Bloggen Livets glädjeämnen!

Julfirande i Falun

Av
den
27 december 2021

I år samlades flera i familjen hos min dotter på julaftonen.
Hon hade pyntat så fint som bara hon kan

Bland annat hade hon målat ett julmotiv på fönstret, med filmjölk!

Finns det hjärterum så finns det stjärterum, julmiddagen var dilemmat, var lägga upp julmaten och var sitta och äta?
Det funkade, maten lades upp i köket, och alla hittade en plats att sätta ner rumpan på i dotterns enrummare!

Höjdpunkten i årets julupplaga var förstås de små kusinerna som inte så ofta kan träffas då Simon bor i Stockholm med sin familj.

Så snart maten var uppäten blev det julklappsutdelning, Simon & Co skulle sedan ila vidare till nästa julfirande…

En docka till Noelle

…och en likadan docka till Freja

Mormor får hjälpa till..

Spännande!

Inget bråk och kiv, de små kusinerna kom bra överens

Daniel tronade än här än där, han var nyfiken men drog sig undan när det kom för många händer som ville klappa

Fotona blev som synes totalt misslyckade, denna gång använde jag blixt men då måste alla vara just “blixt”stilla och är man inte det då ser resultatet ut så här..

Det blev en tidig kväll för bägge småbarnsfamiljerna, sen var det bara dottern och jag kvar…plus en miljon kartonger och julklappspapper som nu fyllde hela balkongen.
Min dotter hade införskaffat en luftmadrass, modell nyare, en man inte pumpar upp med handkraft utan man sätter kontakten i eluttaget och vips är sängen klar!
Den här varianten var en dubbelsäng, något blev visst lite fel vid inköpstillfället, men det såg så rejält och bekvämt ut….

MEN…
att sova i den gick inte! Jag vände och vred på mig, fick ont i min redan sedan tidigare onda slutrygg och till sist kravlade jag mig upp ur bädden och flyttade min lekamen till soffan där jag tillbringade resten av natten.
Jag ansåg att jag inte sovit alls, min dotter ansåg att jag legat och snarkat minst två-tre timmar!
Förra gången jag sov hos henne klagade hon också över mitt snarkande och då sa jag att det tror jag på när jag hör det med egna öron…
Det fick jag göra nu för hon hade spelat in mina snarkningar!
Jäkla unge, hon fick ju rätt, men jag tyckte det lät lite gulligt, inte alls som när en stor karl drar timmerstockar…

Vi hade tänkt hitta en film att titta på men som vanligt kunde vi inte hitta någonting som vi bägge gillade. Jag tror vi började på tio filmer och dissade allihop!
Tidigare gånger då jag övernattat hos henne eller hon hos mig så brukar kvällarna sluta med att vi sitter och tittar på djur- och naturprogram, något vi bägge kan njuta av!

På juldagen åkte Daniel och jag hem till Sundborn

och det första jag gjorde var att vira in mig i världens absolut mjukaste mysigaste morgonrock som “tomten” förärat mig!

Idag är det åter vardag, en kall sådan med ner mot 15 kalla grader, men ack så vackert!
Ja hur vackert det var får du se innan året är till ända!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Halvarsson

  27 december 2021

  Men jag gillar dina foton! Dom är inte alls suddiga….eller har jag fel på glasögonen??? Vilken härlig julafton, det är så där det ska vara med små barn <3 <3 det hör liksom till 🙂 Synd bara att du inte kunde sova ordentligt 🙁
  Kram på're fina du!

  • Svara

   Paula

   29 december 2021

   De flesta fotona hamnade i papperskorgen, hunden med tre huvuden, Noelle med fem ben osv…allt beroende på att motivet inte var stilla, haha! Ja det blir inte flera nätter på gungande luftmadrass, mycket skönare i soffan! Kram och god fortsättning och gott slut! <3

 2. Svara

  Ditte

  27 december 2021

  Vilken fin julafton det blev och inte minsta att träffa de dina. Visst är det så att finns det hjärterum finns det stjärterum. Absolut!
  Förstår att du trivdes. Men vad gäller nattsömnen på en liknande madrass så kan man ju lätt inbilla sig att man är på sjön. Hade en liknande här som gästsäng men den är borta. Även i Spanien. Men på båda ställena finns nu en betydligt mer bekväm bäddsoffa som extrabädd.
  Kan tänka mig att det var skönt att sova hemma. Men å andra sidan klarar man en eller ett par nätter utan så mycket sömn.
  Varm kram

  • Svara

   Paula

   29 december 2021

   Skönt att höra att jag inte är den enda som fann luftmadrassen obekväm. Absolut lite onödigt gungigt. Ändå har jag i flera år sovit i vattensäng som jag tokgillade! Kram

 3. Svara

  Minton

  27 december 2021

  Så mysig jul du haft med dina kära. Bilderna förmedlar en underbar värme och Daniel är nöjd.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   29 december 2021

   Daniel skötte sig exemplariskt med småtjejerna, nyfiken och tålmodig och gick undan när det blev för intensivt! Kram från oss

