Läst

Jag har läst..

Av
den
12 mars 2015
Jag biter i apelsiner Bokomslag Jag biter i apelsiner
Annakarin Thorburn
Gilla Böcker
2013
232

"Jag sjunger i morgonduschen.Jag löddrar mina armar, jag löddrar mina lår.Sedan tänker jag på Ödlan,att han kanske undrar varför det dröjer. Varför jag stannar så länge. Jag slutar sjunga och sköljer av mig. När jag kommer ut, naken och med droppande hår, ser jag att han fortfarande sover. Jag torkar mig alldeles intill och klär mig långsamt men han vaknar inte."
Tillsammans med Ödlan går allt fort, fort, och du är alltid ett steg efter.Han kommer hem med kinamat och färg i håret och biter i dina läppar. Och sen försvinner han igen, ut i natten. Men du älskar honom. Så en dag träffar du Lo, på biblioteket. När du frågar om han vill ta en kopp kaffe växer hallon på hans hals, och du tänker att du skulle vilja smaka.

En roman om lust och svek,om längtan efter kärlek och bekräftelse och allt vi är beredda att offra för att känna oss sedda, utvalda, älskade.
En hudlös skildring av hur ett svek i barndomen kastar långa skuggor in i vuxen ålder. Historien biter sig kvar, så vackert livet är och så ont det kan göra - på en och samma gång.

En debut med mersmak tycker jag. Hennes ordval gör att jag förstår känslorna hon förmedlar, det känns lite nytt, hennes sätt att skriva och beskriva.
Jag tycker om att bita i - inte apelsiner, men olika typer av litteratur, för omväxlingens, utvecklingens, nyfikenhetens skull.
Denna hör definitivt hemma bland positiva läsupplevelser.

TAGS

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 268
  • 354
  • 1 626 653
  • 5 069
  • 65 363
Sök här