Läst

Jag har läst..

Av
den
15 november 2017
Hjärtat är bara en muskel Bokomslag Hjärtat är bara en muskel
Kristofer Ahlström
roman
Forum
2017
278

Inget av Isak finns kvar i kroppen. Nu när hjärtat har slagit slut på liv, nu efter att blodet har tagit en sista genväg i hans armar och ben, nu är bara kroppen där.

Elisabeth och Isak är med om en bilolycka och Isak dör.
Kvar blir Elisabeth som från sjukhussängen försöker foga samman sina fragmentariska minnen av den stora kärleken.
På uppmaning av läkarna för hon anteckningar över tiden som ledde fram till olyckan och hur hon först träffade Isak, han med den gröngula blicken som fick henne att känna sig verklig. Bit för bit träder deras historia fram, en berättelse om stark passion, om kärlekens äganderätt och om rädsla och svartsjuka.
Om vad som hände den där sista natten, och vilket minsta tänkbara hopp som finns kvar att leva på.

Utdrag ur boken:
"På himlen jagade lönnfeta moln fram; smala framtill men baktunga av regn. Jag hade bara min tunna vindtygsjacka. Men han gick och jag följde efter, genom luften han plogat alldeles nyss, i motvind genom stråken av vad som kanske var hans doft."

"Mor om far: Män säger alltid att de inte är redo för barn, alltid är det något som måste hinna göras först, men när ungen väl är ute, då ska det förflutna skrivas om. Då vill de i efterhand ta åt sig äran för hela skapelsen - Livet börjar här! med pekfingrarna riktade ner mot pungens rynkiga kulpåse."

Den här romanen borrade sig djupt in i själ och hjärta, jag hittar Elisabeths kärna och jag har lätt att förstå henne! Författaren skriver suggestivt och man sugs lätt in i parets känslovärld.
Historier som denna finns det många av, men den lyser lite extra med hjälp av ett fint språk.

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  15 november 2017

  Ännu ett tillägg till läslistan, tack och kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Karin Eklund

  15 november 2017

  Ja, listan blir längre och längre men det är fint att ha titlar på böcker när man går till biblioteket. Här ska läsas böcker under julhelgen. Lita på det.
  Tack för tipset Paula! Hoppas du mår hyggligt bra! <3

 3. Svara

  Lillian

  15 november 2017

  Det hørtes ut som en bok som er verdt å lese. Jeg leser ikke mange bøker, ikke hele boka i alle fall. Jeg mister stort sett interessen og legger de fra meg før jeg er halvveis.

 4. Svara

  Anki

  16 november 2017

  Ännu en bok att lägga till på “att läsa”- listan 🙂
  Tack för det
  Kram

 5. Svara

  Eva

  16 november 2017

  :love: En bok för mig, men jag känner mig låg och har inget lust till nåt, bara gosa med Ludde och kanske en liten kram till gubben men annars är jag trist.
  Två dar har jag tvingat mig att göra nåt, gjorde en ‘egen ny maträtt’, tonfiskbiffar.
  Idag annanaspaj och den var helt okej för mig som annars inte gillar kakor och sött.
  Rolf behövde någon uppmuntran som får ta hand om en tjurig käring.
  Ryggen börjar må bättre då kanske humöret oxå blir bättre, hå hå ja ja . . . 🙄
  Du har två inlägg att läsa från mig, backa . . . 😆
  Må väl vännen , kram/ Eva

 6. Svara

  "LillaSyster"

  16 november 2017

  Oj,oj, oj vad du hinner att läsa. Här går läsandet mer i vågor. Just nu läser jag om hunden Arthur. Sen ligger Dan Browns senaste och väntar. För man får inte börja i en ny bok förrän den första är utläst. Och när jag läst en bok som är min så skriver jag mitt namn i den och årtalet då jag läste den. (Aja baja enligt dig att skriva i boken kan jag tro) Ha en skön torsdagskväll! Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 194
 • 415
 • 1 718 384
 • 4 910
 • 63 173
Sök här