Bloggen

Klanen Karlsson

Av
den
26 april 2011

Numera är det är inte ofta som pappa Karlsson träffar alla sina tre barn med respektive samtidigt, men nu blev det verklighet då vi satte oss i bilen och körde upp till Umeå där två av barnen för tillfället bor.

Klanen Karlsson ska växa!
I november väntas Teresias och Mathias bebis titta ut, vilken glad överraskning!

Tillsvidare håller vi till godo med Melissa-trollet, för dagen pyntad med sin stora idol, Pippi Långstrump!

Finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Ume-älven rinner utanför fönstret, inte fy skam till utsikt!

Å så tar vi en svängom efter maten..

Påskvädret var ljuvligt även uppe i Umeå och folk lapade sol som aldrig förr

Här på fiket gick det så snabbt undan att inte kameran hann med innan chokladbollen redan var uppäten…bara Hasse och jag som var tråkmånsar och ville ha en slät kopp hederligt bryggkaffe, basta! Haha!

Jag längtade till havet så det blev en biltur ner till kusten. Isen har släppt på sina ställen men tror ni inte att pimplarna satt på rad ute på den svarta isen, att dom bara törs!

Plötsligt huxflux tog helgen slut och det var dags för farfar att ta ett hjärtknipande farväl av barnbarnet för denna gång…

Höga Kusten-bron var det enda positiva med hemresan, det var tät trafik på E-4 och långa stillastående köer efter en krock vid Söderhamn.

Tack Leyla, Fredrik, Melissa, Veronica, Micke, Teresia och Mathias för god mat och trevlig samvaro!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  26 april 2011

  Åh vilken bra helg det blev ändå!!!! Jag tycker ni ska åka upp igen till sommaren, så vi kan träffas! 😉
  Kram på er!

 2. Svara

  åsa

  26 april 2011

  Så roligt att ni kom iväg trots allt!
  Det är fint i Umeå, där har byrackan pinkat på de flesta björkarna då vi var där med maken en vecka på jobb och bodde på ett hotell precis vid älven.
  Vilken stor liten tjej hon blivit Melissa och så söt!
  Skönt att ni också hade fint väder, här var det rena rama sommaren under påsken..
  Ha dé!/Kram

 3. Svara

  Barbro Z

  26 april 2011

  Så trevligt ni verkar ha det. Och en så finstämd bild på charmtrollet och farfar. Det är bara att lägga in i minnesbanken och se fram emot nästa möte 😆

 4. Svara

  TT

  26 april 2011

  Vilken underbar påsk ni haft, det var ni verkligen värda!!
  Jag älskar ju norr som den halvlapp man är, haha, och vi brukar ju ofta natta över i Umeå när vi åker upp till hemstället i finska Lappland eller ner hemåt, underbar stad!

 5. Svara

  Gun

  27 april 2011

  Härliga bilder av gemenskap. Va lik din man den dottern va, med bebiströjan! Det är roligt att se då generna fortplantar sig….

 6. Svara

  Karin

  27 april 2011

  Hej , nu är jag här!
  Jättehärlig blogg ! Vackra bilder och härliga småttingar och små hundvalpar och så mycket mera:D, Tur att Uffe hittade hit!

 7. Svara

  annette

  27 april 2011

  Så skönt att Ni kom iväg och att resan med bilen gick bra, tråkigt med köer, här på E4:an stod visst trafiken still på annadagen, vägarbete och trasigt på en bro, någon hade visst haft och göra två timmar mellan Linköping-Norrköping 4,5 mil!!
  Högakustenbron är väldigt vacker, och är det så där tomt törs jag köra över.
  Har lite brofobi, men inte som andra att dom får panik och inte törs köra, jag kör över alla broar så fort jag kan istället;)
  Ni ser ut att ha haft det mysigt i den vackra staden, lite kul att se att snön verkar vara borta även om isen ligger, pimpelfiskare är ett särskilt släkte. Här får ofta räddningstjänsten rädda dom sista på Bråviken, hänt ett flertal år att några flutit iväg på ett isflak;)
  Så fin bild på Hasse och Melissa!!
  Ha det så gott nu och ta det lite lugnt efter den långa bilresan!

  Kramar!

  annette

 8. Svara

  Malin

  27 april 2011

  Jag förstod att solen hade lyst på Er i Umeå. Roligt att se dina bilder därifrån, jag gillar Umeå. Trevligt verkar ni oxå haft tillsammans m fam Karlsson.

  Jag tycker oxå det är läskigt m vårisar. I stugan hade isen släppt från strandkanten. Men mor o far hade lagt över bryggan över det öppna vattnet och vid bryggan stod sparken redo för vattenhämtning längre ut. Och mamma hon tog sitt premiärdopp på påskafton.. Stolligt tycker jag.

