Bloggen

Kaoset som följer när..

Av
den
4 maj 2013

,,man sitter vid datorn i godan ro och plötsligt inte kommer vidare till nästa sida…
När det går upp ett ljus så småningom, internet har slutat fungera!
Maken som inte kan komma åt sin lista på dagens kundbesök…
Ett telefonsamtal till Felia bekräftar att fibernätet är ur funktion och väntas vara lagat dagen därpå!

Fiffige maken ringer upp biblioteket med förhoppning om att kunna låna deras dator för att läsa sina mejl…
men icke…trots att de inte har fiber fungerar det inte där heller!
Men, jag har ju en smartphone!
Om han lånar min telefon kan han komma åt internet när han är i Värmland där han ska jobba för dagen?

Vi resonerar och klurar, det verkar som en vettig lösning.
Därmed får jag behålla makens telefon hemma så vi kan ha kontakt.

Senare visade det sig att när han väl kunde komma ut på nätet kunde han bara komma in på min mejl men lyckades inte byta användare…
Till slut fick han dock kontakt med firman och fick adresserna per telefon. Puh!

På eftermiddagen ser jag att makens telefon är stendöd! Lägger den på laddning och konstaterar att den kräver en pin-kod som jag inte kan!
Alltså kan vi inte ha någon telefonkontakt..

Och jag då, vad gör jag här hemma utan dator?
Jo jag:
-läste
-löste korsord
-gick långpromenad med jyckarna
-fållade upp ett par byxor jag köpte i höstas men som varit för tunna att ha i vinter
-plockade fram en kortlek och lade patiens
-hade allmänt tråkigt…

Dessutom visade det sig att teven också var död eftersom den också går på fibernätet!
Det blev en lång och seg kväll kan sägas…

Men, nu är det över för denna gång, istället för att behöva vänta till nästa dag fick vi faktiskt tillbaka nätet vid niotiden på kvällen!

Då kontaktade jag dottern på chatten, bad henne ringa maken och fråga om han var på väg hem, svaret blev: hemma om en kvart!

Det var den struliga torsdagen :mrgreen:
Igår

tobbeosaijaiturkiet

återbördade vi kollohunden Maxi till turturduvorna som landat hemma i kalla Sverige efter en skön solsemester!

Bara tre pälsbollar i bingen imorse, du är redan saknad Maxi!

En heldag i bilen tärde på min redan onda rygg

spa

Skulle verkligen uppskatta en timmes massage nu..

Regnet står som spön i backen, passar utmärkt för en låång bloggrunda för att se vad ni haft för er sedan sist!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  4 maj 2013

  Ja tänk vilken panik det blir utan internet..inte klokt egentligen =)

  Vilket underbart fint kort! Ha en bra dag i ösregnet, här är det bara mulet!!
  /Kram

 2. Svara

  Barbro Z

  4 maj 2013

  Har – p gr a problem med axlar och nacke – beslutat mig för att ha EN datordag i veckan (om inget akut inträffar *s*) och tror mig kunna leva utan datorn.

  Däremot har jag en smartphone jag med och med hjälp av en så når jag ju allt och alla i den utsträckning jag behöver. Dock blir det dåligt med bloggandet.

  Ja, tänk om vi blev utan internet – eller överuvudtaget utan telefonimöjligheter – under en längre period. Skulle vara stressigt tror jag. Åtminstone i början. Sedan skulle posten göra ett uppsving igen p gr a alla brev vi skulle skriva.

  Ha en fin helg i Pörtet

 3. Svara

  Ninni

  4 maj 2013

  Tänk vad tomt det blir när inte internet fungerar! Vad gjorde vi innan internet? Jo, precis det som du gjorde och vi fick en hel massa gjort och roade oss med att läsa och lägga patiens… Verkar inte vara nån bra idé med fibertv för då blir man ju av med all underhållning när nätet lägger ner.
  Vad frustrerande det måste varit då Hasses telefon la av och du inte kunde pinkoden… inte kunde du ju ringa och fråga heller. 😐 Hade det varit livsviktigt hade du kanske kunnat låna grannens telefon eller så.
  Ja inne på min blogg hittar du inget nytt än. Försöker hitta lusten men den sitter långt inne som det verkar. Hoppas få den tillbaka snart.
  Kramen.

 4. Svara

  Synnøve

  4 maj 2013

  När det strular ska det strula rejält! Sånt är inte kul! Vi har gjort oss så sårbara i dagen samhälle. Det borde finnas en backup tycker man.
  Skönt det löste sig i alla fall.

  Här regnar det med. Nått så in i granskogen. Ska med maken på tur i postbilen strax. Hoppas det slutar regna senare. Ska en tur på IKEA.

  Ha en skön lördag nu. Det ska jag.
  Kram från nabokäringa :mrgreen:

 5. Svara

  Kicki

  4 maj 2013

  Det är faktiskt lite ruskigt hur sårbar man har gjort både sig själv och samhället i stort av att vara så internetberoende. 😕
  kramen

 6. Svara

  AprilSus

  4 maj 2013

  Åhh, vilken mardröm! 😉 Inte kul när varken det ena eller det andra fungerar. 👿

  Vilken jätte fin bild på din dotter och snyggingen vid hennes sida. Livet går vidare…

  Kramisar! <3

 7. Svara

  Lena L

  4 maj 2013

  Vilken dag! Min TV (6 år) gick sönder för 2 månader sedan. Det bästa som hänt för att utveckla mitt kunnande om min dator och idag skulle det vara värre att bli utan datorn än vad det är att vara utan TV.
  Bilden, ja den ska jag ta med till min sjukgymnast på måndag och tejpa upp i hans väntrum.
  Kram

 8. Svara

  malin

  4 maj 2013

  Superfint foto på dottern o kärleken!!!

