Bloggen

Konsten att göra av med en tusenlapp…

Av
den
4 juli 2006

på ett ögonblick…

Det är inte svårt alls även om man bor i värsta avkroken!
Bara man har djur så är det enkelt…
Och visst är det konstigt, själv går man omkring med hur många krämpor som helst, har ont i höft o vrister, haltar och ojar sig, men so what? Att slänga ut pengar på diverse naturläkemedel som eventuellt skulle hjälpa gör man inte för det blir för dyrt!
Men blir ett av djuren sjukt då……länsar man snabbt plånboken, och är den tom så lånar man slantar…
I måndags märkte vi att Larissa haltade på vänster bakben. Hon släpade benet efter sig och det såg inte alls bra ut!
Eftersom hon är en äldre dam på strax 9 år, stor och tung, så gick tankarna direkt till eventuellt höftfel.
Alltså ringde vi Torkel, och fick en tid idag kl 8!!
Det betydde avfärd till Smedjebacken före klockan sju i morse, på gubbens andra och sista sovmorgon…
Torkel är en duktig o trevlig veterinär, men han är INTE Larissas favorit.
Så fort hon får syn på honom åker svansen mellan benen, och tassarna i backen, nejtack, här vänder jag!
Detta hände även idag trots att vi var utanför mottagningen!
Efter undersökningen som ändå gick bra att genomföra konstaterade Torkel att hon halkat eller trampat snett och fått en rejäl sträckning i knäet och ett par tår. Inga fel i höfterna, tack o lov!
Så nu ska hon äta anti-inflammatoriska gobitar som smakar lever i 10 dagar.
Så skönt att det inte var något allvarligt ålderstecken, förslitning eller liknande! Jag vill ju ha min bästa kompis kvar länge än…
Så lätta till både sinne och plånbok åkte vi hemåt i hettan.
Nu har både hon och jag förtjänat ett dopp i sjön!

jag simmar!
Denna bild är från gårdagens dopp i Säfssjön

jag och Larissa
Larissa tror som vanligt att jag håller på att drunkna och fort måste räddas in till land!

Simon
Jag har fått kärt besök, barnbarnet Simon är hos oss några dagar. Han gillar kattungarna!

simon
Och det verkar vara ömsesidigt!

kattunge
Kattungarna är hur busiga som helst nu, och erövrar nya delar av tomten varje dag. Här kollar en om spenaten är färdig att äta!

hund o katt
Loppan är ju så snäll så hon inte säger ifrån utan delar snällt sin matportion med Smultron!

nypon
Men när dom sover ser dom helt oskyldiga ut!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  catja

  4 juli 2006

  Vet precis hur lätt det är att göra av med, inte en utan flera, tusenlappar på sina djur. Tycker vi drabbas alltid av hältor, inflammationer och diverse anant skit på våra hundar. Med fem stycken är det nästan alltid någon som drabbas av något. Nu sist, för några veckor sedan, hade vår hane från Marita en pungkula som hette DUGA! Den var så stor och kall att vi trodde han fått testikelomvridning. Testikeln kan vridas så att blodförsörjningen snörps av. Då gäller det att komma fort till veterinären. Vi åkte in akut men de trodde mera på en inflammation, en kraftig sådan eller att tarmen gått ner i sädesledaren. Ja säg vad de inte kan drabbas av! “Kalaset” kostade 1500 kr med besök och mediciner…men som du säger så går det före allt annat man ska betala.
  ……..
  Här är det så skönt kan du tro. Jag har precis börjat min semester och jag slog upp en sida om skåne på nätet. Hör och häpna vad jag hittade massor av saker som var gratis. Inte för att jag är snål men var mera intresserad av att se vad som händer i min närhet. Massor av teater, musik och trevliga marknader för noll kronor. Så får vi lite trevligt på vår semester som vi valt att tillbringa hemma i år. Vi har ju världens bästa trädgård och pool. Trädgården är inhägnad så man kan lugnt och tryggt sitta där och mjuta av solen med hundarna springandes omkring sig.
  ……..
  Vill önska dig en världens bästa sommar!
  KRAM

 2. Svara

  Anne-Lie

  4 juli 2006

  Det var ju tur att det ordnade sig med Larissa… Ska snart iväg å vaccinera mina dogs… tre av dem iallfall… gruvar mig för kostnaden… men har man skaffat dem så är det bara att bita i det sura äpplet… Ska föresten ringa å fråga om vår vet. inte har vägarna förbi så slapp man åka dit… har sett att han besöker bönderna härikring ibland.
  Du får väl skaffa en sån där billig pool på gården, som du kan doppa dig i mellan sjöbesöken… Jag har ju en, men gräsmattan blir ju stendöd under, så jag ids inte sätta upp den… som det känns nu. Man måste ju köpa klortabletter å sånt också… vi får väl se… rätt som det är så har jag fyllt den å ligger å plaskar…
  Kram å hej… från aw med jord under naglarna.

 3. Svara

  Astrid

  4 juli 2006

  Så skönt att det inte var av ålder. Våran nioåring kan vara stel ibland numera. Jag har inte sett det men gubben såg det en dag.
  Det kanju också vara träningsvärk för hon leker tufft men valpen ibland. Hoppas, hoppas.
  Men jag känner igen det där med pengar.
  Men dom är värda allt. Ha det gott i värmen.

