Bloggen

Klippt var det här!

Av
den
20 december 2015

1-selfiejulen2015a

Titta, en selfie minsann, nu igen!
Men jag måste ju visa upp att jag både har nya glasögon och ny kortare frisyr!

I fredags åkte vi in för att hämta våra efterlängtade glasögon..

1-P1000338

Xet testar synen med nya brillorna på, det blev tummen upp för både honom och mig, var det så världen såg ut, vi såg ganska chockade ut bägge två!

Medan Hasse rände runt och fixade klappar till barnbarnen så valde jag att kolla om jag kunde bli klippt sådär lite ex tempore, utan tidsbokning.
Och si, jag hade tur, frissan i Gallerian tog emot mig direkt..
Inte blev jag särskilt nöjd, men det växer ut…

1-P1000334

Visst är det tungt att inte träffa familjen i jul, men titta vilken överraskning som låg i min brevlåda!
Dottern sa att hon tänkte på mig direkt då hon såg hänget, vad menar hon då? Liknar jag ett gammalt knotigt träd eller 😀
Men det spelar ingen roll hur hon associerar, det är underbart vackert och tanken ännu vackrare, tack kära dotter!

1-P1000333

Idag är det tv som gäller, jobbade på loppis igår och missade sändningarna, därför tar jag igen det idag!
Hoppar mellan stolen vid datorn och fåtöljen framför teven, men flocken hänger inte med. Astrid ligger och sover på söta örat i Blinkas korg, Torsten ser nyvaken ut och Blinka har som vanligt knöat in sig mellan stolen och väggen…. :mrgreen:

Ha en fin fjärde advent du som tittar in, jag tror minsann det lagas kålrotslåda i alla stugor idag, för besökarna på min sida kan redan räknas i hundratal!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  20 december 2015

  Snyggt Paula, både glasen och håret och jag kan meddela dig att din frisyr är betydligt längre än min 😉 Jag var i torsdags och klippte mig och det är första gången jag låter mig klippas med maskin!!
  Blinka, lilla Blinka…hon ligger precis som Asta, nedanför stolen…man måste ju ha koll :love: :love:

 2. Svara

  Eva-Lena

  20 december 2015

  Du blev jättesnygg! Frisyren ser väldigt bra ut, och brillorna med. Din byfrisör är han inte kvar längre? Jättefint smycke tycker jag, visst är det jade? Jag älskar den stenen, och färgen. Vi har varit på en väldigt annorlunda upplevelse. Vi fick en väganvisning, och sedan visste vi inget mer egentligen, mer än att det skulle bli julbord. Allt utspelade sig i norra Uppland 3-4 mil norr om Uppsala i mina barndomstrakter. Vi fick åka häst och vagn, och vilka hästar sen; fyra rejäla ardenner körde varsin vagn med ca 15 pers på varje. Väl framme vid vägs ände låg Tomtens stuga grå och vackert pinad av tidens tand. Vi välkomnades med brasor och varm glögg och bjöds på väldigt god mat och lekar för barnen. Mycket annorlunda “julbord”, och ett av de bästa jag varit på om man ser till helheten.

 3. Svara

  "LillaSyster"

  20 december 2015

  Finsk kålrotslåda, det har jag bara gjort en gång- men det var gott!
  Underbart att ha flocken samlad så här till jul.
  Jag tror nog att dottern tänker dig som livets träd, stark, står stadigt på jorden, ger näring och kärlek. Fint var smycket i alla fall.
  Varför är du inte nöjd med klippningen??? Du ser ju jättefin ut och glasögonen passar dig så bra! =) Ja nu får du snart hoppa in framför Tv igen idag är det ju final i Allt för Sverige! Kram till dig och ha det extra gott i soffan

 4. Svara

  Kersti

  21 december 2015

  Snyggt både brillorna och frisyren. men jag tror jag tycker bättre om den taggiga varianten av frisyr du har på Välkommenbilden.
  Här har det storstädats i köket. Oj vad vi har jobbat men nu är det fint så fin t i skåpen att det riktigt blänker. Någon gång vart femte år eller så inträffar detta. Vi passade också på att rensa ut en massa saker vi inte använder. En del gick till yngsta dotterns flyttahemifrånlåda. Resten får gå till loppis vid tillfälle.
  Kram

 5. Svara

  Menageriet

  21 december 2015

  Det blev ju snyggt! :thumbsup:
  Vilket fint “hänge” Du fick! Roligt med överraskningar! 😀
  Märkligt det där att djuren håller till där man för tillfället är? Inte alltid så här, men är jag uppe och rör mig, så är Klicker efter mig hela tiden. Det är lite irriterande när han blockerar vägen tillbaka! 😉
  Kudden skall Dotra få och jag hoppas att hon gillar den? Hon har ju inga djur längre. Hos mig skulle den nog hamna på golvet i ivern att Klicker skulle bädda i soffan? :mrgreen:
  Förstår att Du känner Dig behövd och gör nytta, för det gör Du ju också? Tänk om inte alla frivilliga ställde upp för flyktingarna? Kaos!
  Men som Du sa om resor? Kan inte Mohammed komma till berget, så får berget komma till Mohammed!
  Hos mig har helgen varit lugn, som vanligt och jag hoppas att Du haft det lugnt också, förutom vid tv:n då?
  Ha det så gott och kramar till Er alla! 🙂 <3<3<3

 6. Svara

  Kicki

  21 december 2015

  Jag är så glad för din skull att du fått nåt meningsfullt att hålla på med. Flyktingarna kan skatta sig lyckliga att det finns såna som du.
  Jag gillar frisyren du har på bilden i högra spalten bättre. Kort, enkel och lite busig.
  Kramen/Kicki

 7. Svara

  Annika

  21 december 2015

  Sååå snygg du är i dina nya glasögon och den fina frisyren. Det var ett fin smycke du fick av din dotter. Nu önskar jag dig en riktigt GOD JUL.
  Ha det gott fina bloggvännen.

 8. Svara

  TT

  21 december 2015

  Jag tycker både håret och brillorna blev snyggt! Och hänget sen!! Så vackert!!
  Hoppas du får en skaplig jul i alla fall trots avsaknad av familjen! KRAAM!

 9. Svara

  Ninni

  22 december 2015

  Ny frisyr och nya glasögon… snyggt! Och ett nytt smycke till det. 🙂
  Klippt mig har jag också men jag är fasen så avis på glasögonen.
  Du lär få vänta ett tag på en blogg från mig, om jag inte donar inför julen så är jag utslagen och orkar ingenting – det finns bara två lägen nu.
  Kramen.

 10. Svara

  Hillevi

  22 december 2015

  Skönt att vara nyklippt, kan jag tro och fint blev det också. Själv knipsar jag bara av en bit då och då med kökssaxen…
  Ännu bättre är det att det glasögononen levererar, det är trevligt med utsikt!
  Vackert smycke! Vackra djur också och vg Kaspar så fick han “bakkärrestrul” tidigt i somras och kunde knappt resa sig. Jag trodde att det var dags att säga adjö men “Dr Herriot” tyckte att vi skulle prova smärtstillande och antiinflammatorisk medicin och, si – än hänger han med och bra mår han också. :thumbsup:

 11. Svara

  Kiki freese

  22 december 2015

  Jag tycker dotterns gåva är hur fin som helst. Förstår att du blev glad. Du har ju en stor familj där hemma med alla mysiga husdjur.
  Ha en god jul
  ?? kiki

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 83
 • 432
 • 1 717 858
 • 4 908
 • 63 164
Sök här