Bloggen

Dagarna går..

Av
den
14 november 2017

Det blev inget tandläkarbesök idag heller.
Himla trist att skjuta på åtgärderna en vecka till men det kan nu inte hjälpas-
Jag skulle behöva en lyftkran för att i nuvarande skick ta mig upp i bussen, här har vi nämligen inga nigande bussar utan även som fullt frisk får jag kämpa med att lyfta benet upp till hakan när jag ska kliva på… :rodna:

Vad jag ska tro om det jag drabbats av har jag inte längre en susning, men ont har jag, såpass att jag förlitar mig på värkmedicinen som snart är slut…igen!

Men nu ska jag istället visa hur vackert vi har haft de senaste dagarna!
Igår var en underbart solig dag då jag tog Dra-maten på släptåg på eftermiddagen och gick ärenden. Men innan dess..

I långsam lunk går vi morgonpromenaden, och djupandas underbart klar och krispig luft.

I den stora blomsterkitteln ser det ut att växa…. vitt krull!

Ett par ensamma blad klänger sig fast

och även de risigaste oansade buskarna har fått en fräsch makeover

Vassa isnålar ger gamla vissna växter nytt liv

Blinka och hennes matte i sitt riktiga element, frost och snö

Redan klockan fyra bestämmer sig solen att den gjort sitt och avslutar med en grand finale!

Imorse när jag tittar ut ser jag en ensam och övergiven stackare sitta i buskarna vid fågelbordet…

..eller så kanske han var utsatt för att bevaka resten av familjen som tog för sig av bordets gåvor som ramlat ner på marken..

Kurre samsas fint med fåglarna om frukosten!

Finns det något skönare sätt att vakna på än att rulla runt i nyfallen snö…

Sen ruskar vi på oss och morgontoaletten är avklarad..

och kan lipa åt den ständigt närvarande fotografen!

Nu ska man ju inte lita på att det tunna vita pudret på marken stannar till jul, men kanske kan vi få njuta några dagar i alla fall?

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  14 november 2017

  Tråkigt att du måste skjuta upp tandis. Förstår att du inte orkar ta dig ombord på bussen nu när du har sådan värk. Måtte du få röntga dig snart så du får veta att det är rätt diagnos du behandlas för. Nog är det konstigt med smärtstillande mediciner. När det passar sjukvården så skriver de hellre ut smärtstillande istället för att ta itu med problemet eller åtminstone kolla vad som är problemet. När någon har en diagnos med värk kan det vara tji i h-e att få nåt starkare smärtstillande än Alvedon trots att den eventuella vid behovs smärtstillande medicinen bara ska användas i nödfall.
  Min reumatolog menar att den behandling jag får med Methotrexate och Remicadedropp är tillräcklig för att jag ska må bra i min psoriasisartrit. Att jag sen har fibromyalgi säger han att jag får ta med min distriktsläkare. När jag då har fått Citodon utskriven av distriktsläkaren, att tas tillsammans med en Alvedon då jag har som mest värk så säger reumatologen att jag inte får ta Citodon bara för att det är beroendeframkallande. Då har jag haft en och samma ask med 100 Citodon i 2 år!!! Vore jag beroende av Citodonet skulle asken vara slut för länge sen. Så reumatologen vill inte “ta” i min fibromyalgi men vill ändå lägga sig i den smärtlindring jag kan behöva just för min fibromyalgi. Nä… jag fattar inte vad de håller på med.
  Om du behöver mer värktabletter så passa då på att puffa på för att du borde få komma till röntgen tidigare än det datum du har.
  Otroligt fina vinterbilder!
  Själv vågar jag inte gå ut för det är så lymla halt och jag vill inte riskera att halka med mitt högra ben och riskera att leden går ur led så jag håller mig inne men försöker komma till ställen där det inte finns nån is så jag kan gå en liten promenad.
  Kramen och krya på dig!

 2. Svara

  Eva-Lena

  15 november 2017

  Jag håller helt och hållet med Ninni här ovan! I dag fick vi snö, jag lovar vi har mer än ni har. Det var både lättnad och sorg med det. Lättnad för nu kan jag äntligen gå i broddskor utan att behöva skämmas, och sorg för att vi nu utan att jag kan förneka det har vinter. Men vackert är det, och snön gömmer risiga rabatter och dåligt klippta gräsmattor på ett fördelaktigt sätt. Vår bil gillar inte kyla, han är bortskämd med att stå i varmgarage, och ville inte starta i morse heller (senast var när vi skulle åka och skifta däck för några veckor sedan).

  Dina bilder är som vanligt enastående vackra, särskilt domherrarna och blomsterkitteln. Domherrar med de röda brösten är vinter för mig, så vackra att se på.

  Kram och medkänsla i allt!

