Läst

Jag har läst..

Av
den
30 juni 2014
Min grav är din Bokomslag Min grav är din
Krimineller II
Aino Trosell
kriminalnoveller
Lindelöws Bokförlag
2014
239

Siv Dahlin har en osviklig förmåga att hamna i klistret fastän hon är en ordinär medelålders kvinna utan minsta koppling till vare sig poliser eller brott.Ändå ständigt dessa mördare! Och deras offer. Den där olycksaliga förmågan att observera och lyssna. I fyra av dessa krimineller får vi genom Siv uppleva fasor och skräck.

Boken innehåller fler berättelser. "Rådlös" är den som inte har ett hem och inte ens papper på att få vistas här i Sverige. Om man då råkar trycka ner ett handtag och lägenheten visar sig vara olåst? Är det okej att kliva på? Gömma sig? Fastän man är panikslagen av rädsla för att bli upptäckt.

Den som är "Frigiven" vill göra om och göra rätt efter åtta år i fängelse. Dåtiden kommer dock ifatt. Och det är inte sagt att allt var som det sades vara.

"Hannes" sitter å andra sidan på livstid - tacka för det, förhärdad som han är. Ändå känner han inte igen hämnden när den närmar sig.

Kärleken har många skepnader, ibland efter mall, ibland rena järngreppet. Kusligare än man anar kan det vara att vandra ensam hemåt i natten. En mardröm är det att vakna och hitta den saknade död i sjön som "Vittnet i vattnet".

En bra semesterbok att ha till hands. Noveller med krim-tema, lämpliga att läsa närhelst man har en stund över och koncentrationen och tiden kanske inte räcker till en hel deckare.
Jag tycker att dessa berättelser skulle få innehålla än mer svärta och mörker, psykopater har ju inga gränser. Jag tycker kanske ändå att dessa är lite snälla, förutom den sista, den gav mig faktiskt kalla kårar.

TAGS
2 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  30 juni 2014

  Känns som en bra Mia-bok, tycker jag 😉 Tack för ännu ett bra boktips :love: :love:

 2. Svara

  Punatukka

  1 juli 2014

  Älskar dina boktips och som alltid sparar jag den i mitt “Paulabibliotek” 😉

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 494
 • 520
 • 1 640 686
 • 5 101
 • 65 736
Sök här