Bloggen Läst

Mitt lokala bibliotek

Av
den
16 november 2017

Det har väl knappast undgått någon att jag älskar att läsa böcker!

Hos Hannele

hittade jag en enkät om bibliotek, som hon i sin tur hittat någonstans.
Jag hänger på och svarar på följande frågor:

Hur ofta besöker du ditt lokala bibliotek?

Ofta, ett par gånger i veckan, ibland flera 😆

Hur många böcker lånar du i snitt varje månad?

Det varierar något, men mellan 6-10 stycken

Är du en person som lånar flera böcker än du vet att du hinner läsa eller en som lånar exakt så många som du planerat att läsa?

Jag blir lätt stressad, så också i bokvärlden, för många böcker som väntar på läsning gör mig stressad, att inte ha någon bok som väntar hemma stressar ännu mer! Jag lånar något fler än jag hinner läsa, men då kan man alltid låna om dem 😀

Hur gammal var du då du fick ditt första bibliotekskort?

Jag hade nog inget så länge jag bodde i Finland, mitt första i Sverige minns jag inte heller. Det sammanföll med när jag insåg att jag inte kunde köpa alla böcker jag ville läsa…

Går du till biblioteket för att låna en specifik bok eller lånar du det som fångar ditt intresse?

Både och. Jag har oftast lagt reservationer som jag hämtar allt eftersom, men samtidigt kan jag förstås inte låta bli att plocka lite “godis från hyllorna”

Lånar du endast böcker eller även dvd, ljudböcker osv.?

Förutom böcker lånar jag tidskrifter

Från vilken avdelning lånar du majoriteten av böckerna du läser?

mest romaner, en del biografier och en hel del faktaböcker, gärna inom natur och kultur och vetenskap. Jag lånar också en del böcker på engelska och finska. Och ibland om boken jag söker inte finns så lånar jag på fjärrlån.

Vad är det bästa/sämsta med ditt lokala bibliotek?

Närheten förstås, supertrevlig och kunnig personal, öppettider som passar mig!
Sämst? Det finns inget dåligt med vårt fina bibliotek!

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  16 november 2017

  Enda gången jag går till biblan nu för tiden är när jag ska hämta en (ljud-)bok jag reserverat och då blir det bara en tur fram till disken för att hämta den och prata en stund med den som står bakom disken.
  Borde väl grotta runt lite mer men det blir inte av. Men är det nån liten utställning där så kikar jag gärna på den.
  Kramen.

 2. Svara

  Turkulainen

  16 november 2017

  Vilka underbara biblioteksbilder, tack för dem! Var hittar du allt?
  Det bästa med Åbo är bussen till Pargas, sägs det., men jag tycker att det bästa med Åbo är vårt eminenta och trivsamma stadsbibliotek, mitt i stan. Det skulle jag verkligen sakna om jag var tvungen att flytta bort härifrån.
  Just nu läser jag Kjell Westös Den svavelgula himlen. Westös böcker har varit lite för Helsingforscentrerade för mig, men här är Helsingfors mer i bakgrunden. Handlingen börjar på 1960-talet och sträcker sig fram till vår tid. Alla som var stadsbarn på 1960-talet blir omedelbart nostalgiska (även Åbobor!), igenkänningsfaktorn är hög och stämningarna återges exakt på pricken rätt. Mycket bra bok, rekommenderas varmt.

 3. Svara

  Eva

  17 november 2017

  Häftig t-shirt, häftig ‘telebok-kiosk’. 😀
  Bravo dig Paula, häftiga bilder du hittar.
  Godnatt tjejen/ Eva :yawn: :zzz:

 4. Svara

  Anki

  17 november 2017

  Jag går väldigt sällan till biblioteket – köper oftast mina böcker på Bokbörsen – begagnade till bra pris eller på någon av de större loppisarna. Tyvärr medför det att jag äger alldeles för många böcker … och att jag har så jädrans svårt att skiljas från dem!
  Härliga biblioteksbilder!
  Kram

 5. Svara

  Lotta

  17 november 2017

  Jag älskar att gå till biblotetet, trotts att jag inte alltid lånar något. Gillar att bara vara där ibland alla åldrar. Nyfödd som äldre. Ungdomar som studerar en ensam dam som bläddrar en tidning. Underbart!
  Jag läser böcker i perioder, ibland sitter jag med en bok hela tiden, nästa gång kan den bli liggande länge. Romaner, kriminalare och verklighetskildrinar lockar mest. Hundträning, trädgårdsskötsel och böcker om gamla hus kan också fånga mitt intresse. När jag var yngre så drömde jag om ett eget bibliotek, med böcker från golv till tak och en skön fåtölja att sjunka ner i. Vem vet, det kanske kommer ?.
  Telefonlampan såg jag på en bild på nätet, jag måste göra en sådan var min första tanke. Jag är så nöjd. Den blev grymt bra.

  Önskar dig ne underbar fredag!
  Jag är ledig och drar till ön.

  Kram

 6. Svara

  BrittMarie

  17 november 2017

  Vilka härliga bilder på fina bibliotek du har hittat! Det är alltid trevligt att gå in på ett bibliotek. Jag är där alltför sällan, men när jag blir pensionär då ska jag ta med mig gubben och gå dit lite mer regelbundet och läsa och låna. Det förefaller mig vara en mysig sysselsättning.
  Ha en fin helg!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 48
 • 172
 • 1 654 295
 • 5 125
 • 66 098
Sök här