Läst

Jag har läst..

Av
den
19 december 2016
Trump och vredens Amerika Bokomslag Trump och vredens Amerika
Laura och Saska Saarikoski
Förlaget
2016
230

"Var en killer" sa fadern till sin unge son.
Donald Trump växte upp till en rasande vinningslysten människa, som varit framgångsrik som byggentreprrenör, businessman, playboy, tevestjärna och till slut även som politiker.
Vem är Donald Trump?
Vad är det som gjort honom till en beundrad och fruktad kraftkarl som hela världen talar om?
Vad förklarar hans framgång i presidentvalet?

På dessa frågor svarar journalisterna som är bosatta i Washington D.D som korrespondenter för Nordens största dagstidning, Helsingin Sanomat.

Boken är skriven innan presidentvalet i november så författarna hade inte facit, dvs. de visste inte att Trump skulle vinna valet.

Saxat ur boken:
- Trump vädjar till känslor, inte förnuft.
- Jag spelar på människors fantasier. Man måste skapa hype. Folk kan inte alltid tänka stort själva, lite överdrift skadar aldrig, jag kallar det sanningsenlig överdrift, en oskyldig form som är effektiv inom marknadsföring.
-Jag väntar mig det värsta av människorna för jag har sett för mycket
-Man kan inte respektera folk för det finns inget att respektera i dem.

Jag grabbade tag i den här boken för att försöka få ett grepp om denna man.
Han som 1987 var demokrat, bytte till republikan fram till 1999, åter blev demokrat mellan 2001-09, republikan 1009-11, var oberoende 2011-12 och nu sedan 2012 är republikan.
Konsekvent eller hur?

Det är onekligen intressant läsning, boken är pedagogiskt uppdelad i avsnitt som -affärsmannen, -politikern, och -presidenten
Jag saknar själv bakgrundsfakta om det stora landet USA och hur det amerikanska folket tänker. Man behöver dessa fakta för att förstå hur det ens är möjligt att det som hände hände...
USA är en komplex nation och hur senaten och högsta domstolen arbetar, vem som bestämmer i sak, är jag alldeles på tok för lite påläst om.
Jag får göra som alla andra, vänta och se vad som komma skall när nya året ringts in och Trump ska avlägga trohetseden...

TAGS

20 december 2016

2 kommentarer
 1. Svara

  Kajsa

  19 december 2016

  Storhetsvansinne?

 2. Svara

  TantGlad

  20 december 2016

  En målinriktad person onekligen . Ja Vi är olika vi människor. Trycker det låter som en intressant bok.

  Ha det så gott !
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 229
 • 770
 • 1 610 897
 • 5 044
 • 65 073
Sök här