Tisdagstema: snö

Tema: snö

Drog på munnen då jag såg temat, den som vill se snö kan bara scrolla ner här i min blogg så finns det snö så det räcker och blir över!
Jag tillhör fåtalet som älskar vinter och snö, det gör förstås också de som driver ortens skidbackar där snömängden nu är hela 90 cm och det finns över 100 km längdspår!
Passar förstås på att göra lite reklam för Säfsen före fjällen, välkomna hit!

0203a

Dagens snömängd på utemöbeln

0130a

Lite men inte så stor skillnad mot för fyra dagar sedan

0203b

Det bästa med snö här på landet är dels att den inte blir skitig och grå som i stan, dels så lyser den upp när gatubelysning saknas.
Här är jag ute med hunden klockan 16.40 idag, man märker tydligt skillnad mot bara för ett par veckor sedan då det var alldeles mörkt redan vid fyra.

Nu ska jag kika in hos er andra för att få ett grepp om hur snöläget är runtom i vårt avlånga land.

sno

0

21 Comments:

 1. å perfekt tema :) Och jag skrattade högt vid sista bilden!!
  Kramsnö på dig! :love: :love:

 2. Du verkar i alla fall ha så det räcker till vilken vinterfantast som helst! :wink:

 3. Ja, håller det i sig kanske man skulle ta och spåra här nere på åkern i slutet på veckan.
  Kul att din granne tog sig ut idag på en liten motionsskottning :thumbsup: för med din rygg är det inte att rekommendera snöskottning! Han blir säkert bara glad om du pratar ett par ord med honom då och då!
  Kram kram

 4. Klockren Berglin. Jag måste hålla med dig. Snön är vitare på landet. Speciellt där ingen använder salt. Det är knappt man ser din trädgårdsmöbel då kan man säga att det är snö.

 5. Ja, det verkar ha kommit rejält hos dig! Här är snön kanske kvar någon dag till men sedan övergår den i grå, skitig slask. Hur kul är det???!

 6. Så mycket snö! Och så vackert med allt det vita! Fina bilder! :thumbsup:

 7. Skrattade gott åt dina finnar i pannan….
  Jasså du har blivit svensk, det har vi varit i många år.
  Skrev oss till svenska medborgare innan sonen blev i militär-åldern,
  eftersom han inte ville till Finland i tjänst.
  Och han är ju född i Sverige så det var förståeligt.

  Idag får man väl ha två merborgarskap ???

  Ska du ut å åka med nytt pass ??
  Hoppas nu att ryggen din har blivit bättre, roligare kan man ju ha,
  säger en annan finnkäring som är rygg op. två gånger

  Tjingelingen från Rantamor.

 8. Sneen lyser opp og er vakker (men kald mot knokler som knirker )-Nydelig bilder og det er på denne måten jeg liker sne best. På bilder .)
  Ha en nydelig kveld :)

 9. Det som göms i snö…

 10. Jag befinner mig just nu mitt mellan Östersund och Åre. Här finns det inte mer än ca 50 cm. Men det räcker till det också.
  /P

 11. Tack för kommentaren och så roligt att Du hittade till min sida! :thumbsup:
  Visst är det härligt med ren, fluffig snö, istället för skitig och slaskig. Hos mig har det väl kommit ca 5 cm. :-D
  Jag gillar också snö, men inte den förbaskade halkan! Här i området plogar när det har kommit 1 cm ungefär. Vet inte hur många gånger dom har plogat sen det började snöa, men jag tror han har betalt per gång? :wink:
  Det var ju ett passande tema idag?
  Ha det så gott i Ditt snörike och kram! :)

 12. Jag vet att du älskar snö… men nu räcker det väl t.o.m. för dig :) Visst lyser den upp så här på landsbygden, men… fy sjutton så trött jag är på detta eviga snöande! Instämmer helt med Berglin!
  Kram

 13. Hahaha… gillar den tecknade gubben och håller med honom. Har varit ute och skottat en halvtimme nu på morgonen så jag känner lite som honom nu. Men nog är jag ändå glad över att vi har vit snö och inte grått slask som i storstäderna!

 14. Hahaha, ja än så länge klagar jag inte som personen i serien, men jag behöver inte skotta heller. Njuter som bara den, det är ju så vackert ute och på dina bilder :-P

 15. Det kan bli för mycket av det goda också, svårt att gå i
  skogen när det är en meter snö.
  Men ljust och fint blir det ju.
  Fina bilder, ha det bra :-D

 16. Jag är ju också en snöälskare! Och här vi fått rätt så mycket av den varan vi också. Det är ju rätt så kallt så snön är ju lätt att skotta. Fast vägarna tar en traktor. Men jag gillar att skotta om det är måttligt. Tänk att jag orkar nu vilket jag inte gjorde för ganska prick ett år sen. då låg jag ju inne flera gånger både i januari o februari. Men sen har jag varit pigg. Tack vare medicinen som jag har. HÄRLIGT!
  Men stackars dej o ryggen! Besvärligt är det förstår jag så väl. Har en gubbe som brukar ha ryggbesvär så jag vet hur det är. Hoppas att du kan bli hjälpt nån gång!
  Kram på dej!

 17. Hehe… jag kan få för mycket av snö – men egentligen är det snöblask jag blir mest trött på. Kommer det snö och blir liggande med några minusgrader är det vackert, skiner solen dessutom är det urläckert. Men jag är ingen större vinterdiggare trots det…

  Jag gillar den gröna årstiden bäst!

 18. Härligt att vi får njuta av snön även här i Stockholmstrakten ett tag :)

 19. :thumbsup: Visst är det vitt occh vackert nu och ljust på morgon och kväll ,nu springer väl tiden iväg så snat blommar krokusen .kram Nette

 20. Haha,du skrattar säkert ihjäl dig när du ser mina snöbilder inne på min blogg :-D
  Jag håller med att fördelen med snö är att det lyser upp.Det är jag speciell tacksam för när jag ska köra i mörkret.Boktips undrade du om.Eftersom jag älskar deckare av alla slag så vet jag inte om jag har något att tillföra.Jag har ju förstått att det inte är din favoritgren.Men just nu så läser jag Jonas Moström och han skriver bra deckare.Men de ska läsas i ordning för annars blir man nog förvirrad.

Kommentera