Läst

Jag har läst…

Av
den
5 augusti 2020
Det första chiffret Bokomslag Det första chiffret
Kontrahenterna, del 1
Denise Rudberg
roman 1940-tal
Forum förlag
2019
264

Året är 1940
Samtidigt som hotet från Nazityskland växer sig starkare förenas tre kvinnor: Signe flyttar från landet till storstaden. Elisabeth säger upp sig från sitt jobb under dramatiska omständigheter. Iris flyr från Estland med sina två söner. De väljs ut av regeringen för att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod.
I en tid då ingen vet var man har den andra, och där farliga män med tveksam moral verkar i det fördolda, blir Signe, Elisabeth och Iris livsviktiga för rikets säkerhet.

Jag har bara läst Rudberg en gång tidigare och det var för femton år sedan!
Kanske beror det på att hon har skrivit många böcker inom genren "Elegan Crime" som jag inte har något större intresse för.
Den här boken tycker jag håller måttet såtillvida att karaktärerna är fint utmejslade, handlingen är förlagd till en intressant tid, och texten flyter på bra.
En lättläst bok som underhåller för stunden.

TAGS
4 kommentarer
 1. Svara

  Tove Olberg

  6 augusti 2020

  Jag har lyssnat på denna och på del 2. Tiden är intressant utan tvekan. Gillade ettan mer än tvåan, då jag tyckte det kom in lite av hennes elegant krim som jag också fått med mig alla av då jag är så” hängd i” människotyper och sätt att beskriva dem :-))Och ja såklart jag ska ha med mig del 3.
  Jag har också lyssnat via Storytel på Täcknamn HIlde av Kjell Ola Dahl, en norsk författare från oslomiljö och andra världskrig. Kanske något för dig?

 2. Svara

  Minton

  6 augusti 2020

  Har läst några tidigare men inte gillar. Denna låter bättre så jag skall se om biblioteket har den.
  Ha en fin dag.
  Kramar

 3. Svara

  tanthuset

  6 augusti 2020

  Jag tar det so ett bra boktips! Tack finaste Paula <3

 4. Svara

  Ditte

  6 augusti 2020

  Denna serie är ju i en annan kategori än det Denise Rudberg tidiagare skrivit. Har läst /lyssnat på denna och även “En andra allians”. Tyckte att “Det första chiffret slutade väl abrupt.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 112
 • 361
 • 1 645 893
 • 4 693
 • 60 335
Sök här