kramis! <3

 7. Svara

  malin

  10 januari 2013

  Jomen jag o gubben tog en prommis igår 🙂
  Sonens träningar räknas dem?

  Lite väl hysteriskt är det!

 8. Svara

  Mia

  11 januari 2013

  Måste skaffa spark! Det känner jag verkligen nu… Jag har funderat på det länge, men det blir aldrig av 🙂
  Söta Blinka, det ser ut som om hon tänker: Var du tvungen att fota just nu, i det här pinsamma läget???? Kram på dig, going!

 9. Svara

  Lena

  11 januari 2013

  Varje nyårsafton lovar jag högtidligt att inte börja röka under det kommande året. Det löftet håller jag år efter år. Jag har aldrig rökt i hela mitt liv….
  Nej, nog är det bättre att försöka förändra sitt leverne när man inser att det behövs, lite grand varje dag.
  Spring i trappor är bra motion, skaffa en stegräknare får ni se.
  Som vanligt fina bilder, Blinka och katterna ser verkligen ut att trivas tillsammans.
  Må så gott.

 10. Svara

  Kicki

  11 januari 2013

  Här blir inga nyårslöften givna, även om tanken på att börja väva igen tar mer och mer form.
  Tänk att vintern är så vacker på bild 😉 Men här blåser det som sjutton fortfarande, så man skulle kunna ha segel på sparken när man ger sig ut på sjöisen.
  Trevligt att se Astrid på bild ibland, men jag vet hur svårt det är att fota nån som är svart. Jag märker det väl på Triss, som är mörkare än Skorpan.
  Du behöver säkert inget gym, så som du får knata i trapporna ner och upp om dagarna.
  Kramen

 11. Svara

  Gunvor

  11 januari 2013

  Här gymas det inte heller även om det kanske skulle behövas för att få upp flåset. Jag har provat på lite sparkmotion men jag blir så vansinnigt slut så jag trodde inte jag skulle ta mej hem sist jag var iväg på en tur. Det går faktiskt bättre att gå. Mina lungor är så trötta nu, men hoppas att det blir bättre för nu har jag klarat av den sista behandlingen..hoppas jag! Nu ska jag nog köra lite luftvidgande ett tag. Inhalering det också.
  Vilka underbara bilder du visar. Jag har inte haft den rätta lusten för fotande heller, men hoppas det vänder snart. Bilden på hund o katt är så fin.
  Ha det gott i pörtet. KRAM!

 12. Svara

  Darkangel och fröken Jokkmokk

  11 januari 2013

  Det är alltid knökfyllt på gymmen i början av nya året! Förut när jag tränade på gym höll jag mig gärna undan lite då. Efter några veckor eller någon månad har det lugnat sig igen 🙂

 13. Svara

  Marketta

  11 januari 2013

  Du har verkligen fått till fina bilder. Har du en riktig systemkamera? Jag har inte gett nåt nyårslöfte. Men jag har ett promenadband här hemma som jag går på. Försöker gå 20 minuter varannan dag. Jag har istället tänkt att jag skulle försöka gå ner lite innan jag fyller 50 😆 .

  Nej, jag tror inte gruvindustrin har nåt större behov av CNC-operatörer. Men alla som gått samma i kurs i Fagersta har fått jobb. Tror att det kanske är så att industrierna inte lägger ut jobb som CNC-operatör på Platsbanken, utan de väntar på att dom som går utbildning blir klara, sen rycker dom en där på en gång. Ja, vi får väl se vart det leder.

  Kramizzar
  Marketta

 14. Svara

  annette

  12 januari 2013

  Mitt gymkort gick ut vid NyÅr, och av “sjukliga” skäl så gjorde det ju inget, går ju på ett mindre typ av Gym som är obemannat och öppet 05.00 23.00 varje dag i veckan, tycker mina axlar mår bra av lite sådanan övningar, får väl se om jag köper ett nytt, skall cykla mycket i år har jag tänkt och man hinner ju inte allt;)
  Ser ut hos Er som hos oss känns det som, vi fick lite påfyllning nu i veckan, förutom halkan så var det bra, för nu är snön vit i stan igen;)
  Ha en skön helg, se till att Hasse vilar sig lite!!
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 310
 • 516
 • 1 578 847
 • 4 989
 • 64 288
Sök här