Läst

Jag har läst..

Av
den
31 mars 2013

AnsvarsFULL av Camilla Kuylenstierna & Christel Dopping

kuylenstierna

Ingen är som alla andra.
Själv var Camilla Kuylenstierna för det mesta full.
Hon föddes i en gravt alkoholiserad familj och växte upp med parkbänksalkisar i köket. Hon satt på fosterhem och tampades med sociala myndigheter samtidigt som hon gick i privatskolan Carlssons Skola på Östermalm med sitt adliga efternamn som sköld.
I ung ålder utvecklade Camilla själv en kraftig alkoholism samtidigt som hon klättrade i karriären inom en internationell koncern.
Som populär partytjej hade hon företräde till alla Stockholms nattklubbar och festade med både amerikanska musikproducenter och svenska kändisar.
Ingen anade att tjejen med den stora livsglädjen och energin privat grät sig till sömns, kräktes av bakfylleångest och tillät sig att bli misshandlad av sina pojkvänner.

En gripande självbiografisk berättelse om kvinnan som gjorde karriär som internationell marknadschef trots sin svåra sjukdom.
Med berättelsen hoppas hon få bort skam och skuld kopplad till sjukdomen inte bara för den som dricker utan också för anhöriga, vänner och arbetskamrater.,
För att understryka vad som händer omkring en aktiv alkoholist innehåller boken ocensurerade intervjuer med personer ur Bamillas förflutna; en högt uppsatt chef, hennes närmaste kollega, en kusin samt en barndomskamrat.
En beroendeläkare förklarar också sjukdom alkoholism ur ett rent medicinskt perspektiv.
Camilla är nykter sedan 2005 och följer idag livsmottot: Vågar du ta ditt eget ansvar, blotta dig själv och be om hjälp? I så fall är allt möjligt.

Boken utsågs till årets ögonöppnare 2012 av Veckans Affärer

Mycket mycket läsvärd berättelse, ämnet berör så många, inte minst mig själv som har alkoholrelaterad problematik i släkten.

Mitt betyg ***

TAGS
1 Comment
 1. Svara

  Eva-Lena

  1 april 2013

  Oj, den låter stark, men mycket intressant. På min fars sida har vi också haft en del alkoholproblematik=alkoholism. Jag är själv mycket återhållsam med alkohol sedan ett tiotal år, dels beroende på ångest/depression (utmattningssyndrom) men också för att jag har en typisk misssbrukarpersonlighet.

  Ha de i Pörtet! Påskkram (i senaste laget, men ändå)!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 344
 • 552
 • 1 609 692
 • 5 043
 • 65 049
Sök här