Läst Matrecept och kökstips

Jag har läst…

Av
den
4 juni 2009

På en låga – Kokbok för uteätare av Karin Sundqvist

Det här är boken för dig som älskar att vistas i naturen lika mycket som du älskar god mat.
För dig som tycker att livet är för kort för att käka torrfoder.
Precis så känner Karin Sundqvist det, landets främsta “extremkock” med erfarenheter från jordenruntseglingar, långdistanscykling och oändliga vandringar. Karin berättar i den här boken hur du lagar gourmetmat på ett enkelt stormkök. Det handlar bara om att välja rätt råvaror, förberedelser, planering och – recept
Det sistnämnda, recepten, måste av nödvändighet vara enkla – därför är boken perfekt även för dig som aldrig sätter din fot utanför asfalten men gillar lättlagad mat
Den här boken är unik på fler sätt: Det är den första kokboken där man via mobilportal kan ladda ner recepten, var i världen du än befinner dig!

Nu kokar vi inte mat på ett stormkök när vi campar, vi har två gasolplattor i husvagnen.
Oftast grillar vi, men det kommer dagar då vädret kanske inte är så gynnsamt för att stå ute och grilla eller så tröttnar vi helt enkelt och vill tillaga något annat.
Vi håller ju oss till mycket måttliga fysiska aktiviteter, långpromenader i skogen med hundarna, men hungriga blir vi, och i naturen smakar maten extra gott!
Detta är en bok med mjuka pärmar och underbara foton på maten!
Rätterna känns fräscha, och beskrivningarna är tydliga.

Jag testade bokens recept på frukostbröd i helgen, och trots det märkliga utseendet så blev dom riktigt smakliga!
Klart att föredra framför att ta med sig en halvgammal limpa!
Jag blandade till torringredienserna hemma och tillsatte bara vatten i påsen på morgonen, sedan stekte jag bröden i teflonpanna över svag värme.

Pinnbröd ska vi testa nästa gång, hade med mig ingredienserna men tiden räckte inte till!
I boken finns även frukostförslag, framför allt för dig som kanske är ute med kanot eller på vandring och behöver mycket nyttigt innan dagens ansträngningar börjar.
Självklart har även sötsaker ett eget kapitel!
En praktisk trevlig och nyttig bok, väl värd ett inköp för dig som behöver nya matidéer
Mitt betyg ***

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  Ragnvi

  4 juni 2009

  Godmorgon från ett kallt, blåsigt o regnigt Trönö! Brrr…nu eldar jag i kaminen!
  Jisses vilket paradis ni hittade utmed vägen! Försöker ibland övertala sambon fördelarna med hundar o husvagn men….trökmåns!
  Kramen!
  Ragnvi

 2. Svara

  messan

  4 juni 2009

  Vilken mysig bok! Vi lagar också en massa god mat när vi är ute på sjön. Brukar ofta grilla och koka färskpotatisar till. Det är något speciellt att sitta på klipporna ute i naturen och äta maten, eller hur?
  Båten ja, den får vara lika hemlig som jag:)
  Pinnbröd är supergott, tycker jag! Enkelt också och det ska det ju vara.
  Just nu spöregnar det här så idag blir det att vara inne och mysa.
  Kram

 3. Svara

  Nilla

  4 juni 2009

  Men vilken passande bok för dig. Och vad härligt med nybakat bröd när ni är ute med Pinglan. Men grilla är ju att föredra framför stormkök. Och nu har du ju dina gasolplattor också. Smaklig spis 🙂
  Kram

 4. Svara

  Anki N

  4 juni 2009

  Nu har de varit ute o myst igen o jyckarna i rena paradiset. Brödet – är det de som är på bild här ovan. Jag tycker det ser ut som parnerade fläskbitar???? men kanske kan bröd se ut så där också, huvudsaken de smakar bra. Krumelurer ser ju också konstiga ut men är otroligt goda o lätta att göra. Lärde mig på dagis när ungarna var små.

  Tjillevipp o Kram från Anki N

 5. Svara

  Lena

  4 juni 2009

  :thumbsup: Vilket underbart ställe ni hittade till slut och jag känner nästan doften från nygräddat bröd. Mmmm vad mysigt ni har det.
  Här har nu det vackra vädret flygit sin kos och ersatts med regn och 7 grader. Brrr och just nu när vi har studentfirande. Har nu firat syster ysters ungdomar och imorgon är den Dottera som ska firas och hyllas. Risk finns att ögat blir lite blöt och att Mor i huset blir lite rörd. Vilket kommer absolut att ogillas av Dottera….
  Sonen sliter just nu hos sin syster och gör nästsista dagen på praon.
  Sv: Packa gör man väl 2 dagar innan eller?? ;o) Städa vaddå måste man det?
  Kramis

 6. Svara

  catja

  5 juni 2009

  Måste man ta med en halvgammal limpa, går det inte bra med en alldeles pinfärsk limpa? 😀 Retas med dig sötaste Paula. Verkar vara en toppenbra bok det där…blev lite sugen på den faktiskt…Har du köpt den eller lånat på biblan som vanligt? Får kika efter den på nätet och se om jag finner den. Omslaget ser dock gammalt ut…fel?
  Här är det ett jäkla skitväder, kallt och regnigt dagarna i ända. Brrr. Tröttsamt och inget skoj alls. MAn blir inte sugen på några mysiga utflykter i alla fall…

  kram och trevlig helg!

 7. Svara

  Synne

  6 juni 2009

  En spännande bok.
  Kan vara bra att ha med sig ut i Pärlan kanske…
  Vad är det för recept på dom?
  Nyfiken som bara det vet du….
  Klems.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 359
 • 369
 • 1 608 587
 • 5 041
 • 65 037
Sök här