Bloggen

Spöregn avslutar året

Av
den
31 december 2012

Med stor bävan steg jag på darriga ben på vågen härom dagen

Med tanke på att jag tillhör dem som går upp i vikt bara av att titta på maten :mrgreen: så var jag orolig över att julmaten satt sina spår även om vi inte på något sätt frossat.

Till min stora glädje hade jag inte gått upp ett enda hekto!

Alltså behöver jag inte avge något bantningslöfte i nyår, fast i ärlighetens namn har jag aldrig gett några nyårslöften över huvudtaget, varför lägga en sådan press på sig?

Jyckarna ska få god nyårsmiddag, jag har kokat två kilo kyckling, mathavre, pasta och morötte. Aston uppskattar verkligen min kokkonst, han står klistrad vid min sida i köket…ifall någon smula skulle ramla ner!

Igår provade jag en ny produkt, wasabismakande tångkaviar, så vacker den var, men ack så stark!
Vanlig tångkaviar köper jag ofta, maken gillade den inte alls utan påstod att den smakade unket, men wasabin var så stark att den i mitt tycke förstörde kaviaren helt. Den passar nog bättre som medel mot nästäppa, ett bra tips till min dotter Saija som lider av Nezeril-syndrom, jag kan lova att alla spjäll öppnas av bara en tesked!

Eftersom mat verkar vara dagens bloggtema så kan jag berätta att vår meny denna nyårsafton består av en filodegspaj med rökt hästfilé (typ hamburgerkött), en sallad och ett gäng kräftor!
Ingen av oss är förtjust i hummer, men några kräftklor går alltid ner, och varför göra som alla andra?
Vi har inhandlat var sin smarrig biff också men insåg att det nog blir för mycket så vi spar den till nyårsdagen, mat ska man ju ha vareviga dag!

Nu återstår för mig bara det man gör denna årets sista dag som i år ser ut att regna bort, nämligen

Klockan är tre och inte en enda knall har ännu hörts här, hundarna har fått springa på ett blött skoterspår och själv fick jag ta hjälp av mina gångstavar för att inte dratta omkull.

Jag hoppas vi ses och hörs även nästa år!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  TT

  31 december 2012

  Vi äter inte heller någon överdådig nyårsmeny, i år köpte jag färsk kycklingfilé jag tänkte linda lite bacon runt och kasta in i ugnen med hassebackspotatis.
  Det har blivit lite av en tradition med just den potatisen men annars är det inget spikat och inga humrar så långt ögat når.
  Så lite mat för så mycket pengar är inget för oss. 😉
  Hoppas ni får en lugn och trevlig kväll och förstås ett underbart gott nytt år! Kram!!

 2. Svara

  Astrid

  31 december 2012

  Först vill jag önska dig allt gott av det kommande året . Sedan så är det väl tur att smaken är som baken . Jag tycker att tångkaviar är godare än de andra som smakar kaviar vilket jag hatar
  Här blir det älgfile ikväll jag håller just på att reducera rödvins sås
  Har lite dåligt samvete för det är gubbens hemgjorda vin
  Borde kanske köpt på ICA istället matlagningsvin

 3. Svara

  BrittMarie

  31 december 2012

  Gott nytt år på er i Pörtet! Jag tycker hundmaten såg godare ut än den gröna wasabin 🙂 Här väntas det bara på att potatisskalaren ska komma igång (resa sig från datastolen :razz:) , sedan blir det lax. Vi hörs nästa år!
  Kram

 4. Svara

  Gun wiik Plls

  31 december 2012

  Själv har jag inte vägt mig på flera år inbillar mig om att jag bara blir deppig då! Är precis lika illa ute som du går upp direkt och med en kock som man är det inte lätt, sen jag slutade jobba har jag det sååå svårt med motivationen, innan gick jag minst ena vägen till jobbet ibland båda ( 10 km) och hade dessutom ett rörligt jobb, nu är det rena natta!!
  Men får ha dig som förebild, du har förändrat din kost, slutat röka ( jag röker inte) och motion. Pst, jag gillar goda viner… inte bra..

 5. Svara

  Kersti

  31 december 2012

  Halt är det här i Enskede också. Vi har bjudit bort oss på middag så vad vi får är en överraskning men gott blir det med all säkerhet. Gott Nytt År! Vi hörs nästa år.

 6. Svara

  Nette Cecilia

  31 december 2012

  😯 Den här dagen har för mig varit den mest negativa på länge ,började med att bilen inte startade ,sonen fick för mig till jobbet ,där hade oljebrännarn stannat så kallt igen ,pratade med mamma på telefon till sjukhuset hon hade ingen uppfattning om någonting alldeles råddig .for in till sjukhuset efter jobbet hon såg saker som inte existerade ,personalen tror att det beror på all medicin hon får .Halt som bara den idag is med vatten överallt .Nu regnar det .Du kan förstå att mitt huvud känns som tomt nu men vi hoppas på ett bra år nästa år .så Gott nytt år till dig och de dina ,Nette ➡

 7. Svara

  Mia

  1 januari 2013

  Godmorron denna första dagen på det nya året! Önskar er en god fortsättning i Pörtet, både till två- och fyrbenta! 🙂
  Tångkaviar gillar jag och wasabi likaså, men tror inte på kombinationen. Hua, jag vet hur stark wasabi kan vara, köpte pulver till jobbet och tårarna rann när jag färdigställde den! Jag skulle ha den på buffébordet, men var tvungen skriva en lapp som det stod “Skitstark” på! Folk trodde det var avocadoröra…. 😉
  Stort grattis också till att du hållt vikten, det var bra jobbat måste jag säga…
  Kram på er fina, goa härifrån norr…

 8. Svara

  Ninni

  1 januari 2013

  Ja nog är du kokkonstens mästarinna. 🙂 Och du lagar alltid sånt som får det att vattnas i munnen.
  Med en febrig och förkyld sambo så var jag glad att han ville äta alls. 🙂 Vi grillade fläskfilé och åt den med pressad potatis, vitlökssmör och kantarellsås. Blev riktigt gött.
  Vi spelade ju bingolotto igår kväll. Var väl ett par år sen sist. Tro’t eller ej… vann 100:- så vi fick åtminstone pengarna tillbaka. 🙂
  Inga nyårslöften här heller men jag hoppas slippa kortisonet snart så kanske jag kan gå ner de kilo jag fått under min kortisonperiod.
  God fortsättning på det nya året!
  Kram.

 9. Svara

  Kicki

  1 januari 2013

  Jag förstår att “kollohunden” dreglar när det vankas mat hos dig. Det är nog inte många hundar som inte skulle göra det över den kosten.
  Här får dom torrfoder och får vara nöjda med det (och är det också som tur är) 😉
  Vår nyårsafton förflöt som vilken dag som helst. Tittade på den gamla härliga filmen I hetaste laget, Berra, som inte mått bra ett par dar, la sig tidigt.
  Det var dessutom ovanligt lite smällar på byn. Inte för att mina hundar är berörda, men det finns det ju dessvärre andra som är.
  Jag har gått upp ca 2 hg över helgen, men det är smällar man får ta 😉
  Wasabi, nej tack!
  Kramen

 10. Svara

  soffie

  1 januari 2013

  GOTT NYTT ÅR!Här spöregnade det med inatt men idag är det rena vårvädret här,solsken gröna gräsmattor +6 grader:) Så tjohoo för 2013

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 197
 • 364
 • 1 627 634
 • 5 072
 • 65 414
Sök här