Jag har läst,,

Bästa vänner – 47 berättelser om osannolik vänskap mellan djur av Jennifer S. Holland

En leopard vilar bredvid en ko.
En elefant gosar med ett får.
En huskatt blir kompis med en leguan.
Den här boken är full av märkliga men hjärtevärmande berättelser om vänskap mellan olika arter, dokumenterade med fantastiska bilder som vänder upp och ner på allt vi tror att vi vet om djuren och deras liv.

Jag kan bara hålla med om att denna bok är ett litet mästerverk.
Närhelst man är lite ledsen eller deppad ska man plocka fram den, titta på några underbara bilder och läsa en av många fina berättelser om djur som fattat tycke för varandra, mot alla odds!
Jag lovar att du blir glad och upplivad, det räcker bara med att titta på någon av alla de vackra fotona!
De mest fascinerande historierna är de som handlar om vänskap mellan rovdjur och bytesdjur, man tror inte att det är sant att en leopard kan umgås med en sebu! Självklart är det ovanliga förhållanden som gör dessa möten möjliga, men ändå….

Jag rekommenderar boken å det varmaste som en fin varm present till någon du tycker om, och denna någon kan ju faktiskt vara du själv!
Full pott ****

0

6 Comments:

 1. Fantastiskt! Ska höra på bibblan. Har just läst “I krusbärshagen fanns ingen asfalt” av Gunder Andersson. REKOMMENDERAS!

 2. Ja visst är det otroligt att vi kan sitta ute och njuta av solens strålar. Jag har suttit invirad i en filt och bara myst. Det känns som om våren kommer närmare och knackar på dörren redan nu:).
  Köpte en Kristina Ohlsson bok idag, en deckare är lite fast i det träsket :).
  Njut nu vidare….!!!!
  Kramar varma till dig

 3. Ja den här boken gav jag bort i julklapp, den blev mycket uppskattad, köpte den på Åhlens…..

 4. Ska titta efter den där boken.
  Tack för tipset. :mrgreen:

 5. Ja, visst är det hjärteknipande att se såna bilder.

 6. Åh, en riktig feelgood-bok! Härligt…tänk vad lite vi vet om djur och deras beteende trots att vi tror att vi vet allt ;-)
  Pöss på dig goa!

Kommentera