Läst

Jag har läst…

Av
den
2 mars 2022
mörkret som faller Bokomslag mörkret som faller
Willy Vlautin
roman nutid USA
bakhåll
2021
222

Boken utspelar sig under två hektiska dygn när trettioåriga Lynette kämpar för att skapa en stabil framtid för sig och sin familj. I det USA som är "the land of the free" saknar hon fullkomligt skyddsnät. Hon är trängd från alla håll och har inget att falla tillbaka på. Ändå försöker hon lyckas med det omöjliga - att snabbt få fram alla de pengar som behövs för att ordna upp den akuta siuationen.

Utdrag sid 39

"Med de där pengarna kunde jag köpt nya kläder istället för att alltid leta på second hand. Vet du, ända sen jag fick Kenny är underkläder och strumpor det enda jag har köpt nytt. I trettiotvå år har allt jag haft på mig varit nån annans först. Det låter kanske inte som en stor grej, men det är det för mig. Det är nåt som liksom skaver, som nöter ner självförtroendet och ens tro på sig själv."

sid 194

"Mona sa att när han dog så vägde han nästan hundraåttio kilo. Kan du tänka dig att släpa omkring på så mycket vikt. De var tvungna att anlita folk för att få ut honom ur huset. Det finns firmor för det nu. Stora tyngdlyftarkillar som bär ut feta människor när de har dött i hemmet. Jag fattar inte varför alla blir så feta, men det blir de verkligen. Rayleen sa till mig en gång:- Ibland kan man inte göra nåt annat här i livet än att äta en skål glass till"

Jag tyckte den här boken var rätt deprimerande...

TAGS
1 Comment
 1. Svara

  Ditte

  3 mars 2022

  Kändes så, men samtidigt blev jag intresserad av att läsa den. Hade inte hört talas om boken eller författaren. Tack för smakbiten.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 390
 • 450
 • 1 638 557
 • 5 097
 • 65 701
Sök här