 3. Svara

  Mia

  15 november 2017

  Älskar bilden på den lipande, stretchande Blinka, den är bara så underbar :kiss:
  Men åhhh vad jag lider med dig och smärtan du dras med 🙁
  Kram på dig :love: :love:

 4. Svara

  Kicki

  15 november 2017

  Jag förstod att du inte skulle kunna åka till tandläkaren, men det är då fasen att det ska behöva dröja med utredningen av din smärta.
  Vackra bilder, som vanligt!
  Vi hade också, men bara en, domherre utanför fönstret igår.
  Kram

 5. Svara

  Anki

  15 november 2017

  Förstår att du inte är i form för tandläkarbesök just nu, men förhoppningsvis ordnar det sig snart…
  Underbara bilder – jag vet ju hur mycket du gillar snön – ja, Blinka också 🙂
  Gnistrande vinterbilder, vackert ljus före solnedgången och trevligt besök vid fågelbordet . fint fångat med kameran!
  Ha det så bra du kan – tänker på dig!
  Kram

 6. Svara

  Karin Eklund

  15 november 2017

  Stackars dig Paula! Du har inte särskilt roligt just nu men förhoppningsvis så ordnar sig allt till det bästa snart, snart!
  Att du och Blinka trivs i vintrigt landskap går inte att ta miste.
  Det är vackert med frost och solnedgångar den här årstiden. Här är allt dock grönt ännu, och inte mig emot så slipper jag halkan på vägarna. Det ska vara antingen eller men jag har faktiskt inte något emot en ordentlig vinter jag heller.
  Tänker på dig och håller mina tummar! <3

 7. Svara

  Lillian

  15 november 2017

  Naturen blir så lekker når frosten lager frostroser. Ha en flott uke videre, så håper vi på en rask bedring!

 8. Svara

  "LillaSyster"

  15 november 2017

  Morgontoalett och lite stretchövning på det – härliga Blinka! Grattis till dig som lyckades med konststycket att fånga både Domherrar och Ekorren på samma bild – jag är imponerad. Här räcker att ta fram kameran i köksfönstret så har de flugit sin väg. Fina bilder på växter som har fått ett nytt liv med frosten. Njut nu av din snö så länge den ligger där och se till att få hem mer värkmedicin i tid eller läkartid så att de kan kolla upp vad som är fel. Hur länge kan ett sådant anfall pågå?? Kram finaste Paula

 9. Svara

  Hanneles bokparadis

  16 november 2017

  är det inga barnvagnar som åker buss…?

 10. Svara

  Hillevi

  16 november 2017

  Se där! Din bisysslaär räddad: Blinka får bli strechinstruktör! Härliga instruktiva bilder. Önskar bara att sådana övningar kunde hjälpa dig också… smärtan måste vara väldig. Att det sen ska behöva krånglas med med hjälp är bara uselt (och väldigt igenkännligt).

  Domherrarna är så fina och lyser verkligen upp tillvaron. Tyvärr dångade en hona in i ett fönster igår och kunde inte räddas, blev så ledsen för hannen skull. De hänger ju ihop i livs”äktenskap” de där.

 11. Svara

  Lotta

  16 november 2017

  Vilka vackra foton. Jag bli alldeles varm i hela hjärtat över att se mina favoriter samsas vid matbordet. Korre och domherren, så underbart. Här är så dimmigt idag att jag inte ser längre än näsan räcker. Men EddieUnik och jag ska ut på långpromenad nu så har vi det gjort. Hoppas du snart känner dig bättre så du får ditt tandläkarbesök avklarat, sådan vill man ju ha gott.

  Önskar dig en fantastisk dag!

  Kram

 12. Svara

  Anni

  16 november 2017

  Oj, så vintrigt det är hos dig! Domherrar har jag aldrig vid mitt fågelbord, trots att jag har så många fåglar. Den enda levande domherre jag sett var i England!
  Vilket elände det är med dina smärtor, skönt att i alla fall se att du kan gå ut med dramaten, ibland får man vara glad för det lilla.
  Du undrade om återvinningen här, jag var tvungen att kolla och alla de sex återvinningsstationer som finns i Stockholms kommun har öppet på söndagar (nu var ju vi där en lördag, men i alla fall). Kringkommunerna brydde jag mig inte om att kolla, man måste väl hålla sig till sin egen kommun när man slänger skräp.
  Hoppas att det vänder för dig snart! Kram <3

 13. Svara

  Eva

  16 november 2017

  Fasen oxå att kroppen ska bråka, oftast vintertid när det blir halt och jävligt.
  Kanske är det artrosen som gör sig påmind. Tandis vill man oxå göra klart, detta åkande fram och tillbaka, jag förstår dig precis Paula, men sen bor du lite mera avsides än vad jag gör och bara det blir jobbigare vintertid.
  I min underkäke har jag gjort 4 inplantat för ca 4 år sen, en jobbig tid och jag jobbade fortfarande då. Värk i kroppen är jävligt, men man biter ihop och fortsätter jobba. :mrgreen:
  Nu i dessa lediga tider gör jag tvärt om, har jag ont så tar jag hand om mig med vila, vila och vila och däremellan lite rörelser någon liten promenad sedan vila och piller igen. Har haft ont i ryggen två veckor, nu börjar det kännas bättre, men jag är ingen rolig person i november. 😮 😐
  Vackra bilder i frost-landskap, Blinka gillar att rulla runt förstår jag. Det ska bli intressant se hur Ludde gör med snön, än har vi inget fårr, jag säger alltid att vintern kommer hit efter nyår.

  Hoppas dit onda ‘ge med sig’ annars blir det läkare besök för dig.
  Sköt om dig vännen, jag har skrivit på inlägget om julhysteri hos dig.
  Kram kram/ Eva :love:

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 456
 • 559
 • 1 651 888
 • 5 116
 • 65 975
Sök här