 4. Svara

  Pia (Pimli)

  4 juli 2006

  Så skönt att det inte var något värre med Larissa! Man drömmer ju om att de ska få vara friska ända in i det sista och när de blivit riktigt gamla bara somna in utan krämpor. Önskedröm förståss, men det är vad man vill.

  Kompisen Hans lilla münsterländer Raffa har fyllt 15 år. Hon är nästan helt döv, lätt överviktig, stel och kantig (har blivit påkörd tre gånger) men tycker att livet leker. Hon är den pratigaste, gladaste och tossigaste hund jag känner. Så har hon också fått livmodern bortopererad för ett antal år sen. Det är ju faktiskt en operation som förlänger tikarnas liv med flera år – för det mesta – eftersom de inte lika lätt får tumörer då.

  Om jag skulle vinna en massa miljoner så skulle jag byta till ett lite större hus med tillräckligt stor tomt för att bygga en pool på. Tänk att ha en egen pool att svalka sig i såna här somrar!

  Nu ska jag hjälpa Nils tvätta håret. Ha det så bra. Synd på fäna, annars är det ju skönt att sitta ute i skuggan och läsa.

  Kram /Pia

 5. Svara

  mariannE

  4 juli 2006

  hej!
  såg att du hade skrivit och Looovar att komma tillbaka . det är Allsången nu som jag inte vill missa! Ska försöka förklara allt * fniss* och Kramen

 6. Svara

  mariannE

  4 juli 2006

  Sådär, nu är jag tillbaka ( visst är Andreas Jonson helt underbar? … Om du tittade på Allsången förstås).
  Det är självklart att man lägger ner allt vad man har och t o m pantsätter om det så måste för att hålla djuren friska. Man har ju tagit på sej ett ansvar och djuren blir ens bästa vänner och är helt beroende av sina hussar o mattar … deras insats dom gör i vänskap upplevelser och trygghet kan inte mätas med pengar. Och OM det gjorde det så har dom ” arbetat av” kostnaden flerfaldigt den dagen dom klev över ens tröskel!
  Ska inte dra mina historier om detta utan bara säga att jag e glad att det inte var nåt med höften. Hoppas hon blir helt återställd å det snaraste.
  Ditt barnbarn är lika söt som kattungarna … jösses vad du måtte må nu – omgiven av skönheter vartän du vänder blicken!. Nu över till GB:n
  /M

 7. Svara

  Pia

  4 juli 2006

  Visst är det hett så jäkla varmt och tom kan jag säja äckligt nu. Varmare ska det bli här.. vi hade 43 grader varmt utanför mitt köksfönster igår i solen. Balkongen ligger oxså på den sidan. tur man slipper knott och alla myggor här inne i stan i alla fall. Snart kommer getingarna och dom är inget vidare, sen kommer säkert en invation av nyckepigor eller något annat mög.
  Naturläkemedel i alla sin glans, bara de gör nytta så. Mycket tror jag är ren båg faktiskt. En del är säkert bra. Tjärsalva kan nog tänkas va bra. Prova det. När jag var liten så hade jag en massa eksem.. inget hjälpte. Gång på gång inlagd, fick olika smörjor, men det försvann inte ändå. Var så illa att det satte sej på ögonen oxså. Läkarna sa att jag alltid skulle få ha det mer eller mindre i hela mitt liv. Mina föräldrar fick nys om en klok gubbe.. åkte med mej dit. Fick en massa upplysningar och recept på hopkok, bl.a var det honung i det. Vet faktiskt inte vad det var mer, men äckligt var det att bli inkletad med det. Kommer ihåg kamomilldoften än idag, då smörjan skulle baddas bort med det. Efter några dagar var jag helt fri från min eksem.. konstigt va? Därför kan jag tro på en del naturliga grejer som verkligen hjälper. Finns det kloka gubbar/gummor idag tro?
  Så mysigt med barnbarnet hos dej och badet såg uppfriskande ut. Kul att vovven inte hade höftproblem i alla fall.
  Natti på dej där uppe..

 8. Svara

  Tina

  5 juli 2006

  Usch ja det är dyrt när djuren blir sjuka men det är samma här jag trollar fram pengar om det behövs men själv tycker jag att det kan nog vänta om jag har ont nånstans 🙂
  Mamma hämtar sin valp på lördag då är den 8 veckor hon är förväntansfull som ett litet barn på julafton o det hade väl varit synd att förvägra henne det. Jag har pratat med min moster oxå o hon lovar på heder o samvete att överta Rambo om nåt händer. Nån dag kan han va här men inte för alltid det tror jag inte att jag klarar. Så det ordnar sig nog han får kanske komma hit o leka emellanåt 🙂
  Kram

 9. Svara

  Anki

  5 juli 2006

  Oh ja, våra djur är som våra barn. De rusar man alltid med, men en själv, njä de e inte så bråttom alltid. Skönt de inte var något allvarligt. Hoppas du fick mitt mail med “var jag är” *ler*.

  Kram Anki

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 300
 • 499
 • 1 640 991
 • 5 101
 • 65 744
Sök här