Bloggen

Konsten att sova bort sitt liv..

Av
den
26 juni 2014

Jag har sannerligen en talang att sova på mornarna. Och den som påstår att man som hundägare måste upp och ut med jycken tidigt på morgonen han yrar i mössan, mina djur sover precis lika länge som jag 8)
Imorse vaknade jag av att någon knackade på min dörr..
Kravlade upp, drog på mig morgonrocken, kastade ett getöga på väggklockan i köket, den visade tio…
När jag öppnade dörren möttes jag av en leende kvinna som sa “Horseriding? Is it here?”

Hon måtte ha undrat om man i Sverige brukar sova halva förmiddagen :angel:
Nå, jag visade vägen upp till hästarna och familjen fick sig säkert en trevlig stund.
Om nu inte knotten redan då börjat jävlas, för nu gör dom det sannerligen!
Är man hela tiden i rörelse så går det an men stannar man bara för att till exempel plocka maskrosblad :oki: , något jag ägnar dagarna åt nuförtiden 😆 så har man snart huvudet fullt av ett moln av knott.

0626a

När jag kom till djuren idag hittade jag en hel hög med småttingar i kaninhuset. 🙂
Jag smög fram med kameran samtidigt som jag räknade in dem, 6 stycken små ulliga tussar, bedårande söta!
Så snart dom fick syn på mig skingrades de för vinden och vips hade de försvunnit bakom och under olika gömställen!

0626c

När jag kommit in i hägnet och lagt fram mina gosaker kröp en liten ut ur gömslet och började käka 🙂 och på bilden ser man hur små de är i jämförelse med de vuxna kaninerna.

0626g

På hemvägen stötte jag på en förklädd prins som jag inte pussade på!
Jag har märkt att jag trivs alldeles utmärkt som prinslös…

simonstat

Simon har idag använt presentkortet han fick vid examen, vad säger man? 😈

Just det, glömde berätta att Astrid kom hem härom kvällen, sov inne och drog igen som en avlöning… :oj:

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  26 juni 2014

  Men gud så skönt att få sova!!!! Jag är överlycklig när jag som idag sov till halv 8 😉
  Men Götapetter!!!!!! Kaninungarna, jag dånar väl, så söta dom äääär! Grodan eller om det är en padda däremot är inte lika vacker, prins eller ej!!! Hellre prinslös än en puss på den där :thumbsup: :mrgreen:
  Har du inte möjlighet att frysa in rabarber??? Och kanske komma på vartefter vad du kan göra med den….???
  Kram på dig, nu är Ernst på G…och jag vet att jag kommer att bli jätteavundsjuk när han är klar med sitt projekt 😉 :love: :love:

 2. Svara

  Ingegerd

  26 juni 2014

  Hjärteknipande små ulltussar! Och fler blir det, visst kaniner var det……… Håller knotten på hela sommaren och plågar folk? Våra hundar sover också lika länge som vi, fast ibland behöver ngn gå ut på natten. Astrid klarar sig fint, gillar att stryka omkring tydligen. Är Torsten mer hemmakatt?

 3. Svara

  Christina

  26 juni 2014

  Jag kikar in här titt som tätt för att hålla lite koll på vad du har för dig 😉
  Själv så har jag tagit en rejäl bloggpaus,men nu börjar jag smått bli lite sugen igen.Kaninungar är ju något av det sötaste som finns.Vi fick själva en kull här hemma för många år sedan när Susanna var inne i sin kaninperiod.
  Ha det bra!
  Christina

 4. Svara

  Herr Nilssons Fru

  27 juni 2014

  Jag är tvärt om, ja alltså jag vaknar o stiger upp tidigt, ibland före tuppen 🙂
  min filosofi är att inte sova bort mitt liv 😉
  Idag vaknade jag fyra o de var lite väl tidigt så jag låg kvar till 5 🙂
  Så söta de är djuren, djur är så speciella o go. Kul att få pyssla om dem förstår jag.
  Men då, kysste du inte grodan den här gången heller 😕 o jo, tids nog gör du det 🙂

  Ja de där med hundägare som måste upp i ottan för ut med hunden är bara nonsens, ja varjefall sover mina hundar längre än mig o längst sover min Golden, hon är som du, redigt morgontrött 🙂

  Se där jag en lite kroppsmålning 🙂 jag hade väl valt något annat motiv men de var ju inte jag så..:)
  Kramiz o ha nu en underbar helg

 5. Svara

  Bia

  27 juni 2014

  Tänk att alla små är så söta! Kanske är det modersinstinkten som slår till,
  vare sig det är människo- eller kaninbarn man ser?

  Önskar jag kunde ta det med ro när jag någon gång sover länge, men jag mår bäst av att kliva upp runt 5.
  Så där är vi olika! Lika är vi vad det gäller att pussa grodor. Jag har också slutat med det! 🙂

  Idag ska jag iväg på en tur till Västervik, hoppas komma hem med några fina foton! Kram/Bia

 6. Svara

  Raija

  27 juni 2014

  Oh, så underbart att kunna sova länge. Själv är jag en morgonmänniska och har alltid varit det. Vaknar ofta alldeles för tidigt och hade gärna sovit längre om jag kunnat.

