Jag har läst..

I skuggan av träden - liv i våra vilda skogar Bokomslag I skuggan av träden - liv i våra vilda skogar
Felix Heintzenberg & Tom Schandy
natur
Bio & Fokus förlag
2014
foliant
205

Likt träden har även vi människor våra rötter i skogen.
De flesta av oss har ett förhållande till skogen, och många skulle likna det vid en vänskapsrelation som skänker kraft och inspiration, glädje och sällskap.
Sverige täcks från norr till söder av skog i olika former. Idag påminner få av dem om de vi nordbor en gång i tiden kom ifrån, men ännu är de nordiska skogarna fulla av möten, mysterier och fascinerande livsformer av alla de slag. Detta är en personlig skildring och hyllning av prisbelönta naturfotografers intima porträtt av skogens rika djur- och växtliv som vittnar om spännande möten i vår vilda natur.

Utdrag ur boken:
"Den blå timmen är kommen, och i skymningsljuset lösgör sig en skugga. Sakta tar den fast form och blir en varelse av kött och blod. Silhuetten är bekant; En väldig kropp som storleken till trots rör sig oväntat smidigt och tyst, en lång och fint rundad mule som vädrar och sakta höjs mot kvällshimlen, de oskarpa konturerna av ett par skovelliknande horn. Djuret träder fram ur dimman - skogens konung är här."

Jag blev så inspirerad och fascinerad av författarens bok om Arktis som jag nyligen läste så jag kunde inte låta bli att leta efter flera av hans alster.
Inte blir jag besviken nu heller, fantastiska foton inramas av text som är lika vacker som naturen själv.

0

5 Comments:

 1. Det låter som ett ypperligt boktips!! Kram på’re :love: :love:

 2. Naturen är vacker och skogen är helt magisk och mysig att vara i , tycker jag.

  Låter som en spännande bok.

  Ha en fin lördag och KRAM :-D

 3. En bok helt i min smak … tack för tipset!
  Ha en fin lördag!
  Kram

 4. Fint boktips! Vi har sommarvistelse precis i skogsbrynet! Den ska jag skaffa dit och läsa! Det blir många promenader i skogen så länge myggen tillåter det!

 5. En bok för dig förstår jag! Du skulle också kunna ge ut en bok med dina fantastiska bilder och fina texter!

Kommentera