  Kram Paula (inlägg kommer inom kort fr Kåbdalis)

 9. Svara

  Punatukka

  27 april 2011

  Vilken härlig påsk ni haft och så fint väder ni också fick,mmmm! Har som alltid njutit av dina bilder både här och de tidigare bloggarna….Men duuu,jag saknade dig på blåkulla,tssss!
  Ha det gott alla solstrålar,kram från varma södern 🙂

 10. Svara

  Turkulainen

  27 april 2011

  Tack för trevlig berättelse och fina bilder. Vilken utsikt från fönstret i Umeå! Och oj vilken vacker orkidésamling på fönsterbrädan.
  Din blogg fick mig att tänka på en romanserie som utspelas i Umeå och som jag läste för länge länge sen. Jag skulle gärna läsa den på nytt, tänkte jag. Men vad heter författaren? Inte Sara Lidman, som ju också skrivit om Umeå, utan nåt annat, hm. Inspirerad av din blogg började jag alltså googla lite hit och dit och minsann, jag hittade författaren! Lars Widding heter han, och han berättade om borgarnas liv i Umeå från 1920-talet till 1940-talet. Har du läst serien? Rätt många böcker. Minns att jag tyckte om den, ska försöka hitta den på nåt av våra bibliotek.
  Tack för tipset, så att säga!

 11. Svara

  Kersti

  27 april 2011

  Det blev verkligen en trevlig resa av bilderna att döma. Bilen höll också både dit och hem. Vad kan man mer begära :). Som du sett har jag ägnat mig åt vedklyvning. Tänk att kroppen höll. Träningsvärk blev det visserligen men det var det värt.

 12. Svara

  catja

  28 april 2011

  Såg inga pimplare på bilden. Har de trillat i?

 13. Svara

  Doris

  28 april 2011

  Låter som om ni hade en jättefin helg !
  Så STOR lilla Melissa blivit och tänk att det ska komma en liten till, grattis !
  Sköt om dig !
  Kram

 14. Svara

  Paulas Blogg

  28 april 2011

  Ni verkar ha hat en fin helg!
  Ha en eb dag!

  Kramar

 15. Svara

  Kicki I skogen

  28 april 2011

  MYSIGT ni haft de över påsken.
  Kram kram Kicki

 16. Svara

  Anki N

  28 april 2011

  Who Ni kom iväg!! Så kul. Visst är de härligt med dessa familjesammankomster, man spinner nästan som en katt!! Vilka fina bilder o den gravida tjejen hade fin tröja. Högakustenbron – urk..de vet i tusan om jag skulle våga mig ut på den, de ser svajigt ut, men jag förstår ju att de inte är det. Snygg var den, en redig skönhet.

  Ja de e mysigt när de kommer små nya varelser i familjen. Vi väntar ju då som sagt nu i maj. Faktiskt beräknat dagen innan pappa Tobias 26 årsdag. (19 maj) så han hoppas hon (ja de tror jag de är) föds på hans födelsedag. Oh ni får vänta till hösten, men väntar man på något gott…oh jag tycker de här graviditerna går i turbofart. Man hinner knappt få reda på att de är på gång förren de föds.

  Varför rider Anki när hon kan? ja så frågade du. Jag har lärt mig rida själv Paula o bara tagit några privatlektioner med Pärla och då lärt mig westen. Nu kände jag att de vore kul att kunna vanlig hederlig engelsk ridning i vanlig sade o med bett på hästen. Bara att få in ett bett i mun på en häst var en prövning. Pärla är bett fri och så var Torsten med o några andra hästar har jag inte ridigt. Dessutom är de nyttigt att rida andra hästar än sin egna. Så därför träffar jag nu mera Arne!! och rider honom med instruktör, eventuellt hoppas jag in i en grupp senare. De e jättekul o lärorikt.

  Kramiz Anki

 17. Svara

  Inger och Lasse

  28 april 2011

  Hej och Glad Påsk i efterhand. Viss är det vackert vid Höga Kusten-bron det är mina hemtrakter varje gång jag är hemma måste jag dagligen åka över bron……..om jag ska ärlig tyckte jag det var mysigare att åka färjan över. Men allt har sin tjusning. Gamla Sandö-bron är vackrare. Hälsar Dig välkommen hem igen och en god fortsättning. Kram Inger

 18. Svara

  Astrid

  28 april 2011

  Jag undra rom vi va ri Umeå samma dag . Vi var på Långfredag

 19. Svara

  Ninni

  7 maj 2011

  Vilken härlig helg ni verkar ha haft. 🙂
  Höga kusten bron är fantastiskt bra som fotomotiv när det är klart väder.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 427
 • 574
 • 1 610 337
 • 5 044
 • 65 061
Sök här