Bloggen

Jul-edition 2018 blev en….ren?!?

Av
den
25 december 2018

Denna jul går till historien som julen då alla publicerade selfies med en svart fläck på näsan!

Frågade lekfullt om dottern klättrat upp i skorstenen och fått sot på näsan, tror inte hon uppskattade skämtet…

Men ett julfilter i mobilen verkar alla ha, även barnbarnet och otaliga kompisar på sociala medier.

Ja självklart måste ju jag också testa!
Men titta, en blek tant med röd näsa blev det ju istället!
Jag måste ha fått tag i helt fel filter, eller…

…kan det bero på vad jag sysslat med i julhelgen? Hostat och snörvlat och gjort av med minst ett ton näsdukar!
Inte händer det ofta, men denna jul blev jag verkligen störtförkyld.
Skönt då att man inte behövde umgås och försöka orka med att vara sällskaplig…

Men ut måste ju en matte i alla fall, det kändes nästan lättare att andas utomhus i den kalla friska luften

Blinka verkar nöjd med livet, och det är ju huvudsaken!

Idag var himlen så där osedvanligt vacker, hela himlen, men innan jag hann palta på mig och ta mig ut till vägen så var det bara en strimma kvar!

Nu börjar nedräkningen av det gamla året!
Vad har du för nyårsplaner?

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  25 december 2018

  Nej Paula, jag har totalt misslyckats med att få en sotig näsa…jag vet inte hur man gör med sånt där 🙂 men jag känner mig rätt ren ändå 😀
  Trist att du blev så snorig och eländig….även om du inte skulle umgås med nån! Men skönt ute, det håller jag med om, frisk luft och lättare att andas. Ha nu en fin fortsättning på helgen och krya på dig…. kram på’re

 2. Svara

  "LillaSyster"

  25 december 2018

  Inget sot på näsan här heller Stackare har du åkt på en rejäl förkylning också. Bedårande vackert vinterlandskap hos dig jag riktigt känner hur kylan biter i kinderna. Krya på dig vännen ! Kram

 3. Svara

  BP

  25 december 2018

  Hahaha! Å jag som trodde i min enfald att Rudolf hade en röd mule, om de svarta prickarna på allas näsor syftar till Rudolfs mule vill säga. Så din näsa är nog mera rätt i sammanhanget om man säger så;-)
  Bilderna på vinterlandskapet är enormt fina (att titta på) och en liknande röd himmel hade vi också idag. Och det bästa av allt, det var mestadels soligt och nästan tre plusgrader:-)

 4. Svara

  Ama de casa

  25 december 2018

  Filter i kameran??? Här har jag nog missat nåt, jag brukar slå till med paint i efterhand. Verkar enklare med filter – eller ditt alternativ då, att slå till med en förkylning för att få till den rätt(are) jul-looken 😉

  Hoppas du har kryat på dig nu, det är bara att hålla med Thore Skogman – förkylning gör ingen mänska glad!

 5. Svara

  Ditte

  25 december 2018

  Jag tyckte nog att du var finast på bild. Begriper inte dessa filter i olika sammanhang. Och en röd näsa kan en ju å av mer naturliga orsaker än ett filter.
  Trist med din förkylning och hoppas nu du snart blir bättre. Säkert skönt med en promenad. Fantastiskt vackra vinterbilder har du fångat. Njutbara att se. Även här har vi haft fint vinterväder både igår och idag med vackert rosa himmel. Idag ett par plusgrader men snön ligger kvar.
  Nyår? Tja… Funderingar finns.
  Önskar dig nu god bättring och en god fortsättning på julen.
  Kram!

 6. Svara

  Eva-Lena

  26 december 2018

  Selfie som ren eller inte är något som jag försöker undvika, det är alltid en gammal käring i vägen…

  Jag har tillbringat helgdagarna hostandes, snytandes och sovandes. Det jag är mest ledsen över är att jag missade på advent-och julkonserterna med kören.

  Med barnen firade vi någon slags julkväll innan Malin med familj åkte till Kanarieöarna. Lina och Oskar firade med Oskars släkt i år, men vi hade uppesittarkväll med Bingolotto, alla lika snörvlande.

  Så vacker jul vi fick med det gnistrande vita som du fångat så fint på bild!!!

  God fortsättning, krya på dig!

 7. Svara

  Anki

  26 december 2018

  Haha … jag är nog för gammal för såna filter … och absolut för gammal för selfies 🙂
  Härliga bilder från er promenad … och vilken fantastisk himmel! WOW!
  Krya på dig … och God fortsättning!
  Kram

 8. Svara

  Herr nilssons fru

  26 december 2018

  Vänta nu, jo nog hade jag en prick på näsan i min selfies på Instagram. Man blir aldrig för gammal för att ta en selfies, man är den man är och tiden går. När de gäller snapchat så blir man ju som ny nästan 🙂 Inte en blema.

  Synd du blev förkyld till jul, men de är väl lite typiskt de där att snuvan kommer så att säga lagom. Men jösses vad snö ni har. Här är allt borta, igår töade det så då försvann de lilla vi hade.

  Denna underbara himla bild. Solens upp o nedgång o färgandet av himmelen denna årstid är fantastiskt. Din bild är en 10 poängare.

  Kramiz & God fortsättning

 9. Svara

  Kicki

  26 december 2018

  Inget sot på näsan här, ingen selfie över huvud taget.
  Så trist med din förkylning. Jag har nyst och snorat en del, men av mer övergående sort.
  Jag har dessvärre en dålig hund. Maya har ont sen hon och Triss rök ihop igår. Jag är livrädd för att det är ryggen.
  Krya på dig! Kram!

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  26 december 2018

  Haha, jag hänger som vanligt inte med i alla nymodigheter 🙂 Har inte hört eller sett något om att man ska efterlikna renar. Om jag hade försökt så skulle jag ha velat se ut som Rudolf, alltså ungerfär som du med lite röd nos 😉 Synd att din röda näsa beror på att du inte mår så bra. Då är det nog skönt att kunna göra som man själv vill och i den takt man orkar. Du och Blinka har det säkert bra tillsammans, precis som vanligt.
  Krya på dig och god fortsättning 😀
  Kram

 11. Svara

  Ninni

  26 december 2018

  Nähä du! Jag har minsann inte haft en svart prick på näsan! Jag har inga såna filter alls i mobilen.
  Vad tråkigt för dig att bli förkyld lagom till jul men som du skriver så var det då tur att du inte behövde umgås med folk under helgen.
  Själv kom jag inte iväg till kyrkan kvällen före julafton som jag hade tänkt mig, stannade hemma med C istället och spelade bingolotto.
  På julafton var vi till sonen på lunch och igår kom alla hit och åt. Vi var 9 stycken runt bordet.
  Sent ikväll kommer C:s dotter och hennes sambo och stannar här några dagar.
  Krya på dig och ha det så gött du kan.
  Kramen.

 12. Svara

  annettejuhlin

  27 december 2018

  Vad tråkigt med förkylning, hoppas du mår bättre nu? Fotona på vinterlandskapet var verkligen vackra. Vi hade snö över jul, men i går började det regna, så nu är det rena isgatan istället. Mina döttrar har sådana filter i en av sina appar till mobiltelefonen. Jag tycker att det kan bli ganska fint, men mycket roligare att se hur människor ser ut i verkligheten.
  God fortsättning!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 208
 • 364
 • 1 627 645
 • 5 072
 • 65 414
Sök här