Bloggen

Hjärnan kokar !!!

Av
den
3 juli 2006

När det blir såhär varmt så brinner fläsket och hjärnan känns som den kokar!
Vi ska strax grilla, fast jag tror det skulle gå lika bra att bara ta ut stekpannan, lägga i korven o vänta tills solen gjort jobbet… o kanske också steka ett ägg direkt på min egen panna!
Som ni förstår är detta inte riktigt min melodi!


Saknar helt enkelt vatten! Alltså sånt som går att doppa sig i, antingen det nu är sjö eller hav!
Gubben har jobbat o jag har inte orkat promenera 2 km till sjön, bada, promenera tillbaka o konstatera att jag hunnit bli lika varm som innan jag gick….
Men nu… äntligen är han ledig ett par dagar, och då känns det genast som om tillvaron lättar!
Att jag skriver såhär optimistiskt beror bara på att jag nyss simmat….
Annars har jag mest gått omkring o varit allmänt grinig i värmen…
Ikväll ska jag testa en tjärsalva som jag beställt av en nätvän, funkar den mot mygg o knott så beställer jag raskt en hel kartong!


För kan man inte vara ute och njuta av sommaren så känns det ju lika hopplöst som för tanten på bilden, det ser idealiskt ut, men skenet bedrar, i hennes fall i form av hajfenor, i mitt fall i form av ilskna insekter!

Funkar inte salvan får jag starta en insamling här på nätet för att kunna köpa mig den nya myggfångaren som Tina tipsade mig om, till det facila priset av kronor 10.000,-
Alla bidrag mottages med tacksamhet, hihi!

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  Anki

  3 juli 2006

  Pust ja, nu är de redigt varmt och vindarna står helt stilla. Men JAG tycker de är ganska skönt med värme. Det är bara att krypa in i kylskåpet en stund om de blir för hett. Skämt o sidor. Vi badar mycket fram för allt för hundens skull, nu är de inte tal om våra jättepromenader, hon pallar inte det i denna värmen, man får vänta till framåt 9-tiden när de svalnat av skapligt. Om du har långt till badet, köp en liten badbasäng, de finns ju små (jag har en till hunden) tror den kostade 100:- de är de värt. Man kan varjefall sitta i o svalka sig…*fniss*.
  Hoppas ditt myggmedel funkar, vi brukar köpa spay här de funkar jättebra, men vi har väl inte heller fullt lika mycket mygg som Ni där uppe. Mig tycker de för övrigt inte så bra om, men de händer att de sticker mig de små fulingarna.

  Kram Anki

 2. Svara

  Tina

  4 juli 2006

  Hehe jag hade oxå behövt en men priset var ju i överkant!! Fast jag har fått ett tips som funkar ganska bra men det förutsätter ju att man sitter still man lägger hushållspapper i en djup skål häller på kaffebönor o sätter fyr på det har inte fullt så mycket mygg när jag gör det men det är om jag sätter mig på altanen på kvällarna. Jag engagerar mig i det här o försöker hitta lösningar eftersom jag är allergisk mot myggbett.
  Kram

 3. Svara

  Pialill

  4 juli 2006

  Varken sjö eller hav i direkt närhet till mig…men gott och väl en å. 🙂 Jag flyter på..flera gånger om dagen.

  Mycket mygg och knott här med. De gillar mig, Kickan och dottern. Men mannen ger de sig inte på. Är det för han är stor och stark månntro? Eller så smakar han inte gott helt enkelt..haha.

  Ha det gott och hoppas du får tillgång till lite svalka.
  Kramkram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 550
 • 590
 • 1 641 831
 • 5 101
 • 65 753
Sök här