Läst

Jag har läst..

Av
den
4 augusti 2022
Bränn alla mina brev Bokomslag Bränn alla mina brev
Alex Schulman
roman, biografisk skildring
Bookmark
2018

Efter ett uppslitande gräl inser Alex att han bär på en vrede, ett odefinierbart mörker. Besatt av att ta reda på dess ursprung följer han ledtrådar som tar honom tillbaka till sommaren 1932 och vintern 1988, och de ödesdigra händelser som kom att förändra allt.

I Bränn alla mina brev väver Alex Schulman samman tre perspektiv till en berättelse som överskrider både tid och rum. Med hjälp av autentiska brev och dagboksutdrag avtäcker han inte bara århundradets kärlekshistoria, utan även dess tragiska konsekvenser. Det är en gripande och djupt personlig skildring av passion och svartsjuka, och hur ett möte i det förflutna kan skapa svallvågor över årtionden.

Alex Schulman nystar i ursprunget till sitt inre mörker. Han följer ledtrådar som tar honom flera decennier tillbaka i tiden – till en händelse som kom att förändra allt: mormor Karin Stolpes hemliga kärleksaffär.

”Det känns fint att låta min mormor få en egen röst efter att hon har tvingats tiga i årtionden”, säger Alex Schulman.

Handlingen i Bränn alla mina brev spänner över nästan nittio år, och med hjälp av dagboksutdrag och autentiska brev avtäcker Alex Schulman århundradets romans och dess tragiska följder. Det är en gripande och djupt personlig skildring av passion och svartsjuka, och hur ett möte i det förflutna kan skapa svallvågor genom generationer.

Även denna bok har jag lyssnat till, uppläsare är författaren själv Alex Schulman.
Jag fick ett tips om den här boken som jag nog annars inte hade valt att läsa.
Historien är sorglig och har inget lyckligt slut. Jag har ingen relation alls till bokens huvudpersoner, Alex morfar Sven Stolpe och mormor Karin.
Jag hade hellre lyssnat på boken med en annan uppläsare, Alex lite släpiga röst gjorde inte boken rättvisa.
Om du vill läsa boken, välj pappersboken!

TAGS
4 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  4 augusti 2022

  Har lyssnat på boken och där Alex. Schulman själv läste. Kan hålla med dig att en annan uppläsare varit bättre- Jag fastnade för innehållet och visste ju innan att Sven Stolpe inte direkt var en så trevlig person. Han behandlade ju Alex mamma bedrövligt.- Och många andra också.
  kram!

 2. Svara

  LillaSyster

  5 augusti 2022

  Tack för tipset. Undrar om inte jag har den …..eller så har jag bara stått och hållt i den på någon bokrea. Ha en bra fredag!?

 3. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  5 augusti 2022

  den bara måste man läsa – det är bara att hoppas att dom har den på biblan här i Hemse!
  KRAM/Susie

 4. Svara

  Äventyret framtiden

  5 augusti 2022

  En bok som jag har läst och som jag tyckte väldigt mycket om. Sven Stolpe och Alex Schulman känner jag till från tidigare, morfar och barnbarn. Mycket starkt skrivet och återgivet. Jag var helt inne i den boken och jag tycker att Alex´s gest att ägna boken åt sin mormor är så behjärtansvärd. En bok som sitter inom mig. En stark bok. Familjen bakom Lagerkrans är storartad den också, förlåtande, förstående…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 301
 • 354
 • 1 626 686
 • 5 070
 • 65 364
Sök här