Jag har läst..

Fjärilspojken Bokomslag Fjärilspojken
Peter Stjernström
Bladh by Bladh Ab
2015
367

Ett spädbarn lämnas i skogen. Den lille pojken blöder. Insekter kryllar på honom.
Han överlever. Många år senare kommer frågorna till den nu vuxne Jonas. Vilka var hans föräldrar och varför övergav de honom? Vad är det för märklig begåvning han har? Den underligt starka intuitionen, ska han dölja den eller följa den?
Jonas värvas av det mystiska företaget Apisec som verkar veta mer om honom än han själv.Tillsammans med sin kompis Björne börjar han nysta i sin historia. När de möter den framgångsrika och kompromisslösa Nelly Josefsson märker de att hon och Jonas har något gemensamt.
Det visar sig att Jonas historia är en del av något större. Något djupt obehagligt. En blandning av underliga sammanträffanden och medvetna val driver honom mot svaren.

En svindlande spänningsroman om vägen mot kunskapens himmelrike - eller helvete. En ond saga om vänskap, vetenskap, makt och vanmakt. Det är mörkt, mystiskt och maxat.

Utdrag ur boken:
"De där finns överallt. Trevlighetspsykon. De är värst. Det är bättre med fullblodspsykopater som du kan genomskåda. Som går över styr stup i kvarten och tuggar fradga av aggression innan du har hunnit sälja din själ till dem."

"Dessutom brukade Ray alltid säga att allt organiskt material innanför atmosfären var en del av samma natur och kretslopp. Varje gång du tog ett andetag så andades du in en annan varelses utandning. Varje gång du tog en klunk vatten så fick du i dig en droppe som förångats från en annan kropp. Samförstånd, samexistens, samklang. Det var Klustrets melodi."

Denna bok var helt annorlunda än vad jag brukar läsa. Lite dystopi men mer saga. Uppfriskande!

0

2 Comments:

  1. Kommentar på förra inlägget :love: :kiss: :jaja: :yawn: :zzz:
    Kram/ Eva

  2. Verkar ändå lite lockande … jag är lite förtjust i sagor :)
    Tack för tipset!
    Gick det bra hos tandis? Du överlevde i alla fall!
    Kram

Kommentera