Läst

Jag har läst…

Av
den
4 augusti 2022
Hönan som drömde om att flyga Bokomslag Hönan som drömde om att flyga
Sun-Mi Hwang
Norstedts
2015

Detta är berättelsen om en höna som heter Knopp. En dag tröttnar hon på att lägga ägg efter ägg bara för att se dem forslas iväg till marknaden.

Varje dag tittar hon ut genom ladugårdsdörrarna och ser de andra djuren ströva fritt. Knopp suktar efter ett annat liv. Hon planerar att fly ut i friheten och drömmer om att få ta hand om ett av sina ägg själv.

En hymn för frihet, individualitet och moderskap med en kavat, pigg hjältinna som gör uppror mot sitt öde.

Hönan som drömde om att flyga är en universell roman som har lästs av miljontals läsare i Sydkorea där den anses vara en modern klassiker.

Jag lyssnade på den här boken uppläst av fantastiska Stina Ekblad.
Tack vare hennes tolkning tyckte jag mycket om berättelsen, hade jag läst boken istället tror jag att jag hade upplevt den som ganska naiv och fabelaktig.
Men, man ska ta hänsyn till att boken är skriven i Sydkorea, med det tragiska öde som drabbade det en gång enade landet Korea.

TAGS

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 168
  • 189
  • 1 655 002
  • 5 128
  • 66 118
Sök här