 9. Svara

  Nette Cecilia

  4 maj 2013

  😐 Ja du det hände här en morgon senaste vecka också och just den morgonen behövde jag uppgifter som jag inte fick .Kul bild du hittat i alla fall ,ett gapskratt blev det ,trevlig fortsättning på helgen ,Nette

 10. Svara

  Christina

  4 maj 2013

  Vad fina de är dotra din och pojkvän/man ❓
  För många år sedan gick våran tv sönder(innan internets tid) och vi var utan i 3-4 dagar.Första kvällen fick jag panik 🙄 men andra kvällen så började jag damma av några gamla olästa böcker.Det var på den vägen som jag blev en riktig bokmal.Nu för tiden så får jag panik istället när jag inte har nåt att läsa.TV klarar jag mig bra utan(så länge jag har internet) 🙄
  Vilken tur att det löste sig för din gubbe.
  Ha en bra helg!

 11. Svara

  Gunnel

  4 maj 2013

  Det är egentligen otäckt att vi har blivit så beroende av att vara uppkopplade jämt och ständigt. Jag känner igen frustrationen. Mitt tålamod är inte så stort när datorn strular, så då är jag glad att jag har supporterhjälp på nära håll (dotter). Jag är lite lat …..jag vill bara kunna använda den. Det är ju det som är poängen, tycker jag. Ha en fin helg

 12. Svara

  Ingegerd

  4 maj 2013

  Va snygga de är tillsammans! Roligt att livet blir ljusare för dottern. Krångligt det där med tekniken, och ibland undrar jag om det nog vore skönt med en helt datorfri dag – vecka är ju inte att tänka på. Vår dator är så gammal och seg så jag har inte tålamod att vänta ibland. Så långa resor Hasse har. Trevlig helg!

 13. Svara

  Marketta

  4 maj 2013

  Oj, vilket strul. Vi har också haft problem med fibern ibland, men aldrig så lång stund.

  Kramizzar
  Marketta

 14. Svara

  Ragnvi

  5 maj 2013

  Jag har inget för mig…är allt som oftast uttråkad…med eller utan nät känns det som…
  Meeen…såå glad jag blev av bilden på din dotter o kärestan! Det behövde hon!
  Kramen!
  Ragnvi

 15. Svara

  annette

  5 maj 2013

  Fy sjutton för att vara utan internet, numer när jag bara har mobilt bredband så har jag inte haft ngt strul alls, tror det var ngt fel för ett tag sedan men då kopplade jag helt sonika in mej på någon granne som hade ett oskyddat nät:-))
  Otäckt egentligen att vi är så beroende av internet idag, brukar ibland tänka på det när det händer stora saker typ bränder, här var i princip hela kommunkontoret avstängd från yttervärlden i ett par dygn vid en brand där en massa saker förstördes i deras servar, visade sig senare att det mesta var fel, man hade placerat både ordinarie server och backup plus stora elledningen i samma rum;-)) Smarta “typer” som knegar där!!
  Hoppas solen lyst på Er i helgen!
  Kramelikkram

 16. Svara

  Raija

  5 maj 2013

  Fy, så jobbigt att vara utan internet. Man skaffar sig vanor och när de bryts, så blir det problem. Vi har också fiber, men bara internet och telefonen på det och inte TV:n. Upptäckte att det var toppen förra julen, då vi var utan fibernät i fem dygn. Tänk att inte ens ha TV under julhelgen, för telefon har vi genom mobilerna. Vi kommer aldrig ansluta TV:n till fiber, fast det var av den anledningen vi gick med i detta.

  Fördelen är att man hinner med annat som väntat länge :-).

 17. Svara

  soffie

  5 maj 2013

  fniss vilken bild 🙂 å vad härlig bild på dottern ,ja när datorn strular så blir man lite rastlös men sen tycker jag det är skönt för man får massor av annat gjort då 🙂

 18. Svara

  Mia

  5 maj 2013

  Suckar över teknikens under…som inte alltid är så UNDERbara….!! Härlig bild på två snyggingar! 🙂
  Min tid får jag anpassa efter behov, dvs ibland långa dagar, ibland korta…det är ju fasen att det inte går att göra ett schema, men är man ensam anställd då blir det så 🙁
  Blir nog heltidspensionär nästa år, känns det som! I sommar vete 17 hur det blir…chefen har dubbelbokat en hel del och hur det ska funka med mig som halvtidare…tja, vet inte! Ibland tänker han inte, för han har inte sökt nån personal..
  Man kan få ont i magen för mindre!
  Kram fina du!

 19. Svara

  Doris

  19 maj 2013

  Ja, man får ju alltför mycken tid över när internätet strejkar, känner igen det 😉 .
  Fin bild på turturduvorna !

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 338
 • 552
 • 1 609 686
 • 5 042
 • 65 049
Sök här