Läst

Jag har läst..

Av
den
4 augusti 2022
Kodnamn Pam, mod, rädsla, sårbarhet, Bokomslag Kodnamn Pam, mod, rädsla, sårbarhet,
Petra Malm
biografi, kvinnliga soldater
Tällbergs Förlag
2022
219

Petra Malm är den första kvinnliga operatören i specialförbandet SOG, inriktat på underrättelse och strid. Under kodnamnet PAM åker hon i över ett decennium på otaliga hemliga högriskuppdrag och det är först nu, som civil, som hon kan prata om delar av det hon upplevt som operatör.

Här berättar hon om operationer i krigsdrabbade länder, om svårigheten att vara kvinnlig pionjär i en manlig värld där man är maximalt utsatt och där kraven är nära gränsen för det möjliga. Men också om hur du som civil kan jobba med begrepp som är centrala inom det militära, som tillit, motivation och lojalitet.

Jag har sett Petra som programledare för Elitstyrkans hemligheter och känt att här har vi en jordnära och klok tjej som utstrålar både inre och yttre styrka.
Jag lyssnade på den här boken som hon själv läser upp.
Hennes härliga norrländska var en njutning att lyssna på och jag känner stolthet över hur hon representerar det kvinnliga könet.

Jag ser med spänning fram mot hennes debut som programledare för Robinson nästa säsong!

TAGS
1 Comment
 1. Svara

  Ditte

  4 augusti 2022

  Åh, en bok jag också läst. Och så viktig. På många sätt.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 101
 • 497
 • 1 652 523
 • 5 119
 • 66 012
Sök här