Bloggen

Klirrat och klart!

Av
den
2 februari 2015

finskhumor

Nu får man ta fram den finska humorn, för nu är jag SVENSK!

0202b

Väldigt odramatiskt blev det, ett brev med ett fint emblem, och så var det klart! Bara att ta sig till polisen och ansöka om pass, skaffa stålar och flyga och fara! 😀

finskalaget

Funderar dock på att beställa denna hoodie, så jag inte helt tappar bort min identitet och urfinska själ! 😉

0202a

I övrigt är jag rätt isolerad från omvärlden nu, snön har lagt sig som ett tjockt ljudisolerande täcke över omgivningen. Lugnt stilla och skönt..
Ryggen är aningens bättre, peppar peppar, och jag har fått vila idag då Xet tog hand om Blinka.
Men, jag ska kontakta min doktor för ett snack och undersökning!
Tack snälla för all omtanke ni visar!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Titti Melender

  2 februari 2015

  Jag funderar starkt på att köpa tröjan!
  Skönt att du är bättre, och bra att du kollar upp i alla fall. Jag har haft njursten, då var jag gravid och fick ligga inne två vändor och försöka dricka två liter om dagen och till slut plingade en lite sten ut i bäckenet… nu kan jag ha lite känningar men det blir aldrig anfall.
  Kram från snöiga Sura.

 2. Svara

  Mia

  2 februari 2015

  Din vackra finska själ förlorar du aldrig, hur svensk du än blir 😉 Men välkommen i gänget :thumbsup:
  Bra också att du kollar upp dig, kram fina Paula :love: :love:

 3. Svara

  Eva-Lena

  2 februari 2015

  Välkommen till Sverige kära “Finnkäring”! Tänk så smidigt saker är ibland, och tur är väl det! Och du SJÄLVKLART ska du köpa Hoodien, så cool!

  Så skönt att du är piggare, KRAM!

 4. Svara

  Mia

  2 februari 2015

  Får hoppas att det svenska medborgarskapet inte ska tynga alltför mycket! Din själ, ja, den hoppas jag du aldrig tappar bort… 🙂

 5. Svara

  Anki

  3 februari 2015

  Grattis till medborgarskapet då… 🙂 Klart du ska köpa hoodien – jättehäftig!
  Hoppas du mår bättre och inte haft återfall av smärtan i ryggen…
  Kram

 6. Svara

  Malin

  3 februari 2015

  HIPP HIPP HURRA o GRATTIS till det Svenska medlemsskapet!

  Inte för att det är ngt fel att vara finne 😉

  Hoppas att du får ordning på ryggsmärtorna snart.

  Många kramar

 7. Svara

  Herr Nilssons Fru

  3 februari 2015

  Skönt du är bättre!!! helt underbart gott att läsa.

  Oj – trodde du varit medborgare länge, länge :coffee: Grattis hur som.
  Blir de några förändringar, kan man ju tänka..hihi. Mer än papperet då.
  Funderade på hur min brossa är, han har ju bott i Norge i 30 år.

  Går de bussar o så till ditt, eller bor du som vi – “dit ingen service alls hittar”

  Kramiz

 8. Svara

  "LillaSyster"

  3 februari 2015

  :party: Grattis! :thumbsup:
  Hoppas att det går bra hos doktorn, om jag vore du skulle jag be dem göra ett diskbråckstest, för att utesluta att det är dina diskar som krånglar. ( Det är två lätta test, du ligger på rygg på en brits och doktorn kommer att lyfta dina ben, ev får då även lyfta på huvudet samtidigt. Det andra är att du tar ett djupt andetag samtidigt som doktorn sätter sin hand i din mage och du ska hålla andan och sedan pressa upp doktorns hand.) Jag utför dessa tester ibland på kunder som inte blir av med sina ländryggsproblem och jag har bara under mina 9 år skickat vidare en för röntgen och op. Så det bådar gott för dig. Och idag kan man i regel träna bort diskbråck. Kram

 9. Svara

  Raija

  3 februari 2015

  Grattis till att bli svensk. Tröjan måste du nog köpa 😉 . Finsk kommer du nog alltid vara ändå i själen. Jag blev svensk när jag var 19 år och är född i Sverige, så jag känner mig mer svensk även om jag har ett finskt temperament 👿 .

  Skönt att ryggen är bättre nu och hoppas det fortsätter gå åt rätt håll. Du får ta det försiktigt på promenaderna i snön. Här håller jag mig mest inne nu, för vi har haft snöoväder i tre dygn och fått en hel del snö.

 10. Svara

  Gun

  3 februari 2015

  Den här säsongens första flingor har fallir här i södern, pudrar marken bara, men säkert som amen i kyrkan talar dom snart om att snöröjningsbudgeten är slut.
  Fräck tröja, finnar i pannan, var hittar du allt?

 11. Svara

  Marketta

  3 februari 2015

  Va, blev du svensk så fort. Jag har varit svensk medborgare sen 70-talet, och är fortfarande finsk 😉 . Jag beställde en kortärmad i höstas där det står “You can take the girls out from Finland, but you can´t take Finland out of the girl” 😀

 12. Svara

  Mias Mix

  3 februari 2015

  Den där första bilden såg jag på facebbok, riktigt rolig 🙂
  Men ryggen låter inget kul alls. Vila ordentligt och kontakta läkaren om det inte blir bättre. Krya på dig!

 13. Svara

  Marja

  3 februari 2015

  Grattis till det svenska medborgarskapet! Tror ändå inte att du någonsin tappar bort din finska själ. 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 302
 • 354
 • 1 626 687
 • 5 070
 • 65 365
Sök här