 4. Svara

  Susjos

  27 december 2021

  Åh vilken mysig julafton ni fick hos dottern i den lilla ettan, snyggt jobbat med all mat och hjärterum. Å snacka om att din dotter är lik dej! Undrar så vart hon bor, känner inte igen husen, eller kan det vara Herrhagen? Underbart med filmjölksdekorationer på fönstret, wow så snyggt!
  God fortsättning önskar jag dig!
  Kram

 5. Svara

  ElisabetR

  27 december 2021

  Härligt julfirande ni haft. Å, så gosig morgonrock du fick. Skön att krypa i från sängvärmen.
  Sova i soffan känner jag igen. Brukar bli det hos sonen, och nån natt går ju ann.
  Jag har också en tråkig rygg. Förärade mej därför en TENS apparat i julklapp. Trodde inte så mycket på det men jag provar får jag se tänkte jag. Har testat några gånger nu och faktiskt känns det riktigt bra. Den har tre olika funktioner, massage, elektronisk stimmulering av muskler och av nervbanor. Jag är lite imponerad måste jag säja. Kanske nått för dej.
  Go’ fortsättning mot det nya året…..

  • Svara

   Paula

   29 december 2021

   Du får gärna berätta mer om din TENS-apparat. För något år sen (eller ett par) när jag hade extra besvärligt med ryggen fick jag också tips om en dylik men det blev förstås aldrig av att jag skaffade en. Är det plattor man ska lägga på ryggen på olika ställen? Fixar man det utan hjälp? Prisnivå ?
   Det blir ju en liten höjning av pensionen nu så man kanske ska unna sig?
   Gott slut på året, det börjar bli gammalt och segt nu!

 6. Svara

  bpz3

  27 december 2021

  Hahaha! Vilket härligt inlägg! Din dotter är otroligt kreativ. Hennes fönstermålning gjort med filmjölk är ju helt suverän. Fantastiskt duktigt gjort, även om jag inte skulle vilja tvätta bort målningen;-)
  Å ni fick plats allihopa i hennes etta. Har bott i en etta själv för många år sedan. Där slog jag rekord md 10 pers som sov lite varstans;-)
  Bilden på Noelle i Saijas armar och den på dig med henne i famnen är absoluta höjdare. Sedan är Freja en kopia av sin pappa om jag får säga så. Dockorna de fick i julklapp vet jag inte om jag gillar – ingen av tjejerna verkade var stormförtjust heller;-)
  Å din nya morgonrock med huva – bingo! Min har ju också huva – ovärderligt!

  PS. Du och jag och alla över 60 är alldeles för gamla för att sova/snarka på en luftmadrass. Å din dotter snarkar också. Nästa gång du sover över hos henne tycker jag att di spelar in hennes snarkningar – hahaha:-) DS.

 7. Svara

  LillaSyster

  28 december 2021

  En alldeles underbar jul du /ni haft. Och en gosig morgonrock, precis vad du behövde. Så fint hon målat på fönster, när jag jobbade på förskola hade vi ett fönster till att just måla på. Fast vi använde oss av vattenfärg och motivet byttes varje vecka alla barn skulle ju få måla. Ha det gott!

 8. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  28 december 2021

  Vilken otroligt mysig jul du har haft! Jag – och min gubbe – skrattade gott när jag läste högt om din sömn. Det är klart att vi som sover dåligt ALDRIG sover. Men Rolle behöver inte spela in mina oljud på nätterna, jag brukar vakna av dom själv….. *fniss*
  GOD FORTSÄTTNING/Susie

 9. Svara

  Anna-Lena

  28 december 2021

  Taskig tös! Fast det var nog grannen hon spelat in.
  Har sovit på en sådan där madrass också. Sover hellre på vanlig madrass, helst dubbla madrasser…eller i soffan. Gillar inte luftens motstånd. Känns konstigt !
  Hoppas kusinerna fortsätter att hålla sams. Hos jämngamla barnbarnskusinerna går det upp och ner. Fast det har i stort blivit bättre med åren.
  Njut av morgonrock och av lugn. Och av din säng. Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  28 december 2021

  Vilket mysigt julfirande och bilderna är ju inte alls suddiga, dom är jättefina!

  Morgonrocken ser otroligt skön ut 🙂

  Ha fortsatt fina mellandagar nu!

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  28 december 2021

  Bilderna är jättefina och visar en fantastiskt fin jul med familjen. Oj, vad mysigt ni verkar ha haft det och vad kul att båda små kusinerna kunde vara med. Min son hade en liknande uppblåsbar madrass men han var så snäll att han lät mig och dottern få de bästa sängplatserna och tog luftmadrassen själv 😀 Första natten jobbade han så han behövde bara sova där en natt och det var nog bra.
  Vilken härlig och skön julklapp du kunde koppla av i när du kom hem 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   29 december 2021

   Sängen är onekligen praktisk att ta fram, har själv en hopfällbar knarrig sak med en tunn madrass till. Man kan knappt andas i den utan att den knarrar och låter. Jag brukar alltid upplåta mig sköna säng till dottern när hon är här, klarar en natt på soffan utan större problem. Din son är ju en gentleman!
   Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 432
 • 574
 • 1 610 342
 • 5 044
 • 65 062
Sök här