Bloggen

Kollohunden i pörtet

Av
den
30 december 2012

Härom morgonen vaknade jag i panik.
Jag var förlamad, kunde inte röra benen!
Försöker förtvivlat samla kraft att lyfta på ena benet, sedan det andra, inget händer!
Slår upp mina stålgrå och drar en lättnadens suck!
Tredje natten hos oss har Aston samlat mod till sig och klättrat upp i sängen, lagt sig tillrätta på mina underben och sov på söta örat!

Behållningen dessa lediga dagar har just varit att se hur flocken här hemma undergår förändringar så gott som dagligen och Aston tar för sig mer och mer.

Mina egna tre pälsklingar bryr sig inte ett skvatt om att en stor vit hund invaderat pörtet utan tar sina vanliga platser i soffan.

Astrid är den som ännu inte fattat att det sämsta hon kan göra är att kuta iväg, då väcker hon Astons jaktinstinkt!
Men att närma sig lite fint från var sitt håll går utmärkt, och Astrids tass är ingen örfil utan snarare en klapp på nosen 😉

Torsten däremot, han går och stryker sig mot Aston för att sedan kasta sig omkull på mattan och rulla runt, helt utan respekt för den flera gånger större jycken.

Astons husse och matte är ju som jag tidigare nämnde i Thailand och softar

På Facebook upplystes vi snart om att de unga tu förlovat sig, och det var väl på tiden, har inte full koll men tror de varit tillsammans i åtta år. Än en gång grattis säger vi!

I övrigt går tiden åt till Tour de Ski där finska damerna idag gladde mig oerhört genom fina placeringar.
Ute är det rena skitvädret, det regnar och blåser och vintern blaskar bort.
Jag får vara glad över att maken är ledig och kan ta ut jyckarna för nu är sparken oanvändbar och det är slirigt och halt på vägarna.
Nä hörni nu börjar strax herrloppet, vi hörs snart igen!

Lika som bär? 😆

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  30 december 2012

  Oj, finn fem fel på sista bilden! 🙂 Djur är absolut underbara och det stör mig att jag inte fick ta med mig min Siri hit…men hon är ju utekatt, så det hade väl inte funkat ändå… Torsten är ju för mysig, det är nåt speciellt med röda katter, jag vet inte va det är, men… 😛
  Ha en fin resterande söndag och jag gläds med dig å finskornas framgångar!

 2. Svara

  Nette Cecilia

  30 december 2012

  😉 Katter o hundar tillsammans utgör dom trevliga prickar ,precis som vi människor har dom sina egenheter .Kul med förlovning nu för tiden kommer ju nyheterna genast .Slaskigt har det blivit här + 2 grader så nu blir det halt ,kramen ,Nette

 3. Svara

  Astrid

  30 december 2012

  Gud så fina foton på dina pälsklingar .Dotterns hund och vår har verkligen funnit varandra och som dom busar numera. Dom var ensamhundar båda när vi började ha Sofie och väldigt försiktiga men inte nu. Ja rökt är gott och jag kom på att jag även åt rökt älghjärta igår som maken gjort . Jag känner mig verkligne upphängd och nersläppt idag

 4. Svara

  annette

  30 december 2012

  Jag som mest hört talas om hundar och aktter som inte alls går ihop tror ju att det är ngt alldeles extra med djuren djuren hemma i Ditt pörte, är ju fantastiskt att det kan komma in en ny hund och allt bara går sådär toppenbra, Torsten är ju för söt där han ligger och nästan kramar sig själv med armarna i kors.
  Vintern är på väg bort här med, går knappast att gå ut alls, och det skall väl inte jag heller göra så mycket nu, så jag skall väl inte gnälla, men idag har jag varit ute ca 30 min, underbart att känna lite luft i ansiktet!
  Siata bilden är ju kuuul, såg först inte katten;)

  Gott Slut!

  Kramen

 5. Svara

  Barbro Z

  30 december 2012

  Gott att Aston tuffar till sig och tar för sig lite av sängvärmen 😉 och skönt att han inte tycker att Torsten är en munsbit när han åmar sig.

  Hos Amanda pågår ett litet ställningskrig då Jerry upptäckt att A inte vågar passera honom när han ligger i en dörröppning. När Anne befinner sig i ett rum passar Jerry på att blockera vägen för Amanda, som förtvivlat ropar på hjälp för att kunna komma in till Anne. Tokiga fyrbeningar. Och roliga 😉

  Gott slut på det gamla och ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla i Pörtet!

  Kram Barbro

 6. Svara

  Kicki

  30 december 2012

  Kul bild, den sista.
  Skönt att Aston fungerar i flocken, annars hade det blivit jobbigt att samsas i en liten lägenhet.
  Visst är det urtrist att snön smälter bort. Lagom är bäst.
  Kramen

 7. Svara

  soffie

  30 december 2012

  vilka underbara bilder du visar på de små vännerna:) men usch vilken panik med dina ben .. nu önskar jag dej ett gott nytt år så ses vi 2013 på bloggen:)

 8. Svara

  Malin

  30 december 2012

  Vad bra att de fungerar så bra ihop alla lurviga pälsklingar!

  Önskar dig, gubben och alla pälsklingar i Pörtet ett GOTT SLUT och ett GOTT NYTT 2013!

  Kram ?

 9. Svara

  AprilSus

  30 december 2012

  Vad bra att det fungerar så bra med dina pälsklingar och den något större 4fotingen. Tror att det är katter var än jag tittar i kväll!? Jag har nämligen haft en viss liten Mathilda som har tjatat om att skaffa katt hela kvällen. Hon har kommit och visat den ena annonsen efter den andra. Frågan är hur länge jag orkar stå emot min kattälskande dotter? Jag har inget emot katter, var har alltid haft katt tidigare, men Julia har haft lite känningar med kli i ögonen och näsan när vi varit kattvakt tidigare. Dessutom blir man mer låst med en katt och eftersom vi åker till sthlm ibland, så kan det ställa till problem. Vi har ju inte så stor bekantskapskrets här i Småland och varken Elmer eller mina föräldrar vill/kan vara kattvakt om det skulle behövas. För Nalas del skulle det säker vara jätte kul med en liten kattkompis. 😉

  Ha det gott, vännen! Passar på att önska dig och guben din, en trevlig nyårsafton och ett riktigt gott nytt år.
  Kramisar! <3

 10. Svara

  Tess- en helt (o)vanlig morsa/tjej med väldigt speciella barn

  30 december 2012

  Vad du skrämdes med de första raderna!! Kan känna igen mig i att vara fastlåst på morgonen dock, fast av ungar som ligger på mig =p

 11. Svara

  Marketta

  31 december 2012

  Men vilken tur att den förlamningen var lätt avklarad 😆 . Det är ju bra att dina andra pälsklingar är så små, för annars hade det nog blivit trångt i pörtet.

  Gott Nytt År till er!

  Kramizzaar
  Marketta

 12. Svara

  TT

  31 december 2012

  Underbara bilder! Det ju just det som är en stor tjusning med djur… att kolla in deras beteende! Torsten ser ju så underbart god ut där han ligger och kurar ihop sej!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 336
 • 354
 • 1 626 721
 • 5 070
 • 65 377
Sök här