  Kaninungarna är verkligen underbart söta :kiss: .

  Underbart att Astrid kom hem, även om hon var snabb på att försvinna igen. Hon måste ha hittat ett bra matställe.

 7. Svara

  Gun Wiik Pils

  27 juni 2014

  Avundas alla som kan konsten att sova! efter 16 års nattarbete med svårt sjuka barn förstörde jag min sömnrytm för gott. Sover en hel natt gör jag aldrig men är överlycklig om jag får en 6 timmars sömn ibland någon sällsynt natt.
  Du verkar ha det bra som singel, det är skönt att höra!!!

 8. Svara

  TT

  27 juni 2014

  Skönt att katten dök upp!
  Det jag längtar mest efter är att få sova på morgnarna! Tror det är därför jag valt serviceyrken med mycket kvällsjobb i livet. 🙂

 9. Svara

  Gunnel

  27 juni 2014

  Santos är också väldigt morgontrött, så vi passar utmärkt ihop. Så söta de där små ungarna är, men grodan hade jag nog också hoppat över. Ha det bra.

 10. Svara

  "LillaSyster"

  27 juni 2014

  :love: Underbara kaninungar! Skönt att Astrid visat sig i alla fall! Trevlig helg! kram

 11. Svara

  Menageriet

  27 juni 2014

  Det kan inte finnas något sötare än kaninungar! :kiss:
  Hemskt att behöva rusa upp och öppna dörren när man ligger och gottar sig som bäst. Du får sätta upp en lapp på dörren så dom hittar hästarna.
  Inatt blev jag väckt kl 4 när en ny granne som jobbar skift, kom med ett flyttlass utanför ingångarna. Hade inte hund 👿 vrålat, så hade jag nog inte vaknat. Man kan ju få hjärtslag? 😀
  Knott? Vad är det för något? 😡 Finns inte där jag bor. Du bor på fel ställe. Du får flytta till norra Dalarna där det snöar. 😉
  Det sägs ju att man behöver mindre sömn när man blir äldre, men det har då inte jag märkt något av? Måste sova mina 8 tim om jag skall vara utsövd.
  Jag har aldrig haft någon hund som velat ut tidigt på morgonen? Har väl aldrig haft sånt jobb så dom vant sig vid det. Dessutom skall ju inte hundar väcka “ledaren för flocken, då kan hon ju bli arg. :angry:
  Ha det så gott!

 12. Svara

  Anki

  27 juni 2014

  Jag är nog raka motsatsen till dig då – går helst upp mellan fyra och fem nu på sommaren och en timme senare på vintern… och somnar ovaggad kl tio på kvällen 🙂
  Vilka raringar – kaninungar i den här åldern är nog något av det sötaste som finns… eller vid närmare eftertanke så är alla djurungar söta 🙂
  Ha det gott!
  Kram

 13. Svara

  Nette Cecilia

  27 juni 2014

  :meh: Så synd att du har knott där .Här är det så torrt och kallt att vi inte ens har mygg eller bromsar nu ..Nordan har tagit både regnet och småkrypen.Sover gör Selma lika länge som vi här på holmen kan vi lätt sov till 10 eller 11 .trevlig helg ,Nette :zzz:

 14. Svara

  Gunilla

  27 juni 2014

  Vilken lättnad att Astrid visat sig 🙂 Jag har alltid varit en nattmänniska men jag vill inte heller sova bort tiden så det blir nog alldeles för lite sömn. Jobbar på att komma i säng tidigare.

  Vilka söta små liv de där kaninungarna. Kanske lika bra att du struntade i grodan denna gång 😉 Livet som singel är skönt när man väl vant sig. Men det kommer säkert fler grodor som kan vara pussvänliga 😉 Här är knottfritt och inget jag saknar från norrlandstiden 🙂

  Ha en riktigt skön helg och kram

 15. Svara

  Kersti

  28 juni 2014

  jag verkar ha en magisk gräns vid 9. Sedan är det lögn att sova vidare. Och jag vaknar alltid till vid 6 som är den tid jag går upp när jag jobbar men då har jag inga som helst problem att sova vidare. Här är det inget regn och både knott och myggfritt vilket är lite av ett himmelrike kan jag förstå. Kunde önska några fler +grader men man kan inte få allt :). Kram

 16. Svara

  Ninni

  30 juni 2014

  Det är ju för härligt att sova på mornarna! Jag sover som bäst efter kl 3 på natten och att då sova på morgonen är lyxigt. Nu försöker jag kliva upp på vardagsmornarna så nån gång mellan 7 och halv 8 släpar jag mig upp men är det helg då sover jag.
  Vilka söta kaninungar!!! Hoppas du får komma så nära dem så du får klappa dem snart.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 44
 • 575
 • 1 641 900
 • 5 101
 • 65 754
Sök här