Läst

Jag har läst..

Av
den
29 mars 2013

Maxa ditt minne – så förbättrar du ditt minne av dr Pascale Michelon

michelon

Med hjälp av Maxa ditt minne förbättrar du förmågan att minnas och memorera.
Boken innehåller övningar som utvecklar både långtids- och korttidsminnet.
De enkla och fyndiga övningarna gör att du på ett roligt och engagerande sätt ökar minneskapaciteten, slutar glömma saker och förbättrar prestaionsförmågan.
En rad beprovade tekniker för att memorera listor, födelsedagar, namn och ansikten, liksom enkla strategier för att övervinna minnesproblem presenteras.
Boken innehåller inchecknings- /utcheckningstester för att du hela tiden ska kunna hålla koll på dina framsteg.
Bokens författare är kognitiv expert vid Washington University och grundare av Memory Practice, ett företag som arbetar med hjärnhälsa och friskvård.

Det är ingen hemlighet för alla som känner mig att jag är en allmänt virrig person.
Alzheimer Light kan man skoja om, dessvärre är det inte lika skojigt att verkligen ha problem med minnet.
För min del står en del av orsaken att finna i mina utmattningssyndrom samt åderförkalkningen i mitt halskärl som lett till att vissa dela av hjärnans funktioner tagit skada.
Ändå fortsätter jag på samma sätt som jag alltid gjort, att samtidigt hålla flera bollar i luften, trots att det var oändligt länge sedan det var möjligt!
Här hemma skulle man ha en dold kamera och filma mig då jag traskar mellan rummen till synes utan mål, på väg någonstans för att göra något som jag på vägen glömmer bort vad det är därför att jag upptäcker något annat som ska göras och till sist kan jag stå i hallen och se ut som ett fån…

hjarnan
Nå, den här boken skulle det handla om.
Den är fantastiskt rolig och intressant!
Varenda sida är fullt av innehåll, både vetenskaplig lättläst text och en massa roliga tester.
I ärlighetens namn bör jag säga att jag inte gjort alla 200 övningar helt enkelt därför att min hjärna började koka, hihi
Jag har försökt ta en halvtimme om dagen till ändamålet, och då räcker helt enkelt inte lånetiden till!
Dessutom känner jag nu då jag kommit halvvägs att min hjärna behöver vila från dessa jobbiga minnesövningar ett tag.
Så jag kommer helt enkelt att låna om boken, ifall jag nu inte får för mig att offra en hundring och beställa hem ett eget exemplar från Adlibris för då kan jag läsa och lära när andan faller på!

Hur som helst är detta en fantastisk bok som bör passa även dem som bara är lite normal-glömska av sig, eller som av åldersskäl börjar få svårare att minnas.
Mitt betyg ****

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  Ingegerd

  29 mars 2013

  😉 Haha, bilden med texten var härlig! Äntligen fattade jag vad OMG betyder, inte förkortning för omgående utan O, my God. Bara det en övning. Har antecknat boktiteln och ska definitivt läsa den. Lite jobbigt kan jag tro, men kan ge utdelning.
  Hur går det med Torsten, förresten? Han ser ju piggare ut, men hur blir det med svansen? Här är så skitigt ute, hundarna tar med sig en grushög in.

 2. Svara

  Annica

  31 mars 2013

  Det där känner jag igen mig i, jag lider också av utmattningssyndrom och även om jag just nu känner mig på bättringsvägen så är det låååångt kvar.
  Om boken var bra tycker jag du ska offra någon hundralapp och köpa den, du kanske kan bli hjälpt av den.
  Tack för din fina omtanke om vår son, han har fortfarande problem med pulsen, men vi fortsätter hålla koll på honom och förhoppningsvis ska det ge med sig.
  Hoppas du mår bättre med både ditt rytmproblem och med minnet!
  Kram Annica

 3. Svara

  Eva-Lena

  1 april 2013

  Den låter spännande, och åker in på min Vilja-Läsa-Lista! Jag har redan börja känna av mitt sämre minne, vilket är fruktansvärt frustrerande. Jag har alltid haft extremt lätt för framför allt namn och kopplingar till människor, och blir så stressad nu när det inte kommer lika snabbt…måste testa och se om man kan öva upp sig.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 550
 • 590
 • 1 641 831
 • 5 101
 • 65 753
Sök här