Läst

Jag har läst..

Av
den
18 september 2014
Ringens gåta Bokomslag Ringens gåta
Släkten
Elisabet Nemert
historisk roman
Historiska medier
2014
398

En varm sommardag 1220 är änkan Kristina Minnesköld på väg hem till gården Bjälbo. Hon har rest långt, över vatten och genom skog, tillsammans med sin hird och sina två småbarn. Plötsligt blir de överfallna på skogsstigen och familjens öde ändras på ett ögonblick.
Dottern Helena ser hur modern träffas av en pil och befarar det värsta. Hon flyr
När Helena vaknar upp nästa dag har skräcken fått henne att glömma allt: sin barndom, sin familj och sitt förflutna. Det enda hon minns nu är sitt förnamn.
"Ringens gåta" skildrar när ett löst sammanhållet rike under den mäktige Birger Jarl blir ett enat land.
Det är en gripande berättelse om grymhet och svek, om makthunger och lojalitet, om heder och vänskap. Och där den största kraften är kärleken.

"Ringens gåta" är den sjätte fristående delen i serien "Släkten" där varje bok är skriven av olika kvinnliga författare, Katarina Mazetti, Karin Wahlberg, Catharina Ingelman-Sundberg, Maria Gustavsdotter och Ingrid Kampås är de tidigare författarnamnen.

Nemert levererar alltid! Det är visserligen inte särskilt realistiskt men det får man så mycket av ändå att man njuter av hennes vackra språk och innerlighet. Samtidigt får man sig alltid en välbehövlig dos svensk historia...

TAGS

18 september 2014

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 333
  • 450
  • 1 638 500
  • 5 097
  • 65 701
Sök här