Nu är granen klädd..

paskgran

Någon kreativ granne har klätt granen utanför porten i färgglada påskfjädrar, snyggt jobbat!

påsakgodis

En stor skål med påskgodis står redo i hallen, så nu kan anstormningen av glada påskhäxor börja!
Nu vet jag inte hur traditionen bjuder här i byn, i Björsjö gick de få barn som bodde där runt och knackade dörr. Inte är jag säker på vilken dag som gäller heller, tycker det finns lite olika bud där, men oavsett när så är ungarna välkomna hit!

Hasse jobbar sista dagen före helgen idag, och han fick minsann ta med sig två arbetskompisar i bilen. Jag har nämligen ömma benhinnor på vaderna efter två dagars promenerande i skoterspåren.

Imorgon bär det så av igen

paskiblakulla

..för de häxor som inte hunnit installera GPS på kvasten så finns även vägskyltar, fast det kan vara svårt att läsa dem uppifrån skyn!

paskkaring2

..och då kan det sluta illa,

paskkaring

..riktigt illa!

paskkaring5

..tur att det ligger snöhögar kvar så man kan kraschlanda lite mjukare..

Därmed tar bloggen en helgpaus, maken och jag tillbringar påskhelgen på tumanhand i år, kanske skulle man leta rätt på lite gammaldags romantik ur gömmorna ? :lol:

Men några boktips kommer jag att publicera under helgen, ifall ni råkar vara lässugna

paskkort2013

0

14 Comments:

 1. Ja, det blir “hasta kvasta” för hela slanten!
  Glad Påsk önskar jag dig, Hasse och alla “pälsklingar”!
  Ha dé!/Kram

 2. Inte konstigt om du fått ont i benhinnorna efter den promenaden. Vilken himla tur att du hittade nycklarna. Jag gjorde faktiskt samma sak för ett par veckor sen. Hade inga bilnycklar när jag kom till bilen. Hade tappat dom när jag tog vantarna ur fickan. Men jag hade sån himla tur att nycklarna låg bara ca 50 m bort.
  Glad Påsk!

 3. Nu är glada påsken här, här, här…
  Ägg och fjädrar pyntar opp, opp, opp….
  Vi tar kvasten fatt och drar från byn…
  Ja vi ses där oppe i skyn..
  När mot Blåkulla vi far.

  Vackert var det i alla fall.
  Önskar nu herrskapet en en fabelaktig god påske. Och NJUT!
  Kram från påskkäringa i nabolandet :mrgreen:

 4. Haha..ja jösses man får se upp för alla träd, stolpar o annat skit som kan stå ivägen när man ger sig av. Skyltar till Blåkulla är en myt :) de skulle sjunka, de ligger ju mitt ute i ´havet, jag har nära :)

  Vi ses där – Glad Påsk kära du

  Kramiz

 5. Vilken fin påskgran! :grin:
  Vi konstaterade nu att vi faktiskt inte har några påsksaker… jo, en liten äggkartongshäxa och en påsktupp i form av en godisskål med lock på. Sen har vi några äggkoppar med tuppar och hönor men de kan vi ju inte ställa fram förrän vi ska äta ägg. Ska införskaffa dun i möre och klä en liten björk bredvid vår uppfart. Det får räcka.
  Kommer det påskkäringar till er? Jag har inte sett en påskkäring sen jag flyttade hit….
  Ha en härlig påsk!
  Kramen.

 6. :lol: En skön helg med mycket sol önskar jag från landets sydligaste del…

 7. Glad påsk på dig
  Jag kommer tillbringa påsken på jobbet

 8. GLAD PÅSK till Er alla i ditt pörte!

 9. Vaaa, skall Du inte blogga på hela helgen, det blir ju fattigt då;)

  Skönt att Hasse får lite ledigt, och jag tror nog inte att Ni får tråkigt, Ni brukar ju vara bra på att roa Er på bästa sätt!
  Jag har laddat GPS:en men ibland kan det ju gå galet ändå när ångorna från Häxbrygden sätter in;)
  Ha en underbar Helg!
  Glad Påsk!
  Kramen

 10. Glad Påsk på dej också. Vilka vådliga färder dom där käringarna råkat ut för. Det är nog bäst att se upp i påsktrafiken på både vägar och i luften.
  Härliga bilder!
  Vilken otrolig tur att du hittade dina nycklar! jag var och hälsade på Wilma igår. Hon är också nyfrissad o fin. Fast jag tycker hon är sötare när hon ser ut som en mopp.
  Ha det skön i helgen! KRAM!

 11. :lol: GLAD PÅSK på Er också!
  Nej, inte fryser Blinka inte. Hon har ju underullen kvar. Hon ser ut att uppskatta sällskapet av Maxi iaf. Men vilken promenad Ni fick häromdagen? Själv fick jag en långpromenad igår när jag, som vanligt, fick soppastopp och måste köpa bensin.
  Ha nu en riktigt skön och romantisk helg! Kramar från mig! :smile:

 12. Skrattar glatt åt påskkärrigarna som det gick mindre bra för :-)

  Glad påsk ! och ha d bäst !!!

 13. Ja nu är det verkligen högt tryck på trafiken i luften. Vi bor nämligen mycket nära Blåkulla :| Er gran med fjädrar i tyckte jag var väldigt snygg. Ha det nu riktigt bra i påsk.
  Glad påsk på er!

 14. Hahahahahah :!:
  Vilka underbara bilder :!:
  Alkohol och kvastflygning, går tydligen inte ihp :!:

  :smile:

  // Kram

Kommentera